newsexaminer nuotr.

Populiari kelionių kryptis – Vietnamas šį mėnesį turistams pateikė ypatingą staigmeną. Šiuo metu interneto platybėse sparčiai plinta naujojo „Auksinio“ tilto (Cau Vang) nuotraukos, atimančios žadą kiekvienam architektūros ir meno mylėojui. Šis tiltas, įsikūręs netoli Da Nango miesto Vietname, jau spėjo nustebinti pirmuosius turistus dėl savo originalaus dizaino. Originalų statinį gaubia dvi didžiulės rankos, kurios, rodos, grakščiai apkabina naująjį pėsčiųjų tiltą ir ištiestais delnais maloniai kviečia visus norinčius grožėtis lengvai pakeriančiu gamtos vaizdu iš aukščiau.

Jau iš pirmo žvilgsnio išskirtinumu pasižymintį architektūrinį šedevrą prilaiko aštuonios kolonos, iš kurių pora susilieja su tilto sėkmę atnešusiomis delnų konstrukcijomis. Nors ir ne ilgame, 150 metrų ruože, tilto lankytojas gali pasijusti lyg pasakos herojus, mat 1400 metrų aukštis virš jūros lygio leidžia stebėti įspūdingą gamtos panoramą, prisotintą žaliosios centrinio Vietnamo Da Nango augmenijos, iš paukščio skrydžio. Auksine spalva žėrinčio tako pašonėse keliautojų akį patraukia šimtai karališkosios mėlynos spalvos chrizantemų. Vešlios medžių šakos supa žymųjį tiltą, suteikdamos keliautojams jaukią ramybės aurą, leidžiančią atsiriboti nuo daugeliui įprasto miesto šurmulio.

MG_1280

Birželio mėnesį pirmuosius lankytojus priėmęs aukso spalva žėrintis takas yra pastatytas virš Ba Na kalnų. Juose įsikūręs keliautojams itin patrauklus miestelis nuo šiol gali pasidžiaugti įspūdingos architektūros tiltu, kurio statybos truko vos vienerius metus. Da Nango miestelis labiausiai vertinamas dėl savo unikalios augmenijos, kurios platus spektras vasarą pritraukia daugybę turistų iš įvairių pasaulio kampelių. „Auksinio“ tako idėjos sumanytojai gudriai įkomponavo tiltą žaliajame gamtos peizaže, norėdami išlaikyti vienodą stilių ir harmoniją. Pagrindiniu akcentu išlaikytos akmens spalvos delnų konstrukcijos sukuria tilto, rankų pagalba keliamo į dangų, iliuziją.

MG_1283

Ekscentriškas tiltas patenka į naujų, madingų turistinių atrakcijų, sąrašą. Tokios neįprasto tilto statybos padėjo pritraukti dar daugiau keliautojų jau ir taip šiems populiarioje destinacijoje. Įspūdingas dviejų milijardų dolerių vertės projektas neturi vieno aiškaus architekto, galinčio pasigirti nuosavu autoriniu darbu. Vis dėlto, pirminės projektavimo schemos bei preliminarios tilto vizualizacijos pradžioje buvo sukurtos pagal „TA Landscape Architecture“ korporacijos konceptus. „Aukso“ takas yra subtiliai išgaubtas lanko forma, kuri dėl puikios vietos ir, rodos, visai prie pat lėtai slenkančių debesų, byloja apie nežemišką atmosferą.

MG_9146_copy

Jau dabar fotogeniškiausia vieta tituluojamas intriguojantis statinys vėl atgaivino ir šalia įsikūrusį Thien Thai sodą, Ba Na kurortinio miestelio turistams pažįstamą nuo 1919 m. Kadaise Prancūzijos kolonistų atidarytoje pramogų zonoje stūksojo apie 200 įmantrių vilų. Šiuo metu kalnų miestelis kviečia keliautojus išbandyti ir kitas įdomias pramogas. Pavyzdžiui, Ba Na kurorte galima išmėginti pačią ilgiausią vienakryptę kalnų keltuvo trąsą pasaulyje, kuri susilaukė įvertinimo žymiojoje Gineso rekordų knygoje. Miestelyje taip pat yra įsikūrusi Prancūziško viduramžių miestelio replika, turinti nuosavą centrinę aikštę, pilį ir katedrą. Šalia kruopščiai išpuoselėtų sodų yra įsteigtas ir vaškinių figūrų muziejus.

MG_1290

„Galime pasididžiuoti, kad mūsų produktu dalijasi žmonės iš viso pasaulio“, – savo džiaugsmo neslepia TA Landscape Architecture“ dizaineris bei įkūrėjas Vu Viet Anh. Tokios žaibiškos yaptingo dizaino tilto sėkmės nesitikėjo net ir patys idėjos įgyvendintojai ar vietos gyventojai. Dabar šis eksponatas kiekvieną dieną susilaukia nežmoniškai didelio būrio lankytojų, norinčių pasigrožėti įspūdingo grožio gamtos vaizdais, atsiveriančiais nuo tilto aukštybių. Socialinių tinklų platybėse puikuojasi šimtai kvapą gniaužiančių nuotraukų iš architektūrinės kurortinio miestelio pažibos centro, kurio sėkmę, greičiausiai, ir atnešė internautų dalinamos rekomendacijos.

MG

Taip pat skaitykite: Geriausias darbas pasaulyje – kelionės ir prabangus gyvenimas už atlyginimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: