© Gintarės Paplauskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

„RePublic“ – pamėgta kauniečių vieta. Britiška dvasia alsuojantis pub‘as žavi jaukia aplinka, gera muzika bei puikia atmosfera. Tiesa, valgyti čia teko vos vieną kartą, todėl paskanauti ir vėl buvo smalsu, o svarbiausia – nusivilti neteko.

Antradienio popietę pub‘as tuščias, priešingai nei savaitgaliais, kada galimybė rasti laisvą staliuką yra labai menka. Šiandienos pietums siūloma pomidorinė sriuba ir kepti kiaulienos šonkauliai. Pastarieji nelabai mane sužavėjo, todėl vietoj jų valgiau meksikietiškas burrito.  O sriubos paragavau – ji išties skani ir labai soti, kaina 5Lt. Burrito taip pat nenusivyliau. Mažos porcijos kaina – 10,50 Lt. Skonis puikus, pagaminta skaniai. Kadangi „RePublic‘e“ tuo metu buvau aš ir dar vienas vyras maisto ilgai laukti neteko, kas taip pat labai svarbu ištrūkus iš darbo pertraukėlės metu.

Kalbant apie patį barą vertėtų paminėti, kad tai jauki ir draugiška vieta. Kaip ir pridera pub‘ui alkoholinių gėrimų gausa čia labai didelė, tačiau maisto pasirinkimas taip pat nemenkas – nuo kiaušinienės ir virtų koldūnų iki Nachos su šerniena ar upėtakio garstyčių bei grietinėlės padaže. Kainos – taip pat prieinamos. Sumokėjusi 15,50 Lt pavalgiau sočiai ir skaniai.

© Gintarės Paplauskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Apie šį pub‘ą yra tekę girdėti visokių nuomonių – yra nepatenkintų savaitgaliais dirbančių apsauginių darbu, mat jie vykdo gana griežtą „facecontrol“, todėl jeigu nusprendėte ateiti čia jau ,,apšilę“ didelė tikimybė, kad teks apsisukti ir ieškotis kitos vietelės. Taip pat nepatenkintieji teigia, kad kartais būna neįleisti be jokios priežasties. Aš visgi būčiau apsaugos pusėje ir nesmerkčiau jų už tai, kad puikiai atlieka savo darbą. Negana to, čia niekada (bent jau aš nemačiau) nebūna jokių rimtesnių incidentų, kurie yra gan dažni, sakyčiau netgi neatskiriami Kauno portreto savaitgaliais, elementai. Kiti lankytojai didelių pretenzijų neturi – norintieji pasilinksminti tikrai turės galimybę ne tik išgerti alaus ar gardžių kokteilių, bet ir pašokti. O užsukę čia ramiai pasišnekučiuoti bus nustebinti puikia atmosfera.

„RePulic“ savaitgaliais, kaip jau minėjau, būna sausakimšas, tačiau manau, kad jis yra nepelnytai tuščias šiokiadieniais. Suprantu kodėl – man ir pačiai nekiltų mintis valgyti pietų pub‘e, kuris asocijuojasi su alumi ir linksmybėmis, tačiau maloniai nustebau skaniai ir nebrangiai čia papietavusi. Mane aptarnavo besišypsanti padavėja, paklausta ką skanaus galėtų pasiūlyti – maloniai patarė.

© Gintarės Paplauskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: Pomidorinei sriubai ir Burrito priekaištų neturiu. Kokybė neprasilenkia su kaina. 4

Aplinka: Jauku ir skoninga. Sėdint viduje galbūt norėtųsi šiek tiek daugiau šviesos, tačiau, suprantu, kad pub‘asneturi spindėti šviesiu marmuru.Be to, vasaros metu čia galima sėdėti ir lauke. 4

Aptarnavimas: Mane aptvarnavusi panelė buvo draugiška, besišypsanti ir maloni. 5

Verta apsilankyti: Tikrai taip! Jeigu užsuksite penktadienio vakarą smagiai pasilinkminsite, jeigu nuspręsite čia papietauti – puikiai ir gana nebrangiai paskanausite. 5

Galutinis įvertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: