© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Tai restoranas atvėręs duris šalia seniausio miesto istorinio objekto, Kauno pilies. Turbūt geresnę vietą įrengti restoraną būtų sunku ir rasti visame Kauno mieste. Naujoji vieta pasižymi daugiafunkcinėmis savybėmis – tai vasaros terasa, restoranas ir kartu naktinis klubas. „Pilies sodas“ spėjo pritraukti daugelio žmonių dėmesį, ypatingai įžymybių, kurios jau spėjo apsilankyti vykusioje  atidarymo šventėje gegužės mėnesį.

Šioje vietoje teko lankytis pora kartų dienos laikotarpiu, kuomet veikė tik restoranas. Pirmąjį kartą lankėmės po nedidelio renginio, burbulų pūtimo prie Kauno pilies. Tačiau tuomet daugelis panoro išmėginti naująjį restoraną, dėlto vietą radome labai sunkiai. Padavėjos ilgai laukti nereikėjo, tačiau užsisakius gėrimus, jų laukėme apie 15 minučių. Vėliau nutarėme išbandyti kukurūzų traškučių „Nachos“, tirštą jautienos sriubą su pomidorais ir čederio sūriu, bei cezario salotų su vištiena. Žinoma jų teko palūkėti dar ilgiau, apie 1 valandą laiko, dėl esančio didelio klientų kiekio.

Taigi viską gavome kartu ir didžiausią įspūdį paliko kukurūzų traškučiai. Patiekta buvo labai gražiai ir estetiškai. Deja, bet sriuba mane nuvylė, tikėjausi šiek tiek aitresnio, įmantresnio skonio. Taip pat dažniausiai kituose restoranuose tokia sriuba patiekiama su česnakine bandele, tačiau jos čia nebuvo. Kalbant apie salotas, tai buvo tiesiog elementarios cezario salotos ir nuo kurių draugė nepasisotino. Porcija atsižvelgiant į kainą 5,90 eurų, buvo tikrai mažoka. Taigi, kainos labiau atitinka restorano išvaizdą, vietą, nei maisto profesionalumą.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kitą kartą lankėmės vakarienės metu. Tuomet užsisakėme kiaulienos sprandinės kepsnį, Fetuccini marinara makaronus (su krevetėmis, kalmarais ir grietinėlės padažu) ir desertą, pavadinimu šokoladainis. Kadangi buvo pilnas restoranas žmonių, patiekalų laukėme nepilnai valandą laiko. Karštųjų patiekalų porcijos atrodė vidutinio dydžio ir ganėtinai išvaizdžiai. Kiaulienos sprandinės skonis buvo įprastas ir nepaliko didelio įspūdžio. Gaila, bet makaronais teko nusivilti. Tai labiau priminė grietinėlės sriubą su makaronais. Šiame patiekale jautėsi tik paprastos grietinėlės skonis ir jokio kito įmantresnio prieskonio nebuvo. Makaronų patiekale buvo vertos tik jūros gėrybės, kurias tik ir suvalgiau. Tačiau desertas tikrai sužavėjo ir jo išvaizda tikrai gundė paragauti. Jo sudėtis taip pat atitinka pavadinimą, nes pyragas yra visas šokoladinis ir dar pagardintas skystu juodu šokoladu. Skoniu likau išties patenkinta. Nors desertai čia tikrai nėra pigūs, kainuojantys netoli 4 eurų. Deja jų pasirinkimas labai nedidelis, tik 5, įskaitant ir ledus.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Meniu reziumė

Siūlomų patiekalų nėra daug meniu, tačiau jie ganėtinai įvairūs. Taip pat nėra orientuotasi į vieną pasaulio virtuvę, bet pateikiamas maišytas virtuvių variantas. Pavyzdžiui, meniu pradžioje puikuojasi patiekalai nuo žarijų, tai jautienos steikas, šonkauliukai, vištiena ir panašiai. Beje, jie ir pasižymi aukščiausios kainomis iš visų pateikiamų patiekalų meniu. Daugelį gundo išbandyti būtent kepsnius, nes laisvai galima pasirinkti karštą garnyrą, daržoves ir padažus. Taip pat meniu galima rasti populiarių sriubų, salotų ir net tradicinių lietuviškų patiekalų. Jų pasirinkimas nėra didelis, tik apie 5 skirtingus variantus. Žinoma čia yra ir mėsainių, kai dabar sunkiai yra įsivaizduojamas bet koks šiuolaikinis restorano meniu. Tačiau reikėtų kiek papildyti desertų skiltį, nes klientams pasirodė per mažas pasirinkimas tokiam restoranui. Taigi, meniu sukurtas remiantis įvairiomis pasaulio virtuvėmis ir taip prisitaikantis prie skirtingų žmonių poreikių ir norų.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Aplinka, interjeras

Labiausiai likau sužavėta restorano vieta, aplinka ir baldų dizainu. Terasa yra tikrai didelė ir svarbiausia yra sukurtos platesnės, atskiros zonos didesnėms žmonių kompanijoms. Minkšti foteliai, kreminės užuolaidos suteikia prabangos ir jaukumo pojūtį. Taip pat antrame aukšte esanti atvira terasa atveria Kauno pilies panoramą ir Neries, santakos vaizdą. „Pilies sodo“ aplinka primena tikrą kurortinę vietą, tarsi būtum ne miesto centre, o prestižiniame, poilsiniame kurorto miestelyje. Šiai vietai suteikia išskirtinio žavesio būtent Kauno pilis, tačiau pats restoranas kartu atgaivina ir istorinį Lietuvos objektą.

© Renatos Stulgaitytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 3: Teigiamai vertinu tai, kad meniu yra įvairus, prisitaikantis prie skirtingų žmonių poreikių. Tačiau išbandyti patiekalai skoniu nenustebino, ypač atsižvelgus į jų ganėtinai aukštas kainas. Išvaizda atrodo viliojančiai ir estetiškai, bet tobulo ir išskirtinio skonio maisto, kol kas dar neteko atrasti šiame restorane.

Aptarnavimas 4: Padavėjai dirba profesionaliai, greitai. Dažnai prieina, pasiteirauja ar nieko netrūksta, nepamiršta esančių klientų. Tvarkinga išvaizda, ilgos prijuostės ir marškinėliai primena aukštesniojo lygio restoraną. Tačiau restorane trūksta atsakingo asmens už klientų sutikimą ir pasirūpinimą laisvu staliuku.

Aplinka 5: Vieta tikrai verta liaupsių. Šalia esanti istorinė Kauno pilis, Neries ir Nemuno santaka suteikia restoranui didelį pranašumą. Atsiveriantis vaizdas iš terasos tikrai stebina ir kartu atitolina nuo mieste esančio šurmulio. Vasaros sezonu tai bene geriausia vieta Kaune, kurioje galima pasigrožėti gamta, pasisėdėti su draugais ir net pasilinksminti naktiniame klube.

Verta aplankyti 4: Šį restoraną – klubą būtina aplankyti vien dėl žymaus istorinio objekto. Ypatingai siūlytina užsukti turistams, Kaune negyvenantiems žmonėms. Tai vieta, kurioje pamiršti esantis mieste ir pasineri į raminančią restorano aplinką. Galbūt maistas ir neišliks atmintyje, bet vieta ir vaizdai tikrai paliks didelį įspūdį.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: