Kim Jong-unas . EPA-ELTA nuotr.

Kim Jong Uno režimas Šiaurės Korėjoje griežtina kovą su „dekadentiškomis“ vakarietiškos mados tendencijomis, įskaitant dažytus plaukus, aptemptus džinsus ir auskarus.

„Radio Free Asia“ teigia, kad Šiaurės Korėjos socialistinė patriotinė jaunimo lyga dabar represijas nukreipia į 20-30 metų amžiaus moteris, kurios nešioja ilgus plaukus iki juosmens, dažosi tamsindamos odą arba vilki drabužius, išpuoštus didelėmis užsienietiškomis raidėmis.

Šiaurės Korėjos režimas taip pat persekioja moteris, kurios dėvi išlenktas kelnes. Pastebėtos lauke dėvinčios „kapitalistinį stilių“ demonstruojančius drabužius, priverstos laukti ant kelio, kol jaunimo patrulis baigs ieškoti kitų pažeidėjų.

Tuomet visi pažeidėjai vežami į Jaunimo lygos biurą, kur jie turi raštu prisipažinti padarę nusikaltimą, teigiama pranešime. Į namus jie gali būti paleisti tik tuo atveju, jei kas nors atneša jiems tinkamesnius drabužius.

Apie sustiprintą kryžiaus žygį prieš vakarietiškas tendencijas buvo paskelbta praėjusį mėnesį per visoje šalyje vykusią švietimo sesiją, kurios metu Jaunimo lygos pareigūnai sakė, kad dėvėti drabužius ir plaukus kaip kapitalistinių šalių žmonės pažeidžia Šiaurės Korėjos socialistinę praktiką.

Pirmą kartą Šiaurės Korėja apie griežtą kovą su aptemptais džinsais, auskarais ir tam tikromis šukuosenomis, paskelbė prieš metus, kai Kimas užsienietišką stilių ir kalbą pavadino „pavojingais nuodais“.

Nuo to laiko Jaunimo lyga padvigubino savo pastangas, kad išnaikintų žmones, mėgdžiojančius užsienio madas ir papročius.

Patruliai Čongdžino mieste nusitaikė į vietinę turgavietę, žinomą kaip populiari jaunimo susibūrimo vieta.

Jei jaunuoliai bus pagauti darantys ką nors draudžiamo, jų darbdaviams bus pranešta apie pažeidimą.

Tada jie kritikuojami, o sunkiausiais atvejais pažeidėjo vardas, pavardė, namų adresas ir darbovietė bus viešai atskleisti per vyriausybės kontroliuojamus garsiakalbius, įrengtus visoje šalyje propagandai skleisti.

Tačiau nepaisant bausmių, Šiaurės Korėjos gyventojai „nenustoja stengtis atrodyti ir rengtis kaip žmonės iš užsienio filmų ir televizijos“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: