Vladimiras Putinas. EPA-ELTA nuotr.

Rusijos Užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas paneigė visas spekuliacijas apie prezidento Vladimiro Putino tariamą ligą. Jis teigė, kad nėra jokių negalavimo ženklų.

Rusijoje draudžiama kalbėti apie Putino sveikatą ir asmeninį gyvenimą, todėl apie tai beveik niekada nediskutuojama viešai.

Sklido kalbos, kad diktatoriui buvo atlikta nežinoma procedūra. Tai esą po medikų patarimo, jog gydymas buvo „būtinas“, rašė „Telegram“ kanalas „General SVR“, kuris teigė gaunantis informaciją tiesiogiai iš Kremliaus. Ši žinia pasirodė likus vos kelioms valandoms iki V. Putino pasirodymo valstybinės televizijos susitikime su sąjungininku Aleksandru Lukašenka Sočyje. Tuo metu jis buvo užfiksuotas keistai sukinėjantis kojas kai abu susėdo pasikalbėti. Tai jau ne pirmas kartas, kai V. Putinas buvo nufilmuotas keistai besielgiantis, dėl ko anksčiau kilo spekuliacijos, jog serga Parkinsono liga.

Šiuo metu sklando nauja gandų, pranešimų ir spėliojimų apie Putino sveikatą, banga. Informacija apie tai, kad jis serga kraujo vėžiu, yra randama įvairiose internetinėse svetainėse. Ši tema tapo labai plačiai aptariama, todėl Kremliui teko įsikišti ir ją paneigti. Maždaug prieš du mėnesius Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo buvo tiesiogiai paklausta, ar Putinas neserga skydliaukės vėžiu. Peskovas atsakė, kad ši idėja yra „fikcija ir melas“.

Maiklas Veisas iš žurnalo „New Lines“ gavo garso įrašą, kuriame užfiksuotas Rusijos oligarchas, teigiantis, kad Putinas „labai sunkiai serga kraujo vėžiu“. Veisas teigė, jog redakcija sugebėjo patvirtinti kalbėjusio oligarcho tapatybę, tačiau ne pačios ligos realumo fakto.

Rusijos Užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas

Lavrovas aiškino, kad Putinas, kuriam spalį sukaks 70 metų, viešumoje pasirodo „kiekvieną dieną“.

Rusijos svarbiausias diplomatas, atsakydamas į prancūzų transliuotojo TF1 klausimą, tikino: „Nemanau, kad sveiko proto žmonėms gali atrodyti, jog šiam asmeniui pasireiškia kokio nors sutrikimo ar lygos požymiai.“

Galite stebėti jį internete, skaityti ar klausytis jo kalbų“, – komentavo Lavrovas viename rusų užsienio ministerijos komunikacijos kanale.

Čia tų, kurie skleidžia tokius gandus, sąžinės reikalas.“

Daugiau nei du dešimtmečius valdžioje sėdintis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 d. pasiuntė savo karinius dalinius okupuoti Ukrainą.

Maskvos suorganizuotos invazijos metu buvo nužudyti tūkstančiai žmonių, prasidėjo didžiausia nuo pat Antrojo pasaulinio karo pabėgėlių krizė, o Vakarai, reaguodami į šiuos veiksmus, Maskvai uždėjo precedento neturinčias sankcijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: