© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Daugiau nei 200 žmonių buvo sulaikyti Maskvoje, kai keli tūkstančiai demonstrantų susirinko prie Kremliaus protestuoti dėl laisvės atėmimo bausmės opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, penktadienį pranešė viena žmogaus teisių organizacija.

Iki penktadienio paryčių Maskvos centre buvo sulaikyti iš viso 209 žmonės, nurodė organizacija “OVD-Info”, renkanti duomenis apie opozicijos protestų dalyvių areštus.

Policija pranešė, kad apie 2 500 žmonių dalyvavo nesankcionuotoje demonstracijoje Maskvoje, protestuodami prieš įtakingam Rusijos opozicijos veikėjui A.Navalnui teismo skirtą penkerių metų laisvės atėmimo bausmę byloje dėl valstybės turto grobstymo. Tuo tarpu aktyvistai tikino, kad demonstrantų buvo 10 tūkstančių.

Maskvos valdžia sakė, kad opozicija negavo leidimo surengti tą mitingą, o vienas sostinės pareigūnas sakė žurnalistams, kad protestuotojai “tyčia” elgėsi provokuojančiai.

“Mitingo organizuotojai buvo kruopščiai tam pasirengę ir turėjo daug skrajučių bei lipdukų”, – sakė Maskvos merijos regioninio saugumo departamento vadovo pareigas einantis Aleksejus Majorovas

Dar apie 2 tūkst. žmonių surengė protesto akciją Rusijos antrajame didžiausiame mieste Sankt Peterburge, nurodė naujienų agentūros AFP reporteriai.

Kalėti nuteistas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas atsiėmė savo kandidatūrą į Maskvos mero postą ir paragino savo šalininkus boikotuoti sostinės valdžios rinkimus, ketvirtadienį pranešė jo rinkimų kampanijos vadovas.

“Priimtas sprendimas boikotuoti rinkimus”, – A.Navalno atstovas Leonidas Volkovas sakė naujienų agentūrai AFP

Šiam žingsniui A.Navalnas ryžosi praėjus kelioms valandoms po to, kai Kirovo srities teismas skyrė jam penkerius metus pataisos kolonijoje, išnagrinėjęs bylą, kuriame šis charizmatiškas opozicijos veikėjas buvo kaltinamas valstybės turto grobstymu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: