Vladimiras Putinas . EPA-ELTA nuotr.

Į pensiją išėjęs Rusijos saugumo pareigūnas, kuriam anksčiau buvo pavesta saugoti prezidento Vladimiro Putino portfelį su branduoliniais kodais, pirmadienį buvo rastas nušautas savo namuose.

„Kyiv Post“ praneša, kad pulkininkas Vadimas Ziminas šiuo metu yra reanimacijoje, jį aptiko jo brolis netoli Maskvos esančiame Krasnogorsko mieste. Ukrainos laikraštis rašė, kad Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, jog Ziminas buvo rastas „kraujo kalne“ su šautine žaizda galvoje.

53 metų Ziminas atsargoje esantis Federalinės saugumo tarnybos (FSB) – pagrindinės Rusijos saugumo agentūros – pulkininkas, kuris buvo nufotografuotas kartu su Putinu nešantis lyderio „branduolinį lagaminėlį“, rašo „The Kyiv Post“.

Šis lagaminėlis veikia kaip mobilus strateginės gynybos mazgas, kurio viduje yra kodai, leidžiantys Putinui perduoti paleidimo įsakymus dėl branduolinės atakos.

Rusijos laikraštis „Moskovsky Komsomolets“ rašė, kad Ziminas buvo sulaikytas gruodį, įtariant, kad jis ėmė kyšį iš verslininko dėl sandorio, susijusio su vyriausybės sutartimi. Pranešama, kad šaudynių metu jam buvo skirtas namų areštas. Pranešama, kad Ziminas neigė padaręs bet kokius nusikaltimus, susijusius su kaltinimais.

„Moskovsky Komsomolets“ taip pat pažymėjo, kad „Zimino sužalojimų pobūdis leidžia daryti išvadą, kad jis bandė atimti gyvybę.”

„Kyiv Post“ ir kiti leidiniai pranešė, kad manoma, kad Ziminas taip pat greičiausiai buvo buvusio Rusijos prezidento Boriso Jelcino „branduolinio lagaminėlio“ saugotojas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: