Ukrainos prezidentas sako, kad Kyjivas kuria dronų taktiką kovai su Rusija. EPA-ELTA nuotr.

Gindamasi nuo Rusijos invazijos, Ukraina vis labiau kliaunasi įvairių tipų dronais, sako prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Tai akivaizdus valstybės prioritetas ir konkretus būdas apsaugoti mūsų karių gyvybes“, – trečiadienį savo vakariniame vaizdo kreipimesi pareiškė jis.

Prezidentas nurodė per konsultacijas su vyriausybe ir kariuomene aptaręs, kokių dronų yra sandėliuose ir ko reikia fronto linijoje.

„Logistika bus spartinama“, – pažymėjo V. Zelenskis. Be to, taip pat dedamos pastangos padidinti dronų veiksmingumą. Visų dydžių dronų svarba beveik 22 mėnesius trunkančiame kare smarkiai išaugo.

Ukrainos ir Rusijos kariai naudoja nedidelius dronus su kameromis, kad galėtų stebėti kiekvieną priešo žingsnį mūšio lauke. Tokie bepiločiai taip pat gali numesti nedidelius sprogstamuosius užtaisus ant tankų ar apkasų.

Ukrainiečiai pasitelkia juos siekdami iš dalies kompensuoti mažas artilerijos amunicijos atsargas, tačiau Rusija turi labai veiksmingas technologijas priešo dronų elektronikai trikdyti.

Tuo pat metu Rusija beveik kasnakt naudoja iranietiškus dronus kamikadzes prieš civilinius taikinius Ukrainos miestuose.

Ukraina toliau vysto savo dronus ir diegia didesnį veikimo nuotolį. Tačiau jų sukeliama žala per atakas prieš taikinius Rusijoje kol kas buvo ribota.

Lina Linkevičiūtė (DPA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: