Sviatlana Cichanouskaja EPA-ELTA nuotr

Svetlanos Cichanovskajos biuras surengė pokalbius su ES šalių užsienio reikalų ministrais, siekdamas suteikti informacijos apie galimą vizų panaikinimą Baltarusijos piliečiams. Briuselis patikino, kad Europos Sąjunga neketina įvesti tokios priemonės.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministerijos neketina nutraukti vizų išdavimo Baltarusijos piliečiams, pareiškė Svetlanos Cichanovskajos patarėjas Franakas Viachorka.

„Kalbėjomės su daugelio šalių užsienio reikalų ministerijomis ir Vidaus reikalų komisaro tarnyba. Vakar buvo telefoninis pokalbis su Europos Komisija dėl žurnalistų. Vizų atšaukti neketinama. Tikiuosi, kad Čekijos atveju tai nedovanotina klaida“, – savo „Telegram“ kanale rašė Franakas Viachorka.

F. Viachorka taip pat sakė, kad diplomatinės atstovybės Baltarusijoje dabar dirba su sumažėjusiu darbuotojų skaičiumi, o jų galimybės yra ribotos. Be to, ambasadose gerokai padaugėjo besikreipiančiųjų dėl vizų. Žmonės bėga nuo karo.

Franakas Viachorka pranešė, kad Svetlana Cichanovskaja kreipėsi į Europos Komisiją su prašymu iš Ukrainos išvykstančius baltarusius vertinti taip pat, kaip ir ukrainiečių karo pabėgėlius.

Čekija paskelbė, kad nebepriima ir nebesvarsto prašymų išduoti vizas ir leidimus ilgalaikiam ir nuolatiniam gyvenimui Baltarusijos piliečiams. Anksčiau tokie apribojimai buvo taikomi Rusijos piliečiams. Draudimas taikomas net jau pradėtoms nagrinėti byloms. Tačiau humanitarinės vizos ir toliau bus išduodamos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: