© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kam jau teko apsilankyti roko dvasia alsuojančiame pub‘e, o kam dar ne… Bet užsukti čia tikrai verta! Jeigu dievinate seną laiko patikrintą roko muziką, išskirtinį interjerą ir alų – ši vieta kaip tik Jums. Kita vertus, nepraeikite pro šalį, jeigu norite tiesiog ramiai papietauti ar išgerti puodelį gardžios kavos eilinę darbo dieną. Nebijokite, pietaujant tikrai negirdėsite trankios muzikos.

Nuo Rotušės aikštės matomos „Rock pub‘o“ iškabos, užsukti vidun kažkodėl visai nekviečia. Šiek tiek priartėjus ir pamačius laiptus į rūsį, vis dar nejauku. Ką gi, pamatau šalia ant sienos pakabintą meniu ir nusprendžiu pasižvalgyti. Randu daug alkoholinių kokteilių, įvairių rūšių alaus… Štai, taip pat ir šiltas maistas, bei lengvi užkandžiai. Tai, ko man reikėjo pietums. Pagaliau įsidrąsinu ir nulipu laiptais žemyn, o čia visiška ramuma. Vidudienį nėra jokio šurmulio, tik, kaip bebūtų keista, skamba rami roko stiliaus muzika, ant stalų dega žvakės ir vaikšto vienas kitas aptarnaujančio personalo žmogelis.

Nusprendžiu prisėsti, prie manęs iš karto prieina žavi jauna darbuotoja ir paduoda meniu. Kadangi su valgiaraščiu susipažinau lūkuriuodama prie įėjimo, iš karto užsisakau puodelio kavos, bei pasiteirauju, kokia sriuba yra siūloma pietums. Gaunu atsakymą, jog šiandien baras siūlo trintą grybų sriubą. Taigi, nesu grybų mėgėja, tačiau neturiu iš ko rinktis, tad sutinku paragauti, o gal patiks. Vis dėlto, tai pub‘as, tad gėrimų pasirinkimas čia įvairesnis, nei maisto. Žinoma, taip pat siūlomi ir kepsniai, bei užkandos prie alaus, galima rinktis ir salotas, deja, kainos pakankamai nemažos. Salotas galite nusipirkti už maždaug 20 lt, o už kepsnį gali tekti pakloti ir 30 lt.

© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Baras visiškai tuščias, tad laukti ilgai netenka. Grybų sriuba bene pigiausias pasirinkimas – kainavo tik 5 lt, o pavalgiau labai skaniai ir sočiai. Keista, bet nors žmonių nėra, sėdėti čia labai jauku. Mažai šviesų, žvakės, prieblanda, skamba rami roko muzika, kuri bemat užliūliuoja. Visiškai tinkama vieta užsukti per darbo pertraukėlę atsipalaiduoti, ypatingai tada, kai norite pailsėti nuo triukšmo. Sakysite, kas ilsisi roko bare? Nepatikėčiau ir aš, tačiau likau maloniai nustebinta.

Baigusi pietauti, nutariau atidžiau apžiūrėti aplinką. Mane aptarnavusi jauna mergina, parodė, jog yra dar dvi atskiros patalpos, kuriose taip pat galiu apsidairyti. Taip pat neprieštaravo, jog noriu įsiamžinti kelis kadrus. Smagu, jog lankydamasi šioje vietoje pirmą kartą, esu taip maloniai sutikta. Apsidairyti čia tikrai yra kur: ant sienų kaba įvarios senos roko žvaigždžių plokštelės, nuotraukos, portretai, elektroninės gitaros ir dar daug daug visko. Sunku nupasakoti, bet roko gerbėjams čia tikrai turėtų patikti.

© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kadangi lankausi dienos metu, ne vakarą ir ne savaitgalį, galėjau įvertinti interneją, aptarnaujantį personalą, bei tik labai mažą dalelę meniu. Tačiau norint pajusti tikrąją roko dvasią, manau, tokioje vietoje reikėtų apsilankyti vakare, kai groja gyva muzika, kai baras atgyja nuo pakvaišusio šurmulio ir linksmybių. Juk šiame rokiškame bare atgyja visos geriausios legendinės roko grupės – The Beatles, The Doors, Led Zeppelin, The Rolling Stones ir begalė kitų. Beje, čia galima išgirsti ir lietuviško roko kūrinių. Rekomenduoju šį muzikos stilių mėgstantiems žmonėms.

© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Įvertinimas:

Maistas: 3 Pasirinkimas nedidelis, labiau orientuotas į alkoholinius gėrimus, kokteilius. Žinoma, tikrai rasite užkandos, o ir sočiai pavalgyti įmanoma. Tačiau, jeigu esate labai išrankūs, gali kilti problemų.

Aplinka: 5 Neabejotinai aukščiausias balas. Visos interjero detalės labai skoningos ir jų tiek daug. Tai išskirtinė rokeriška dvasia alsuojanti aplinka, kurią verta pamatyti iš arčiau. Beje, labai jauki atmosfera.

Aptarnavimas: 4 Priekaištų neturiu. Aptarnaujantis personalas išties malonus, geranoriškai aprodė patalpas, greitai aptarnavo. Tiesa, nežinau, ar taip pat būčiau maloniai sutikta vakaro metu, kada susirenka nemaža kompanija, tačiau, kai visas dėmesys skiriamas vienam klientui, likau patenkinta.

Verta apsilankyti: 5 Nors ir nesu didelė roko gerbėja, nei kiek nesigailiu čia apsilankiusi. Galbūt, mėgstantiems pop muziką, vakaras roko bare būtų per triukšmingas ( pop muzikos čia tikrai neišgirsite), bet bent jau dieną pamatyti išskirtinį interjerą ir pabūti jaukioje aplinkoje, tikrai verta.

Galutinis įvertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: