Kino filmo "Wonder Woman" kadras

Pernai KaunoZinios.lt paskelbtas laukiamiausių filmų TOP 10 užgavo jautrias skaitytojų širdis, nes vėliau dalis laukiamiausių kino juostų pateko į mūsų metų pabaigoje skelbtą TOP 10 blogiausių 2016-jų metų filmų sąrašą, o keletas TOP’o pozicijų tokių kaip  „Vaiduoklių medžiotojos“ ar  „Žudikų Brolija“ tame sąraše neatsidūrė tik per plauką.  Visgi skelbdami šį topą orientuojamės ne į autorinį kiną, o į tai ko labiausiai laukia žiūrovai. Tad nenustebkite jei ir vėl keli sąrašo filmai metų pabaigoje taip pat atsidurs tarp blogiausiųjų. Iki pat premjeros sunku tokius dalykus nuspėti. Taigi pristatome Jums dešimt laukiamiausių šių metų filmų ir laikom sukryžiavę pirštus, kad jų kūrėjai nebūtų ištaškę šimtamilijoninius kino biudžetus vėjais.

„Nuostabioji moteris“ (Wonder Woman)

Nesulaukę didelio žiūrovų susižavėjimo su „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ (Batman vs. Superman: Dawn of Justice) „DC Comics“ švelniai tariant bandys atsitiesti su kitu superherojų filmu – „Nuostabioji moteris“.

Prieš tapdama Nuostabiąja moterimi, ji buvo Diana – amazonių princesė (Gal Gadot), treniruota būti neįveikiama kare. Į Amazonių salą netikėtai nukrenta amerikiečių pilotas (Chris Pine), kuris papasakoja apie siaubus vykstančius pasaulyje. Diana įtikinama, jog ji gali padėti žmonijai, todėl išvyksta kartu. Ji kaunasi kare tam, kad užbaigtų visus karus. Ten ji atranda tikrąsias savo galias ir savo likimą.

Manantys, jog „DC Comics“ perspaudžia savo rimtumu, gali nusiraminti, kadangi ši juosta yra ne tik kupina „subinių spardymo,“ bet sugeba ir prajuokinti. Veiksmas vyksta Pirmojo pasaulinio karo metais ir pateikia ne vieną feminizmo užuominą – Nuostabioji moteris neklauso jokių vyrų. Juostos režisierė – Patty Jenkins – pirmoji moteris režisuojanti juostą apie superherojus. Filmas kino teatruose pasirodys birželio 2 dieną.

„Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast)

Tai klasikinė pasaka, paremta 1991 m. Disnėjaus animacija. Tai istorija apie princą, kuris buvo prakeiktas už savo aroganciją. Princas buvo paverstas pabaisa ir turės likti toks amžiams. Vienintelė išeitis – surasti tikrą meilę, prieš rožei numetant paskutinį žiedlapį. Jis tebegyvena savo senoje pilyje kartu su savo tarnais, kurie pavirto į namų apyvokos daiktus. Kaip ir animuotoje versijoje, Belos tėvas netyčia patenka į pabaisos pilį ir ten yra sulaikomas, tačiau Bela pasisiūlo pasikeisti vietomis. Tuomet prasideda gražuolės ir pabaisos meilės istorija.

Juostos kūrėjai šį kartą į istoriją įmaišė ir feminizmo prieskonį. Kadangi animuotoje versijoje nebuvo pateikta jokia priežastis, kodėl Bela nepritampa savo visuomenėje, išskyrus pomėgį skaityti, scenaristai ją tiesiog sukūrė. Šioje versijoje Bela išranda kažką panašaus į skalbimo mašiną, taigi ji tampa išradėja, kaip ir jos tėvas.

Ši juosta laikoma romantiškiausiu kino filmu, kitais metais pasieksiančiu didžiuosius ekranus. Pagrindinį vaidmenį atlieka „Hario Poterio“ (Harry Potter) žvaigždė Emma Watson, o pabaisą įkūnija „Dauntono abatijoje“ (Downton Abbey) vaidinęs Danas Stevensas. Filmas kino teatruose pasirodys jau kovo 17 dieną.

„Tamsusis bokštas“ (The Dark Tower)

Tai truko ne vienerius metus, tačiau „Tamsusis bokštas“ pagaliau pasieks kino teatrus. Filmo kelias į didžiuosius ekranus buvo toks pat ilgas ir sunkus, kaip ir pagrindinio istorijos veikėjo – Rolando Deschaino kelionė, nupasakota aštuoniuose Stiveno Kingo romanuose.

Džeikas Čambersas (Tom Taylor) yra vienuolikmetis nuotykių ieškotojas, kuris aptinka užuominas apie kitą dimensiją, kur yra nukeliamas. Tuomet jis sutinka Rolandą (Idris Elba) – paskutinį, garbingos Šaulio profesijos atstovą, klajojantį po fantastinį pasaulį ir ieškantį Tamsiojo bokšto – jis išgelbėti jo pasaulį nuo sunaikinimo. Tačiau duetas savo kelionėje susiduria su begale sunkumų, įskaitant ir antagonistą Juodąjį vyrą (Matthew McConaughey), kuris taip pat nori pasiekti Tamsųjį bokštą.

Čia suliejami fantastikos, siaubo ir vesternų žanrai įtrauks žiūrovą, kaip ir „Tamsiojo bokšto“ romanai. Tačiau, kaip teigia filmo režisierius Nikolajus Arcelas, nors ekranizacija “turės daugybę tų pačių elementų ir veikėjų, tai yra visai kita kelionė.” „Sony“ kuriamas filmas kino teatruose, kaip teigiama, pasirodys liepos 28 dieną.

„Lyčių kova“ (Battle of Sexes)

1973 metais antroji pasaulio moterų raketė Billie Jean (29) priėmė Bobbio Riggso (55), buvusio čempiono, iššūkį. Vyras gyrėsi, jog moterų žaidimas niekada neprilygs vyrų tenisui ir net būdamas daug vyresnis, jis galėtų įveikti bet kurią pasaulinio lygio moterų raketę. Moterų teisių gynėja pasiryžo įrodyti, kad moterų tenisas yra lygiai toks pat jaudinantis, kaip ir vyrų.

Legendinis mačas įvyko Hiustono astrodome ir buvo stebimas daugiau nei 120 mln. žmonių visame pasaulyje, tai buvo plačiausiai stebimas visų laikų sporto renginys. Billie Jean įveikė Bobby 6-4, 6-3, 6-3, pasiėmė 100 000 dolerių prizą ir išžiebė debatus apie lyčių lygybę.

Džonatano Deitono ir Valerijos Faris režisuotoje juostoje garsiąją moterų raketę įkūnys Emma Stone, o Riggsą vaidins Styvas Karelas. Ekranizacijoje taip pat išvysime Sarą Silverman, kuri vaidins Gladys Heldman – žurnalo „World Tennis“ įkūrėją, kuri padėjo moterų judėjimui už lygias teises, kuomet žaidėjos gaudavo mažesnius atlyginimus nei vyrai.

„Toras: Ragnarokas“ (Thor: Ragnarok)

„Marvel Cinematic Universe“ bemėtant tokias bombas, kaip „Geležinis žmogus“, „Kapitonas Amerika“ ir „Galaktikos sergėtojai“, Toro filmai tampa mažiau pastebimi. Tačiau „Marvel“ stebuklingą kūjį švaistančio, Asgardo dievo nepamiršo ir jau lapkričio 3 dieną jis grįžta į didžiuosius ekranus.

Tai bus jau trečiasis filmas apie Skandinavų Dievą Torą. Filmo pavadinime figūruoja Ragnaroko vardas, kuris pagal norvegų mitą, sunaikins dievus ir prives žmoniją prie sunaikinimo slenksčio. Filmo siužetas nėra iki galo atskleidžiamas, tačiau žinoma, kad Žemę sukrės dar viena nelaimė, o kovos šį kartą persikels į Asgardą. Taigi tai bus tikras dievų saulėlydis.

Torą, žinoma, įkūnys Chrisas Hemsworthas. Išvysime ir šiek tiek romantikos, kadangi pamatysime ir Toro mylimąją, deivę Sif, įkūnijamą Jaimie Alexander. Čia taip pat sugrįžta ir klastingasis Toro įbrolis – Lokis, kurį vadina Tomas Hiddlestonas, bei Halkas – Markas Rufalo.

„Bėgantis ašmenimis 2049” (Blade Runner 2049)

Laukėme 35 metus ir pagaliau antroji “Bėgantis skustuvo ašmenimis“ dalis jau kitais metais, spalio 6 dieną, pasirodys kino teatruose. Idėja sukurti tęsinį režisierių Ridley Scottą persekiojo dar nuo 1999 metų, tačiau vis iškildavo įvairių problemų, o režisieriaus kėdę jis galiausiai nusprendė perleisti „Atvykimo“ (Arrival) režisieriui Deniui Villeneuve.

Veiksmas vyksta praėjus 30 metų nuo įvykių pirmoje dalyje. Naujasis bėgikas ašmenimis yra pareigūnas K. Jis atkasa seną paslaptį, kuri gali potencialiai viską paversti tikru chaosu. Šis atradimas priverčia K ieškoti Riko Dekarto – buvusio bėgiko ašmenimis, kuris pastaruosius 30 metų buvo dingęs.

Harrisonas Frodas grįžta, kaip Rikas Dekartas, o pagrindinį vaidmenį atlieka Ryanas Goslingas. Jei manote, kad ši juosta negali pranokti originalo, būkite ramūs, filmo režisierius Denis Villeneuve mano taip pat, – „Visų pirma, neįmanoma pranokti originalo. Juk tai Ridley Scottas. Tai šedevras. Tai vienas geriausių mokslinės fantastikos filmų ir vienas iš geriausių filmų, išleistų per pastaruosius 50 metų.“ Tačiau režisierius viliasi, kad jam pavyks palikti savo žymę prie šio nepakartojamo kūrinio.

„Teisingumo lyga“ (Justice League)

„DC Comics” vejasi savo konkurentus „Marvel“ visatoje ir pristato vieną pirmųjų savo superherojų filmų, kur herojai sujungia savo galias. Neskubėti su „Teisingumo lyga“ jie tiesiog negalėjo sau leisti.

Juostos veiksmas vyksta po kelių mėnesių nuo įvykių filme „Betmenas prieš Supermeną“. Įkvėpti Supermeno pasiaukojimo dėl žmonijos, Briusas Veinas ir Diana (Nuostabioji moteris) buria meta-žmonių komandą. Jie ruošiasi aršiai kovai prieš nemirtingąjį Stepių Vilką ir jo demonų armiją.

Filmą režisuoja „Betmenas prieš Supermeną“ režisierius Zakas Snyderis. Ir nors pastaroji juosta buvo finansinė sėkmė, kritikos ji susilaukė nemažai. Snyderis teigia išgirdęs visas pastabas ir „Teisingumo lyga“ bus kur kas lengvesnis filmas, be „DC Comics“ būdingo rimtumo. Filmas kino teatruose pasirodys lapkričio 17 dieną.

„Dvasia šarvuose“ (Ghost in the Shell)

Paremtas itin populiariais manga komiksais, naujasis vaidybinis „Dvasia šarvuose“ filmas iš „Disney“ kraustosi į „Paramount“ kino studiją, ir ruošia tikrą gardėsį visiems mokslinės fantastikos gerbėjams.

Tai istorija apie majorę, vienintėlę žmogaus ir kiborgo hibridę, kuri vadovauja elitiniam būriui „9 skyrius“. Šis skyrius yra pasiryžęs sustabdyti pačius pavojingiausius nusikaltėlius ir ekstremistus. Tuomet jis susiduria su galingu priešu, kurio tikslas – sunaikinti visus „Hanka robotikos“ kibernetikos pasiekimus.

Pagrindinius vaidmenis atlieka Scarlet Johansson, gerai žinoma, kaip Juodoji našlė „Marvel“ visatoje ir Pilou Asbaekas, vaidinantis Euroną Greidžojų „Sostų karuose“. Filmo režisierius – nuotykių ir veiksmo dramos „Snieguolė ir medžiotojas“ kūrėjas Rupertas Sandersas. Pasaulinė filmo premjera – jau kovo 31 dieną.

„Galaktikos sergėtojai 2” (Guardians of the Galaxy vol. 2)

Pirmasis „Galaktikos sergėtojų“ filmas sulaukė didžiulio populiarumo ne tik tarp žiūrovų, bet ir tarp kritikų. Taigi ne tik „Marvel“ gerbėjų be galo laukta antroji dalis pagaliau atkeliauja į didžiuosius ekranus.

Veiksmas vyksta po dviejų mėnesių nuo pirmojo filmo įvykių. Galaktikos sergėtojai keliauja per visatą ir deda visas pastangas bandydami išlaikyti naujai susibūrusią šeimą kartu, tuo pačiu padėdami Pyteriui Kvilui narplioti savo tėvo paslaptį. Prie herojų ne tik jungiasi nauji sąjungininkai, bet atsiranda ir nauji priešai.

Panašu, jog juosta nenusileis pirmajam filmui – čia netrūks nei veiksmo, nei humoro. Pagrindinius vaidmenis filme atliks Chrisas Prattas, Zoe Saldana, Dave‘as Bautista, savo balsus veikėjams ir vėl skolins Vinas Dieselis ir Bradlis Cooperis. Į kino teatrus skubėkite jau gegužės 5 dieną.

„Žvaigždžių karai VIII“ (Star Wars: Episode VIII)

Tai be jokio abejonės laukiamiausias 2017 metų filmas, šį kartą režisuotas Riano Johnsono. Tai septintosios sagos dalies „Galia nubunda“ tęsinys, kuomet Rey susiranda Luką tolimoje planetoje. Filmas atitrūks nuo sagos tradicijos ir veiksmą pradės būtent nuo tos stingdančios akimirkos, kuria baigėsi septintoji dalis. Visos detalės apie filmo siužetą yra kruopščiai slepiamos, todėl mes tik galime spėlioti, kaip klostysis šių veikėjų likimai.

Bet kokiu atveju, prie juostos prisidėjusių pavardžių sąrašas žada daug: filme pasirodys Markas Hammilas, Daisy Ridley, Adamas Driveris, Oscaras Isaacas, Andis Serkisas, Johnas Boyega, Domhnallas Gleesonas ir prieš kelias dienas išėjusi princesė – Carrie Fisher. Filmo premjera numatyta gruodžio 17 dieną, o devintojo epizodo lauksime 2019 metais.

episode-viii

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių naujai pasirodžiusių serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: