Filmo "Bad santa" kadras

Artėjant gražiausioms metų šventėms, o už lango siaučiant žvarbiam vėjui, nėra nieko geriau nei susisukti šiltoje lovoje su puodeliu arbatos ir įsijungti gera filmą. Šią savaitę kartu su komanda Jums paruošėme top – 10 Kalėdinių filmų kurie ne tik pakels nuotaiką, bet ir primins Jums tikrąją Kalėdų reikšmę.

10. ,, Blogasis Santa’’ 2003

Čekijos Respublikoje filmas pavadintas ,, Pervert Santa” (ang. Iškrypėlis”). Žinoma, kad filmai keičia pavadinimus, kad atitiktų užsienio rinkas. Tai nieko naujo. Tačiau kartais pavadimas kiek ,,pasiklysta” vertime. Jei jums patinka Kalėdiniai filmai ir komedijos su ,,kabliuku’’ ,,Blogasis Santa” gali būti vienu iš Jūsų mėgstamiausių filmų šį šventinį laikotarpį. Juokingas nuo pat pradžios iki pabaigos, tai linksma istorija apie kiek kitokį Kalėdų Senelį. Jis geria, rūko, keikiasi ir mylisi viešose vietose. Jis yra šiek tiek grubus su vaikais, nekenčia savęs ir apiplėšinėja parduotuves. Billy Bob Thornon tiesiog pritrenkia savo vaidyba ir padaro šį filmą išskirtiniu. Jo grubus, nemandagus, ciniškas, ir dvimatis personažas sukuria puikų realybės ir humoro derinį. Filmas yra daug jautresnis ir gilesnis, nei gali pasirodyti iš pradžių. Tačiau didėlė dalis žiūrovų gali to nesuprasti ir pamatyti tik vulgarų Kalėdų dvasios užpuolimą, nors ištiesų tai yra isorija apie žmogų, kuris prarado savo tikėjimą žmonija ir tik dabar jį atkūrė.

Nuostabi vaidyba, šmaikštus scenarijus, neįtikėtini juokeliai ir nederamos situacijos verčia žiūrėti šią jau klasika tapusią komediją vėl ir vėl.

9. ,, Kaip Grinčas Kalėdas vogė” (2000)

how-the-grinch-stole-christmas_universal-pictures (1)

,,Kaip Grinčas Kalėdas vogė” yra vienas geriausių, jausmingiausių ir maloniausių žiūrėti visų laikų Kalėdinių filmų. Žalias, storas ir pūkuotas monstras Grinčas jau 30 metų gyvena atsiskyręs nuo Whoville’o miestelio gyventojų, kurie iš jo šaipėsi. Grinčas, priešingai nei miestelėnai, kurie labai mėgo Kalėdas ir jų nekantriai laukė, tiesiog nekentė šios šventės. Negalėdamas klausytis laimingų žmonių, žaliasis monstras ryžtasi atkeršyti visiems ir nusprendžia Kalėdų naktį slapčia pavogti visas dovanas, kurias jis ras kiekvienuose namuose po eglute…

Šis filmas yra tiesiog magiškas, o pagrindinis aktorius Jimmy Carrey atliekantis Grinčo vaidmenį yra tikras savo amato meistras ir turbūt niekas kitas nebūtų pasirodęs geriau nei jis ( atrankoje dalyvavo Eddie Murphy ir Jack Nicholson). Tiesa, filme jis beveik neatpažystamas, dėl savo kostiumo, ilgų pirštų, ir makiažo. Filmuojantis Carrey buvo taip nepatogu dėvėti geltonus akių kontaktus, kad kai kuriose scenose, jo akių vyzdžiai buvo nuspalvinti jau montavimo metu. Šia jau kino klasika tapusia juosta tikrai mėgausis tiek suaugę tiek vaikai.

8. ,,Gremlinai“(1984)

Gremlinai

,, Gremlinai” tai tamsi, bebrotiška, fantastinė ir kiek bauginanti Kalėdų klasika, kuri, beje kinuose pasirodė vidurvasarį ir sulaukė neįtikėtino populiarumo. Tai gero stiliaus, žavesio ir humoro filmų etalonas iš šlovingųjų 80-ųjų.

Filmo siužetas yra gana paprastas: jaunuolis gauna keistą dovaną iš savo tėvo: paslaptingą padarą vadinamą Gremlinu! Tereikia laikytis trijų taisyklių, užtikrinti, kad nenutiktų nieko blogo: Gremlinas turi vengti saulės spindulių, kitaip jis mirs, antra- Gremlinas negali sušlapti, o svarbiausia- Gremlino negalima maitinti po vidurnakčio.

Spėkite kelios taisyklės bus sulaužytos iki filmo pabaigos?

Parodijų dievas Joe Dante ir genialusis prodiuseris Stevenas Spelbergas sujungė savo jėgas šiai siaubo-komedijai, kuri tikrai sukels sentimentus kievienam šeimos filmų vakarui.

7. ,, Betmano sugrįžimas” (1992)

Batman Returns (1992) Directed by Tim Burton Shown: Michelle Pfeiffer (as Catwoman), Michael Keaton (as Batman)

Kada kalėdinis filmas nėra Kalėdų filmas? Tada kai kalba eina apie ,, Betmeno sugrįžimą”. Filmas buvo išleistas 1992 metų birželio 19 dieną, tačiau ir tie, kurie dar nebuvo gimę tuo metu supranta, kad birželio 19 neturi nieko bendra su gruodžio 25 diena. Tačiau režisieriui Tim Burthon pavyko visus bent porai valandų priversti užmiršti vasarą ir sukurti nuostabų žiemos įspūdį vaizduojamame Gothamo mieste.

Šis legendinis superherojaus filmo tęsinys minintis savo 25-ąjiį jubiliejų įrodo, kad Tim Burton vienareikšmiškai buvo geriausias pasirinkimas režisuoti Betmeno filmą. Šioje istorijoje daugiausiai dėmesio skiriama Betmenui (Michael Keaton) , kuris bando įveikti tris blogiukus: ,, Pingviną” (neįtikėtinai vaidinantį Danny DeVito), Moterį Katę (grakščioji Michelle Pfeiffer) ir Max Šhrek (puikusis Christopher Walken).

Nuostabi vaidyba, specialieji efektai, kostiumai- daro šį filmą privalomu pažiūrėti Jūsų Kalėdinio filmų maratono metu.

6. ,, Elfas” (2003)

Elfas

Koks gi Kalėdų šventimas jei nematei ,,Elfo”?

Filmas ,,Elfas” yra puiki komedija smagiam šeimos vakarui tiek Kalėdiniu laikotarpiu, tiek bet kuriuo metų laiku. Pagrindinio aktoriaus rolė buvo planuota skirti Jim Carrey jau 1993 metais, tačiau užtrukus dar 10 metų pradėti filmuoti produkciją šis vaidmuo atiteko Amerikoje labai populiaraus televizijos šou SNL (Saturday Night Live) žvaigždei Willu Farellu. Tai istorija apie berniuką, vardu Buddis, kurį užaugino Šiaurės Ašigalio elfai ir kuris nusprendžia keliauti į Niujorką ieškoti savo biologinio tėvo. Paaiškėja, kad pastarasis yra atsidūręs Kalėdų Senelio ,,išdykėlių” sąrašė, dėl to, kad per daug dėmesio skyrė karjerai ir pamiršo savo šeimą…

Prieš porą savaičių šis filmas reitingavimo svetainėje Ranker buvo nominuotas geriausių visų laikų Kalėdiniu filmu. Ši nuoširdžiai juokingas šiltas ir miela Kalėdų filmas tikrai įstrigs Jūsų širdyse.

5. ,,Tegyvuoja meilė“(2003)

Tegyvuoja meile

Sunku patikėti, kad legendiniam filmui ,,Tegyvuoja meilė” jau daugiau nei 14 metų. Nuostabi Kalėdinė-romantinė-komedija yra vienas geriausių režisieriaus Richard Curtis darbų, amžiams pakeitęs mūsų požiūrį į šventinius filmus. Ši kino juosta buvo tokia sėkmingas, kad išleistas filmo DVD tapo dažniausiai nuomuotu Jungtinėje Karalystėje 2004 metais.

Istorija, kuri pasakoja 10 tarpusavyje susijusių žmonių gyvenimą Londone, gali drąsiai didžiuotis savo garsenybių eilute : Hugh Grant, Liam Neeson, Martin Freeman, Keira Knightley, Bill Nighty, Emma Thompson, Billy Bob Brown ir Andrew Lincoln… Susitikimai, išsiskyrimai, neprilygstama meilė kuri mus supa visur- laidotuvėse ar oro uostuose (beje filmuota medžiaga iš Heathrow oro uosto yra tikra- filmavimo komanda čia praleido ištisą savaitę filmuodami realių šeimų, draugų ir įsimylėjelių susitikimus). Neveltui sakoma, kad Kalėdos yra stebuklų metas, nes viskas romantinis chaosas prasideda iki jų likus 5 savaitėms… šis filmas privers jus juoktis ir verkti kartu su visais herojais.

4. ,,Vienas namuose” (1990)

Home alone

,,Vienas namuose” yra neabejotina Kalėdų tradicija, kurios nereikia pristatyti. Filmo siužetas yra gan neįtikėtinas, bet kam tai rūpi, kai jis begalo juokingas! Turbūt niekas nepamiršo ašuonmečio Kevino, kurį vaidina Macaulay Culkin (jis buvo atrinktas net iš 200 vaikų). Neteisingai suprastas vaikas gyvena kartu su savo šeima dideliame name ir Kalėdoms ruošiasi vykti į Paryžių. Apie 20 žmonių ruošiasi namuose ir pakuojasi paskutinius daiktus.

Kevinas jaučiasi nusiminęs, nes niekas nekreipia dėmesio į jį, nebent jei nori aprėkti. Berniukas užmiega svajodamas, kad jo šeima išnyktų ir spėkit kas nutinka kitą dieną…per skubėjimą šeimą palieka mažylį namuose. Iš pradžių Kevinas dėl to labai džiaugiasi, tačiau tuoj reikia rūpintis namų saugumu, kadangi juos bando apšvarinti du gan nerangūs plėšikai.

Ši linksma komedija visada garantuoja gerą laiką prie televizoriaus ekranų ir yra nepavaldi bėgantiems metams.

3. Košmaras prieš Kalėdas (1993)

Kosmaras pries kaledas

,,Košmaras prieš Kalėdas” yra 1993 metų Disney/Touchstone sustabdyto kadro animacinis, lėlinis muzikinis filmas, kurį režisavo Timas Burtonas. Ši istorija pasakoja apie Jacką Skellingtoną, gyvą skeletą iš Helovyno miestelio, kuris atranda duris į Kalėdų miestą. Moliūgų karalius ir labiausiai pripažintas miestelio gyventojas, de facto lyderis jautėsi pavargęs nuo Helovyno šventės ir jam atsibodo gąsdinti žmones. Pagaliau jausdamas, kad surado tai, ko jam ilgai trūko ir manydamas, kad atrado Kalėdų magijos paslaptį, jis nusprendžia užimti Kalėdų senelio vietą ir pasidalinti savo Kalėdų versija kartu su pasauliu. Tačiau kai jis kartu sumaišo Halovyną ir Kalėdas rezulatai nėra tai, ką jis turėjo omenyje…

,,Košmaras prieš Kalėdas” susilaukė daugybės kritikų liaupsių ir finansinės sėkmės. ,, Disney” nuo pat 2006 kasmet išleidžia filmą ,,Disney Digital 3-D” formatu. Jį būtina pamatyti tiek per Helovyną, tiek per Kalėdas ir bet kuriuo metų laiku, nes šis filmas viršija bet kokius lūkesčius. Poetiškas, vizualiai pribloškiantis, humoristinis, daugiasluoksnis muzikinis šedevras yra toks gražus, kad suvirpins Jūsų širdis.

2. ,,Stebuklas 34-ojoje gatvėje” (1947)

stebuklas-34-ojoje-gatveje-76652709

Neįtikėtina kaip geras filmas kartais gali pakelti nuotaiką. ,,Stebuklas 34-ojoje gatvėje” yra vienas iš tokių filmų galinčių tai padaryti, nes jį pamatęs žiūrovas negali nustoti šypsotis, kadangi visa Kalėdų dvasia tiesiog švyti viso filmo metu.

Natalie Wood vaidino Susan Walker, rimtą ir mažą mergaitę, kurios gero linkinti motina (Maureen O’Hara), augina vaiką netikėti Kalėdų Seneliu. Kai jų gyvenimo keliai susikerta kartu su Kris Kringle (Edmund Gwen) pagyvenusiu vyru, pasamdytu žaisti garsiojoje Niujorko ,,Macy’s” universalinėje parduotuvėje, Susan pradeda manyti, kad galbūt Kalėdų senelis ir gali egzistuoti.

Poto kai pavydus darbo kolega paskundė jį dėl neva įvykusio užpuolimo, Kringle yra išsiunčiamas į psichiatrijos ligoninę, kur kartu su savo advokatu bando įrodyti visiems, kad jis ištiesų yra Kalėdų Senelis…

Tai filmas, kuris dar ilgai bus prisimenamas kaip viena geriausių Kalėdinių kino juostų neveltui. Šis Akademijos apdovanojimo nugalėtojas siunčia stiprią žinutę ne tik apie tikrąją Kalėdų reikšmę, bet ir komercializmą, kuris daugelį metų nustelbia šventes. Fantazija vaidina labai svarbią rolę mūsų gyvenime, be jos mes neturėtume pagrindo savo viltims ir svajonėms…

1. ,, Tas nuostabus gyvenimas” (1946)

Tas nuostabus gyvenimas

Mūsų top’o viršūnėje atsiduria ,,Tas nuostabus gyvenimas” . Tai 1946 metų Amerikoje kurtas Kalėdinis fantazijos, komedijos-dramos filmas, kurį sukūrė ir režisavo Frankas Capra, paremtas trumpu pasakojimu ,,Didžiausia dovana”, kurį 1939 metais parašė Philipas Van Doren. Šis filmas yra laikomas vienu iš geriausių visų laikų kūrinių Amerikos kinematografijos istorijoje iki pat šių dienų.

George Bailey praleidžia visą savo gyvenimą asisakydamas didžiųjų savo svajonių dėl savo gimtojo miesto Bedford Falls gerovės, buvo priverstas perimti savo mirusio tėvo verslą, kuris priverčia jį jaustis prislėgtu ir nelaikomu Tačiau dabar, Kalėdų išvakarėse, jis išeina iš namų su mintimis apie savižudybę ir savo kelyje sutika savo Angelą Sargą, atsiųstą tam, kad apsaugotų George. Mielo ir rūpestingo Angelo misija, kuris dar neturi daug patirties ir nėra užsitarnavęs sparnų- parodyti George pasaulį, kuris ištiesų neegzistuoja.

,,Tas nuostabus gyvenimas” – kalėdinė pasaka yra šedevras, priverčiantis susimąstyti apie savo egzistavimo prasmę ir apie tai, kad neverta pasiduoti net ir užklupus juodžiausioms akimirkoms. Capra sugebėjo susukti juostą, kuri išspaus ašarą, sukrės ar netgi pakeis jūsų požiūrį į pasaulį ir gyvenimą. Gyvenimas nuostabus, tereikia žinoti kaip juo mėgautis!

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių XXI a. animacinių filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: