Joaquin Phoenix Džokerio vaidmenyje

Metams einant į pabaigą verta susipažinti kokie filmai sudrebins kino pasaulį 2019-aisiais metais. Kino industrija šiais metais taip pat pažėrė daug kokybiškų ir gerų kino projektų. Ateinančiais metais sulauksime daug naujų filmų bei tęsinių, kurie žiūrovus nuves į komiksų ir fantastikos pasaulį. Tikimės, kad ateinantys metai taip pat nustebins originaliais ir vertais dėmesio filmais. Taigi pažvelkite į TOP 10 laukiamiausių filmų ateinančias metais ir nuspręskite ką bus verta pamatyti.

10. „Džokeris“ (angl. „Joker“) premjera spalio 4

Kriminalinių dramų mylėtojai į kino sales kitais metais rinksis pažiūrėti režisieriaus Toddo Phillipso kuriamos kino juostos „Džokeris“. Pagrindinį personažą įkūnija aktorius Joaquinas Phoenixas. Aktorius įgyvendins dar vieną legendinio Džokerio versiją, tačiau tai nebus įprastas filmas apie superherojus. Žiūrovai pamatys kitokį personažą. Aktorius dėl šio vaidmens turėjo gerokai numesti svorio ir užsiauginti ilgus plaukus, kad pilnai įgyvendintu režisieriaus viziją. Kino kompanija „DC Films“ kino juostą „Džokeris“ apibūdino kaip tyrinėjamą žmogaus, kuris buvo atstumas visuomenės bei istoriją apie ištakas. „DC Films“ kino fanams su nekantrumo belieka laukti kaip J. Phoenixas įgyvendins dar vieną, kitokią Džokerio versiją. Filme taip pat vaidins: Zazie Beetz, Robert De Niro , Frances Conroy , Glenn Fleshler , Marc Maron , Bryan Callen.

9. „Stiklas” (angl. „Glass“) premjera sausio 18

Glass movie

Režisierius M. Night Shyamalanas sugrįžta į kino pasaulį sujungdamas dvi istorijas „Nepalaužiamojo“ (angl. „Unbreakable“) ir „Skilimo“ (angl. „Split“) į vieną filmą – „Stiklas“. Filme „Stiklas“ vaidins prieš 19 metų pasirodžiusio „Nepalaužiamojo“ pagrindiniai aktoriai Brucas Willisas bei Samuelis L. Jacksonas, kurie vėl įkūnys Deividą ir Elaidžą Praisą/Poną Stiklą. Pavadinimas sufleruoja, kad Samuelio L. Jacksono veikėjas tikrai nebus antraeilis. Filme taip pat pasirodys  ir „Skilimo“ žvaigždės: Jamesas McAvoy‘us bei aktorė Anya Taylor-Joy. Veiksmas vyks toje pačioje visatoje kaip ir „Nepalaužiamasis“, kuriame pasirodys ir Jameso McAvoy‘aus kuriamas Kevino Krumbo personažas, savo viduje slepiantis virš dvidešimt asmenybių. Deividas persekios Kevino antgamtinę būtybę Žvėrį, kol šešėliuose tūnantis Praisas taps dirigentu, slepiančiu paslaptis, kurios bus svarbios abiem personažams. Pasiruoškite sprogstančiam ir įtemptam naujam trileriui „Stiklas“.

8. „Pragaro vaikis: kruvinosios karalienės pakilimas” (ang. “Hellboy: rise of the Blood Queen”)

Hell boy 3

Dar viena naujiena, kuri pasieks kino teatrus 2019 metais, pasirodantis „Pragaro vaikio“ perdirbinys, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks iš serialo „Keisti dalykai“ (angl. „Stranger Things“) pažįstamas Davidas Harbouras. Aktorius labai rimtai ruošėsi vaidmeniui užduodamas klausimus „Pragaro vaikio“ komiksų autoriui Mikui Mignolui. Režisierius Neilas Marshalas kino pasauliui pristatys istoriją remdamasis Miko Mignolo romanu. Tai bus kova tarp žmogaus ir antgamtinio pasaulio. Pirmas „Pragaro vaikis“ dalis kūręs režisierius Guillermo del Toro pradžiugino pabaisų mylėtojas sukūręs filmą, kuriame pagrindinis veikėjas – demonas kovojantis su pabaisomis filme „Pragaro vaikis“. Antrojoje dalyje – „Pragaro vaikis: Auksinė armija“, to paties režisieriaus kurtame filme, pasakojama apie senovinės rasės princo Nualos siekį susigrąžinti valdžią Žemėje. Jis tai siekia įgyvendinti pasinaudodamas kažkada jo tėvui buvusia pavaldžia Auksine dirbtinių karių armiją. Na, o šiais metais išvysime, kaip ir minėta anksčiau „Pragaro vaikio“ tęsinį – „Pragaro vaikis: kruvinosios karalienės pakilimas”. Filme išvysime kino žvaigždes: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane bei Daniel Dae Kim. Lieka tik sulaukti ar pagrindiniai veikėjui Davidui Harbourui pavyks sužavėti kino gerbėjus ir nurungti ankstesnę „Pragaro vaikio“ žvaigždę R. Perlmaną.

7. „Pogrindis 6” (angl. „6 Underground“)

robokalipse

„Pogrindis 6”- dar vienas kino produktas, nušviesiantis kino padangę ateinančiais metais. Tai Michael Bay režisuojamas filmas, kurio scenarijų parašė Rhett Reese ir Paul Wernic. Filme vaidins pasaulinio lygio kino žvaigždės: Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Dave Franco, Manuel Garcia-Rulfo, Adria Arjona, Corey Hawkins ir Ben Hardy. Filmo siužetas fokusuosis sutelkta į žmogaus protą, dirbtinį intelektą, kuris gali pakeisti visiškai žmonių gyvenimus. Kai kurie šaltiniai filmą įvardina kaip „robotų apokalipsę”. Premjera numatoma 2019 metais, tačiau konkreti data dar nepaskelbta.

6. „Terminatorius 6” (angl. “Terminator: 6 Reboot“) premjera lapkričio 22

terminatorius 6

Pasiruoškite – legendinis terminatorius sugrįžta! Šios serijos gerbėjai vėl išgirs garsiąją aktoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio frazę: „I’ll be back“ dar viename filme apie ateities pasaulį užvaldžiusius kibernetinius organizmus. Pernai 70-ąjį gimtadienį atšventęs aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris dar nėra nusiteikęs baigti aktoriaus karjerą. Aktorius A. Schwarzeneggeris interviu metu pasakojo apie savo tolimesnius projektus kino industrijoje tarp kurių buvo „Dvynių“ filmo tęsinys „Trynukai“, naujas „Konano“ filmas bei „Terminatorius“. Aktorius itin džiaugiasi, kad kitais metais jį išvysime „Terminatoriuje 6“. Kartu su juo filme pasirodys kino žvaigždės: Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Gabriel Luna, Natalia Reyes, ir Diego Boneta.

Terminatorius 6

 

5. „Kaip prisijaukinti slibiną 3” (angl. How to Train Your Dragon 3” premjera vasario 15

Kaip prijaukinti slibina 3

„Dream Works“ bei „Universal“ kompanijos metų pradžioje pristatys dar vieną puikaus animacinio filmuko „Kaip prisijaukinti slibiną“ tęsinį. Pirmos dvi „Kaip prisijaukinti slibiną“ dalys sulaukė didelio susidomėjimo ir uždirbo daugiau nei vieną milijardą dolerių, todėl susilaukus didelio pasisiekimo nuspręsta kurti trečią serijos dalį. Trečią dalį, kaip ir pirmą bei antrą režisuos Deanas DeBloisas. Kūrybinė grupė pasidalino informacija, kad tai turėtų paskutinioji „Kaip prisijaukinti slibiną“ dalis. Pagrindinė filmo mintis bus vystoma toliau: slibinų negalima žudyti, juos reikia prisijaukinti. Temos siužetas: draugystė bei sunkumų įveikimas. Pagrindiniai filmo herojai Žagsulys ir jo slibinas Bedantis atsusidurs ties pasitikėjimo ir draugystės praradimo riba. Veikėjus užklups begalė sunkumų, kuriuos jie turės įveikti norėdami išsaugoti savo draugystė. Trečiojoje serijos dalyje Žagsulys privalės išmokti gyventi ir kautis be savo ištikimo draugo Bedančio. Animaciniame filme personažų balsus įgarsins gerai žinomi aktorių balsai Gerad‘as Butler‘is, Cate Blanchett, Jay‘us Baruchell‘o bei Craig‘ąs Ferguson‘as. Režisierius D.Debloisas teigia, kad tai žiūrovams parodys, kad reikia išmokti paleisti, kas tau yra artima. Trečioji dalis užbaigs šią istoriją, parodydama naują pasaulį. Lietuvos kino teatruose filmą „Kaip prisijaukinti slibiną 3“ animacinių filmų gerbėjai galės išvysti nuo vasario 15 dienos.

4. „Iksmenai. Tamsusis Feniksas” (angl. „X-Men:Dark Phoenix”) premjera birželio 7

x-men-dark-phoenix-trailer

Komiksų gerbėjus vasarą nudžiugins „Iksmenų“ tęsinys. Oficiali filmo starto data kino teatruose buvo numatyta jau šių metų lapkritį, tačiau filmo premjera buvo atidėta. Kol dar laukiama premjeros, režisierius S. Kinberg‘as patikino žiūrovus, kad ši istorijos versija kur kas labiau atitiks komiksų siužetą nei 2006 m. filmas „Iksmenai: Žūtbūtinis mūšis“ (angl. „X-Men: The Last Stand“). Pirmosios Iksmenų dalys režisuotos Bryan‘o Singer‘io. Antroji šios istorijos dalis baigėsi su intriga, kuri parodė, kad tęsinys bus. Intriga davė pradžią „Tamsiojo Fenikso“ sagai. Deja B. Singer‘is nesugrįžo režisuoti dar vieno „Iksmenų“ filmo. „Iksmenai: Tamsusis Feniksas“ žymi pirmąjį S. Kinberg‘o, kaip režisieriaus, debiutą, po to, kai jis daugiau nei dešimtmetį praleido prisidėdamas prie „Iksmenų“ scenarijaus kūrimo. S. Kinberg‘as parašė ir prodiusavo filmus „Iksmenai: Žūtbūtinis mūšis“, „Praėjusios ateities dienos“ ir „Apokalipsė“. Režisierius teigia, kad tai bus kur kas tikroviškesnis siužetas, nei pastarosios dalys. Fantastiniame epe, Iksmenai susidurs su galingu priešu saviške Džine Grei, dar žinoma Tamsiojo Fenikso vardu. Iksmenai įsisuks į veiksmo sūkurį, kai valdžios ištroškusi jėga bandys užvaldyti Džinės Grei protą. Režisieriaus debiutiniame filme išvysime galingiausius Iksmenų pasaulio herojus: profesorių Čarlzą Ksavjerą, Magnetą, Driežą, Mistiką, Pabaisą ir kitus. Filmas bus rodamas 2D formatu, jame vaidina Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Michaelą Fassbenderį, Jamesą McAvoy, Tye Sheridan, Alexandr Shipp, Nicholas Hoult ir Evan Peters, Jessica Chastain.

3. „Džonas Vikas 3: Parabellum (angl. „John Wick 3: Parabellum”) premjera gegužės 16

Dzonas Vikas 3

Kino pasaulį nudžiugins ir „Džono Viko“ filmų serijos sužavėtus gerbėjus pasirodantis tęsinys. Didžiuosiuose kino ekranuose išvysime jau kultine veiksmo filmų žvaigždę – Keanu Reevesą. Kino pasaulis laukė kaip vadinsis šis filmas „Džonas Vikas 3“ ar „Parabellumׅ“ . Filmo kūrybinė grupė nusprendė, kad filmo pavadinime liks abu variantai. Parabellum sunku išversti į lietuvių kalbą. Režisierius Chadas Stahelskis teigia, kad tai reiškia : ruoškitės karui. Tai garsaus lotyniško posakio Si vis pacem, para bellum frazė, kuri verčiama: jei norite taikos, ruoškitės karui. „Parabellum“ taip pat vadinamas ir automatinis pistoletas bei Pirmojo pasaulinio karo laikų automatinis ginklas, naudotas lėktuvuose. Naujoje „Džono Viko“ dalyje išvysime pagrindinį herojų Džoną Viką persekiojamą visų Niujorko galvažudžių, už kurio galvą paskirtos didžiulės premijos. Džonas Vikas stos į karą prieš visą pasaulį. Režisierius Chadas Stahelskis teigia, jog naujasis filmas toliau vystys Džono Viko gyvenimą ir pasakos kaip jis veikia, bet kartu bus ir graži Džono Viko asmeninės kelionės pabaiga. Į trečiosios dalies filmavimą sugrįžo ne tik Keanas Reevesas, bet it Laurencas Fishburnas, reperis Common ir Ruby Rose, kurie visi buvo ir antrajame filme. Pagrindinį blogiuko vaidmenį atlieka japonų aktorius Hiroyuki Sanada. Reikia tikėtis, kad šios serijos gerbėjai liks patenkinti tęsiniu. Filmas dienos šviesą kino teatruose išvys 2019 metų gegužės 17 dieną.

2. „Keršytojai 4“ (angl. „Avengers 4“) premjera gegužės 3

Avengers 4

Marvel kompanija filmo gerbėjus į kino sales pritrauks dar vienu savo kūriniu: „Keršytojai 4“. Manoma, jog būsimo filmo „Keršytojai 4“ laukia didžiulė sėkmė. Neseniai rodytas „Keršytojai: begalybės karas“ (angl. „Avengers: Infinity War“) jau dabar yra pelningiausias „Marvel“ kino visatos filmas. 2019-ais metais gerbėjai visame pasaulyje pagaliau sulauks istorijos tęsinio. Visos Marvel filmų istorijos „Geležinis Žmogus“ (angl. „Iron Man“), „Keršytojai“ (angl. „The Avengers“), „Galaktikos Sergėtojai“ (angl. „Guardians Of The Galaxy“) ir kiti) susijungs į bendrą istoriją ir taps visiška kulminacija, kuri vadinsis „Keršytojai 4“. Filmo režisieriai Anthony Russo ir Joe Russo kino industrijoje pranešė: „Ketvirtoje „Keršytojų“ dalyje pamatysite tai, ko dar niekad nematėte superherojų filmuose: pabaigą. Bus du labai atskiri ir konkretūs periodai: viskas, kas vyko prieš ketvirtąją dalį, ir viskas, kas vyks po jos. Žinau, kad tai nebus tai, ko žmonės tikisi.“ „Keršytojų“ gerbėjai paskutinį kartą turės galimybę išvysti Chrisą Evansą (Kapitonas Amerika), Mark Ruffalo (Hulkas), Robert Downey Jr. (Geležinis Žmogus), Scarlett Johansson (Juodoji Našlė), Chris Hemsworth (Toras), ir Chris Renner (Erelio Akis).

„Alita: kovos angelas“ (angl. „Alita: Battle Angel“) premjera vasario 4

Alita kersto angelas

Kino studija „20th Century Fox“ pristato futuristinį veiksmo filmą „Alita. Kovos angelas“, kuris paremtas Yukito Kishiro postapokaliptine mokslinės fantastikos manga. Filmo siužetas nukels į tolimą žmonijos ateitį, kai Geležinio miesto metalo laužo supirktuvėje Kibernetikos daktaras Ido (akt. Christoph Waltz) suras likimo valiai paliktą Alitą (akt. Rosa Salazar). Kiekviena detalė, pasaulis Alitai yra nauja patirtis. Kol Alita mokosi gyventi savo naują gyvenimą, Ido mėgina apsaugoti merginą nuo jos paslaptingos praeities, tačiau naujasis merginos draugas Hugo (akt. Keean Johnson) elgiasi priešingai: privers Alitą viską prisiminti. Alita sekama mirtinai pavojingos armijos, suvoks kad ji- ypatinga kovotoja, kuri privalo apsaugoti mylimus žmones, surasti atsakymus kas ji yra iš tikro. Filme mergina siekia įveikti korumpuotą pasaulio neteisybę, bei, žinoma, bando išgelbėti pasaulį. Režisierius Robert Rodriguez žinomas iš kurtų filmų „Nuodėmių miestas“, „Desperado“, „Šnipų vaikučiai“). Jis paveldėjo filmo „Alita. Kovos angelas“ scenarijų iš režisieriaus Jameso Camerono („Įsikūnijimas“). Kūrybinė grupė privers nusikelti kinomanus į itin futuristinę ateities viziją.

Taip pat skaitykite: TOP 10 laukiamiausių 2018-ųjų metų filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: