© Charleton Churchill nuotr.

Temperatūra Evereste kartais siekia -25 laipsnius šalčio, tačiau šiems keliautojams būtent ten susituokti pasirodė ne problema. Išdidžiai stovėdami tarp snieguotų viršūnių, jie tapo pirmoji pora, kuri taip elegantiškai keitėsi vestuviniais žiedais ir įžadais Everesto viršukalnėje.

Ashley ir James Schmiege iš Šiaurės Kalifornijos, kelionę pradėjo nuo 15 valandų skrydžio iš Sietlo Takomos oro uostą. Atvykę į Nepalo sostinę Kakthmandu, dviejų variklių lėktuvas juos nutupdė į Everesto bazines stovyklas. Kovo mėnesį jie tris savaites praleido keliaudami su fotografu Charleton Churchill ir stovyklos vadovu po Everesto snieguotas viršukalnes.

,,Dabar, sakau, kad tai buvo pati nuostabiausia kelionė. Visą kelią mus lydėjo kančios, abejonės, baimė, nerimas ir fizinis skausmas,“ pasakoja Churchill savo dienoraštyje. ,,Dažnai, kai siekiame kažko lengva kaina, tada negauname tokios didelės šlovės.“ Nepaisant savaitės trukusio pasirengimo, pora galvojo, jog jiems nepavyks pasiekti tam tikro aukščio su vestuvine apranga. O dar James Schmiege sirgo astma, todėl kuo toliau, tuo sunkiau buvo kvėpuoti.

11

,,Temperatūra svyravo nuo -8 laipsnių iki -10 laipsnių Celsijaus“ pasakoja fotografas. ,,Taigi, jūsų rankos būtų greitai užšaldytos, jeigu palikote kur nors pirštines. Pavyzdžiui aš be jų bandžiau fotografuoti ir filmuoti, todėl mano rankos tiesiog degė iš šalčio. James ir Ashley susituokė -5 laipsnių šaltyje, ir dar abu vilkėjo vestuviniais rūbais. Mes ypatingai turėjome saugotis ir veikti greitai. Sriuba, karšti skysčiai, antklodės, viskas buvo gyvybiškai svarbu.“

Tačiau pora atkakliai žygiavo toliau nuo keturių iki aštuonių valandų per dieną. Jie užkopė į šią bazinę stovyklą tik valandai pavalgyti, susituokti ir išvykti. Kelionė buvo pakankamai sunki, tačiau didelis noras įveikė visą nerimą ir nuovargį.

13

Fotografas pasidalino savo ,,Instagram“ paskyroje sutuoktinių nuotrauką Everesto viršukalnėje. James ir Ashley apsikeitė savo vestuviniais įžadais nuostabiame kraštovaizdyje, apsupti garsių kalnų ir sniego. Atvykus sraigtasparniui jų pasiimti, pora iškeliavo su autobusų į oro uostą, ir teko džiaugtis tik prisiminimais apie kalnus ir likusiomis fotografijomis.

15

16

14

17

19

20

21

22

23

18

24

12

25

Taip pat skaitykite: Serganti vėžiu moteris įsiamžino solo vestuvių nuotraukose [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: