Volodymyras Zelenskis / Socialinių tinklų įrašo kadras

Rusija turi pralaimėti mūšio lauke, ekonomikoje, tarptautiniuose santykiuose, nes tik jos visiškas pralaimėjimas bus patikima garantija nuo naujų agresijų ir krizių, pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Rusija turi pralaimėti mūšio lauke, ekonomikoje, tarptautiniuose santykiuose ir savo pastangose istorinę tiesą pakeisti imperiniais mitais. Kremlius pralaimi mėgindamas dvasiškai pavergti mūsų žmones. Būtent visapusiškas Rusijos pralaimėjimas bus patikima garantija nuo naujų agresijų ir krizių“, – per pastarąjį kreipimąsi sakė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis pabrėžė, kad per savaitę vyriausybė priėmė kelis svarbius sprendimus, ypač sprendimą paspartinti dronų gamybą. Šiemet dronų įsigijimui Ukrainos kariuomenei bus skirta mažiausiai 20 mlrd. grivinų. „Ir tai ne riba“, – sakė prezidentas.

„Yra ir naujų sprendimų dėl atkūrimo. Poreikių spektras labai platus. Kad ir kur šią savaitę lankiausi per darbo vizitus, poreikiams patenkinti reikia didelių išteklių. Mes rasime šiuos išteklius. Chersono, Charkivo sritis, Donecko ir visi kiti karo veiksmų paveikti regionai grįš į normalų gyvenimą“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Šalies vadovas paminėjo ir bendradarbiavimą su Tarptautiniu Baudžiamuoju Teismu (TBT). Šią savaitę pasirašytas susitarimas Ukrainoje atidaryti TBT biurą. Ukraina daro viską, kas įmanoma tiek vidaus, tiek tarptautiniu lygiu, kad Rusijos karo nusikaltėliai būtų patraukti atsakomybėn už kiekvieną išpuolį prieš Ukrainą ir Ukrainos žmones.

V. Zelenskis taip pat padėkojo „kiekvienam kariui, visiems, kurie šiuo metu kovoja, gina mūsų pozicijas, mūsų sienas, už tai, kad ir šią savaitę Ukraina buvo stipri“. „Kiekviena tokia diena trumpina karą ir priartina mūsų pergalę“, – sakė prezidentas.

Viljama Sudikienė (UKRINFORM)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: