Pirmoji reakcija į sekso robotus yra labai prieštaringa

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Dar šiais metais didžiausiame technologijų susibūrime Baltijos šalyse progreso konferencijoje „Login“ buvo pristatytas sekso robotas su dirbtiniu intelektu. Nors susidomėjimas tokiais žaislais ir yra didelis, tačiau jų kaina prasideda nuo 1,500 eurų ir yra ne visiems įkandama. Dėl šios priežasties, „Aura Dolls“ iniciatyva Kanadoje ir JAV atsidarė pirmieji sekso robotų viešnamiai, kurie vėliau „Lumidolls“ pastangomis išpopuliarėjo ir Europoje: Barselonoje, Maskvoje, Turine, Paryžiuje ir toliau plečiasi pasaulyje.

Ar tai teisiškai legalu?

Sekso robotai, kuriuos vidutiniškai už 80 eurų valandai galima įsigyti viešnamiuose, negali būti panašūs į nepilnamečius ir turi būti tam tikro ūgio. Tai vieninteliai teisiniai kriterijai robotams, tačiau Italijoje atsidaręs viešnamis jau po devynių dienų buvo sustabdęs veiklą, nes neatitiko higienos reikalavimų. Tai ypač svarbu, kadangi neteisingai išvalyti robotai gali sukelti šlapimo takų infekcijas. Nors, pavyzdžiui, sekso robotų viešnamiai Amerikoje vis dar nėra klasifikuojami, kaip seksualines paslaugas teikiančios įmonės, nes neatitinka teisinio apibrėžimo, todėl joms įsteigti tereikia saugumo ir higienos standartus atitinkančios patalpos. Kuomet seksualines paslaugas teikiančios įmonės turi atsižvelgti į daugiau teisinių apribojimų. Hiustone atsidaręs sekso robotų viešnamis skelbiasi pirmasis Amerikoje pradėjęs tokią veiklą, bet, iš tikrųjų, sekso robotų su dirbtiniu intelektu gamintojai jau visus pastaruosius metus leidžia klientams prieš perkant prekę ją išbandyti, kas yra praktiškai tas pats.

seksas robotai porno

Ar robotai išspręs problemas?

Anot kūrėjų, silikoniniai robotai suteiks galimybę žmonėms patenkinti savo fantaziją ir fetišus, kurių galbūt nesutiktų išpildyti antroji pusė. „Aura Dolls“ atstovas spaudai teigė, jog jie tiki, kad gali padėti sumažinti nusikalstamumą, susijusi su prievartavimu, pagerinti seksualinį gyvenimą santuokose, ir visų svarbiausia, suteikti vyrui ir moteriai galimybę patenkinti lovoje troškimus, kurių niekas nesmerks. Negana to, sekso robotai išspręstų gyventojų pertekliaus problemą ir padėtų žmonėms, kurie neturi socialinių gabumų, išgyvena vienatvę. Tokiose šalyse kaip Kinija, tai būtų galimybė išspręsti moterų ir vyrų skaičiaus nelygybę. Šiuo metu santykis yra 120-imt prie 100-to, vyriškos lyties naudai, iš ko galime suprasti, jog Kinijoje yra begalė nelaimingų vyrų. Taip pat yra tikimasi, jog tai prisidės prie prostitucijos dekriminalizavimo ir darbo sąlygų gerinimo šioje srityje.

seksas robotai

Kita medalio pusė

Atsidarius pirmiesiems sekso robotų viešnamiams ėmė kilti didelė protestų banga. Protestuojančių teigimu, sekso robotai ugdo būsimus prievartautojus, skatina su moterimis elgtis kaip su daiktais. „Kas toliau? Robotai vaikai? Kur yra riba?“, – teiraujasi „Elijah Rising“ organizacijos direktorė Micah Gamboa, kovojanti prieš prostituciją. Hiustone daugiau negu 5,800 žmonių pasirašė peticiją, jog būtų uždrausti sekso robotų viešnamiai. Peticijoje pabrėžiama, kad jie tik dar labiau pablogins vyrų suvokimą apie seksą ir padidins prostitucijos ir pedofilijos mastus. Be to, pasak psichologo Grand Hilary Brenner, sekso robotai kaip tik gali apsunkinti situaciją žmonių, turinčių socialinių problemų, kuriems ir taip nelengva integruotis į visuomenę. Daugelis iš šių žmonių, pasirinks robotą, kaip priimtinesnį būdą patenkinti savo biologinius poreikius, nes tai sukelia mažiau streso.

realistiniai sekso robotai

Kaip yra iš tiesų?

Sekso robotų viešnamiai yra 2018-tų metais atsiradusi industrija, todėl išsamių tyrimų nusakančių, progresyvi ar konservatyvi pusė teisi, nėra. Faktas yra tas, jog atsiradus šiems viešnamiams, sekso robotai su tobulėjančiu dirbtiniu intelektu bus prieinami daugeliui ir tik tolimesni tyrimai parodys, tai bus naudinga ar žalinga žmonijai.

Taip pat skaitykite: Sekso robotai gali būti tokie geri lovoje, kad gali kilti reali grėsmė civilizacijai (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: