© Sergei Isupov

Ryški spalvų paletė, keistais vaizdiniais, tarsi tatuiruotėmis, išmargintos skulptūros, trijų dimensijų formos – nuostabą keliantys keramikos meistro Sergei Isupov darbai. Dažnai erotiškuoju siurrealistu vadinamo menininko molio dirbiniai reprezentuoja seksualumą ir santykius bei yra siejami tiek su tradicinio Rusijos meno elementais, tiek su šiuolaikinio meno stiliumi. Drąsūs ir unikalūs Sergei Isupov kūriniai – tikras malonumas akims.

Rusijoje, Stavropole 1963 metais gimęs S. Isupov – viso pasaulio vaikas: iš pradžių menininkas baigė Ukrainos meno mokyklą, vėliau studijavo Estijoje, Talino meno institute, o 1994 metais imigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, kur gyvena iki šiol. Neeiliniai keramiko gabumai paveldėti – Sergei Isupov yra kilęs iš kūrybingos šeimos. Jo motina, Nelli Isupova taip pat keramikė, o tėvas Vladimir Isupov bei jaunesnysis brolis Ilya Isupov – dailininkai. Šiuo metu S. Isupov – gerai žinoma meno pasaulio asmenybė: menininko kūriniai eksponuojami muziejuose Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Norvegijoje, Vengrijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose bei ne kartą buvo spausdinami meno knygose, kataloguose ir žurnaluose visame pasaulyje.

© Sergei Isupov

Keramiko Sergei Isupov darbai – tai pasakojimai. Juos menininkas kuria pasitelkdamas netikėtas formas, kurias gausiai dekoruoja poglazūriniais dažais ar skaidriomis glazūromis – piešiniai ant menininko kurtų molio dirbinių dvelkia siurrealizmu, yra išmarginti smulkiomis detalėmis, dažnai asimetriški. Šie S. Isupov pasakojimai – lakios vaizduotės ir gyvenimiškų patirčių derinys. „Menas yra mano gyvenimo stilius. Visa, kas mane supa ir džiugina, automatiškai apdorojama ir transformuojama į finalinį rezultatą – meno kūrinį. Labai įdomu stebėti, kaip gyvenimas virta menu. Kai galvoju apie savo darbus ir save, nesu tikras, ar aš kuriu juos ar jie kuria mane“, mintimis dalinasi Sergei Isupov. Žinomo keramiko teigimu, pats geriausias būdas išreikšti visas idėjas – papasakoti jas per molio darbus. „Mano manymu, molis – pati universaliausia medžiaga ir ji labiausiai tinka išreikšti mano mintis. Visi plastikos, dizaino ir dailės elementai telpa keramikoje“, savo meilę keramikai aiškina S. Isupov.

© Sergei Isupov

Pagrindinės originaliojo keramiko darbų temos – seksualumas, santykiai, žmogaus unikalumas. „Kurdamas aš gaunu galimybę išreikšti žmogaus išskirtinumą, komentuoti vyro ir moters santykius bei jų seksualinę sąjungą, kuri veda prie galutinio rezultato – DNR perdavimo“, savo kūrybos bruožus vardina menininkas. Išskirtiniais kūriniais pasižymintis Sergei Isupov taip pat atskleidžia, jog kontrasto kūrimas ir visiškų priešybių sugretinimas – dar viena svarbi tema jo kūryboje. „Tamsa – šviesa; vyras – moteris; gėris – blogis. Aš kuriu naują, intymų pasaulį, kuris atskleidžia santykius, ryšius ir prieštaravimus“, pasakoja menininkas.

© Sergei Isupov

Visame pasaulyje garsus keramikas Sergei Isupov – menininkas, preciziškai kuriantis unikalius ir susižavėjimą keliančius darbus. Pasaulio studentu save laikantis S. Isupov – meistras, kuriantis vizualumu pritrenkiantį pasaulį.

© Sergei Isupov

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: