Sergejus Šoigu / CC BY-SA 4.0 Wikimedia commonds

Rusijos valstybinė televizija pirmadienį parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip gynybos ministras Sergejus Šoigu inspektuoja Rusijos karius – tai pirmas jo viešas pasirodymas po nepavykusio samdinių grupuotės „Vagner“ pajėgų maišto.

Kaip matyti iš transliuotojo parodytų vaizdų, S. Šoigu, kurį aršiai kritikavo „Vagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, nuvyko į Rusijos pajėgų Ukrainoje vadavietę ir ten susitiko su vieno iš dalinių vadu.

Susitikimo metu ministras pabrėžė „didelį efektyvumą aptinkant ir sunaikinant“ Ukrainos ginklų sistemas bei karius, sakoma Gynybos ministerijos pranešime spaudai.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip S. Šoigu klausosi pristatomos ataskaitos apie karinę padėtį regione, studijuoja žemėlapius ir skrisdamas sraigtasparniu apžiūri Rusijos pozicijas.

Sekmadienį „Vagner“ grupuotės samdiniai grįžo į savo bazę po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutiko leisti J. Prigožinui išvengti kaltinimų išdavyste ir priimti tremtį kaimyninėje Baltarusijoje.

Susitarimas užbaigė neeilinę krizę, kai privati kariuomenė, vadovaujama buvusio artimo V. Putino sąjungininko, susiruošė šturmuoti Maskvą.

J. Prigožinas ne kartą kaltino S. Šoigu ir generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą dėl savo kovotojų žūčių. Paskutinį kartą J. Prigožinas buvo pastebėtas šeštadienį vėlai vakare visureigiu išvažiuojantis iš Rostovo prie Dono, kur jo kovotojai buvo užėmę karinį štabą, daliai vietos gyventojų dėl to džiūgaujant.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: