Ruby Rose © Eva Rinaldi nuotr. / Wikimedia Commons

Ruby Rose – ryški, įvairiapusė australų kilmės asmenybė, pelniusi pasisekimą televizijos bei mados pasaulyje. Ji – modelis, MTV veikėja, realybės šou žvaigždė, DJ, aktorė. Pastaruoju metu atlikdama vaidmenį trečiajame  serialo ,,Orange is the new black” sezone Ruby sukėlė naują susidomėjimo jos gyvenimu bangą.

Ruby Rose Langenheim gimė 1989 m. kovo 20 d. Melburne, Australijoje. Augo dažnai keisdama gyvenamą vietą kartu su vieniša motina, kurią laiko savo pavyzdžiu, idealu. Pirmąją šlovę pajuto dar būdama 16 m. amžiaus, kuomet perėjo modelių atranką žurnalui ,,Girlfriend” ir netgi užėmė antrąją vietą. Šis žingsnis atnešė ne tik žinomumą, bet ir meilę,- Ruby susipažino su pirmosios vietos nugalėtoja Catherine McNeil. Vėliau merginos net susižadėjo, tačiau nusprendė pasukti skirtingais keliais vestuvėms dar neįvykus. Ruby prisimena vaikystėje miegodavusi ant pilvo manydama, jog taip neaugs krūtinė ir melsdavo Dievo, jog tai būtų tiesa. Suprato esanti lesbietė būdama 12 m. Pati sunkiai su tuo taikėsi, kentėjo nuo depresijos, mėgino nusižudyti. Mokykloje nuolat patirdavo užgauliojimus, psichologinį terorą, o visa tai vainikavo žiaurus smurto protrūkis: klasiokė užpuolė Ruby, sužalojo ją metaline kėde, prireikė gydymo ligoninėje.

Bendraamžių žiaurumas nepalaužė Ruby, bet atvirkščiai, vertė kabintis į gyvenimą kuo tvirčiau, siekti ir pasiekti užsibrėžtų tikslų. ,,Aš norėjau tapti kažkuo. Norėjau įrodyti toms merginoms iš vidurinės, mamai ir tėčiui, kad galiu būti tikrai…nepakartojama”,- kalba Ruby. Buvo metas, kuomet ji taupė pinigus lyties keitimo operacijai, tačiau išaugo šį norą ir jaučiasi laiminga būdama tokia, kokia yra. Modelio darbas įvairiomis priemonėmis leido išreikšti tiek vyriškąją tiek moteriškąją Ruby pusę. Bendradarbiavo su daug žinomų žurnalų (,,Vogue”, ,,Cosmopolitan”, ,,Maxim”, ,,New York’s Ink Magazine” ir kt.), o bene labiausiai džiaugiasi esanti kompanijos ,,Maybelline” veidu Australijoje. Atsidavimą šiam ženklui mergina parodė išsitatuiruodama jo šūkį ,,Maybe she’s born with it”’. Įdomus faktas, jog ant nugaros Ruby turi aktorės Lori Petty filme ,,Tank girl” įkūnyto personažo tatuiruotę, o visai nesenai abi moteris likimas suvedė į komandą filmuojant serialą ,,Orange is the new black”. Prakalbus apie tatuiruotes, Ruby jų turi per šešiasdešimt, o gailisi tik dėl vienos – vienaragio – ir ketina ją pašalinti. ,,Yra begalė būdų išreikšti save. Susikurti stilių, savitumą – labai svarbu. Egzistuoja tik vienas ,,tu” ir nebūsi niekeno kito atrastas, išreikštas, privalai turėti savo žymę. Nustatytų ribų plėtimas verčia suktis pasaulį” – mano Ruby.

Į televiziją Rose pateko perėjusi MTV VJ’s vykdomą atranką. Nurungusi per 2000 varžovų tapo įvairių realybės šou vedėja, teisėja (pvz. ,,Australia’s Next Top Model”, ,,Ultimate School Musical” ir kt.). Atranka nebuvo įprasta, reikalaujanti tiesiog užpildyti anketą, gerai pasirodyti pokalbyje, pasigirti pasiekimais ar pan., tačiau Ruby ir nemėgsta įprastų dalykų, jai reikia iššūkių. Išskiriamos dvi pašėlusios užduotys, sugalvotos ,,Jackass” žvaigždės Bam Margera. Pirmoji – išgerti 100 ,,shot’ų” alaus per 100 minučių, transliuojant nacionalinei televizijai.  Ruby prisimena, jog grįžusi namo tiesiog krito miegoti, o atsibudusi 5 ryto jautėsi pilnai pailsėjusi. Kitą užduotį vadina ,,skausmingesne” – reikėjo bučiuoti nepažįstamus žmones sausakimšoje Sidnėjaus gatvėje. ,,Viskas buvo filmuojama slapta kamera, tikras išbandymas rasti būdą užduočiai įvykdyti. Jei prie manęs gatvėje kas nors, kad ir pats Johnyy Depp, prieitų prašydamas bučinio, nesuprasčiau kas vyksta. Lygiai taip praeiviai reaguodavo į mane. Išbandžiau įvairius scenarijus, rodos, net sakiau netekusi katės, esą man reikia pasijusti geriau” – prisimena Rose. Ean Thorley, MTV prodiuserio žodžiais, savo drąsa, veržlumu, unikalumu Ruby įrodė esanti tai, ko jie ieško. Darbą televizijoje Ruby mėgsta labiau už ankstesnę veiklą. ,,Kai esi modelis, tavyje visuomet nori ką nors pakeisti. Kitų akimis, galėtum būti dar šiek tiek aukštesnė, dar plonesnė, gražesnė… MTV nori, kad būtum savimi, nebandytum kažkam įtikti, prisitaikyti, nesivarytum, skatina saviraišką” – argumentuoja ji. Nepaisant užimtumo, aktyvaus gyvenimo būdo, Ruby randa laiko savanoriauti Laose, Afrikoje. Yra laimėjusi labdaringose bokso varžybose, nors šiuo sportu užsiimė vos 3 mėnesius. Remia kovojančius prieš patyčias, gyvūnų teisių organizacijas, palaikydama PETA kampaniją prieš kailinius yra nusifotografavusi nuoga žurnalui ,,Maxim” su šūkiu ,,I’d rather go naked than wear fur”.

Dabar Ruby susižadėjusi su drabužių dizainere Phoebe Dahl. Nors visuomenė, pažvelgusi į šią porą, priskirtų Ruby vyriškajai pusei, ji pati to nemano. ,,Vadinu save nepastovios lyties. Nesu vaikinas, bet nesijaučiu moteris, nors gimiau ja. Esu kažkur viduryje, pasiimu tai, kas geriausia iš abiejų lyčių” – sako ji. Vaizdo klipe ,,Break free” Ruby pasakoja savo istoriją, parodo dvi asmenybės puses. Išraiškingas, jautrus kūrinys leidžia pažvelgti į Ruby Rose jos pačios akimis, pajusti išsilaisvinimą iš stereotipų, vaidmenų, priskirtų vienai ar kitai lyčiai.

Taip pat skaitykite: Transseksuali vilnietė:„Žmogus turi teisę rinktis, kuo jis nori būti“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: