2020 m. Lapkričio 19 dieną „YouTube“ kanale „birchpunk“ buvo paskelbtas vaizdo įrašas pavadinimu „RUSSIAN CYBERPUNK FARM // РУССКАЯ КИБЕРДЕРЕВНЯ“. Trumpametražis filmas buvo filmuotas vaizdo dienoraščio stiliumi.

„Jie sako, kad Rusija yra techniškai atsilikusi šalis, nėra normalių kelių, robotika nesivysto, raketos neskraido, o paštas užtrunka per ilgai. Tai nesąmonė“, – komentuoja filmo kūrėjai.

Keturias su puse minutės trumpametražio filmo metu pagrindinis veikėjas, ūkininkas Nikolajus iš Riazanės regiono, pasakoja apie savo kibernetinį ūkį, kuriame dirba trys „Iževsk Dynamics“ gaminami androidai. Jų tikslas – pakviesti naujų darbuotojų. Robotai melžia ir gano karves, eina semti vandens. Naujos technologijos taip pat išsprendė Rusijos kelių problemą – dabar virš jos skraido automobiliai, tačiau net ore yra skylių. Filme pastebimi skraidantys „Russian Post“ traukinių vagonai, atominiais varikliais varomi „Belarus“ traktoriai.

Ketvirtadienį išleistas klipas jau sulaukė virš dviejų milijonų peržiūrų „YouTube“ ir juo yra dalijamasi įvairiose platformose, pradedant Rusijos socialinių tinklų svetaine „VKontakte“, baigiant „Instagram“, „Facebook“ ir „Twitter“.

Kaip žinoma, trumpametražio filmo režisierius yra Sergejus Vasiljevas iš „AMG VFX“ studijos. Pagrindinį vaidmenį kaimo kibernetiniame taške atliko Sergejus Čichačevas, kuris ir vaidino Nikolajų. Filme dažnai girdimą dainą dainuoja Liliana Bush ir Daria Shcherbak iš „Vanios“ folkloro ansamblio. Kaip sakė Sergejus Vasiljevas, dauguma prie vaizdo klipo dirbusių specialistų buvo iš „Premier VFX“ studijos.

Filmavimas vyko ekologiniame ūkyje „Sytnye Sady“. Sergejus Vasiljevas, kuris Rusijos žiniasklaidai sakė, kad jam užtenka senojo „Sovietų Rusijoje“ tropo, kuris reprezentuoja jo šalį kaip technologiškai atsilikusią. Įtraukęs keletą sumanių vaizdinių efektų, jo puikus trumpametražis filmas vaizduoja Rusijos ūkį, kuriame viskas veikia pagal naujausias technologijas. Vienintelis jo noras buvo sukurti linksmą vaizdo įrašą, ir teigė, kad šią idėją sugalvojo apsilankęs fermoje. Vasiljevas teigė, kad klipas buvo entuziastingas projektas. Jis pridūrė, kad ateityje tikisi sukurti daugiau panašių trumpametražių filmų.

Pats S. Vasiljevas „birchpunk“ apibūdina kaip „kūrybinę entuziastų asociaciją“, susidedančią iš kolegų ir bendražygių, su kuriais dirbo įvairiuose televizijos ir kino projektuose, vaizdo efektų studijose.

Taip pat skaitykite: Naujas Pixar trumpametražis animacinis filmas tiesiog atima žadą [ŽIŪRĖTI]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: