Twitter / USEmbRu archyvo nuotr.

JAV, Didžiosios Britanijos ir Kanados ambasados, tarptautinio LGBT lygiateisiškumo mėnesio (Pride Month) proga Maskvoje ant savo pastatų iškėlė vaivorykštines vėliavas.

Išplatintame pranešime su kolegomis iš Australijos, Islandijos ir Naujosios Zelandijos, Vakarų diplomatai teigė, jog šie veiksmai patvirtina valstybių „įsipareigojimą apsaugoti visų asmenų žmogaus teises, įskaitant ir LGBTI+ asmenis“.

Deja, LGBTI+ asmenys visame pasaulyje ir toliau kenčia nuo smurto, patyčių ir diskriminacijos tiesiog dėl to, kas jie yra“, – rašoma pranešime. „Teisėsaugos atstovai dažnai užsimerkia prieš neapykantą kurstančias kalbas ir iš neapykantos kylančius nusikaltimus, kurie vis dar paplitę daugelyje valstybių“.

Didžiosios Britanijos ambasada „Twitter“ pasidalijo nuotrauka, kurioje matoma pakabinta vaivorykštinė vėliava, JAV ambasados „Twitter“ paskyroje esančioje nuotraukoje – neseniai sugrįžęs ambasadorius Džonas Salivanas, kuris kelia tokią pat vėliavą, o Kanados Ambasados nuotraukoje matomas diplomatų kolektyvas, pozuojantis priešais ją.

Niekas neturėtų susidurti su smurtu ar diskriminacija dėl to, kas jie yra“, – „Twitter“ rašė Kanados ambasada Maskvoje.

Kremlius, kuris praėjusiais metais viešai pasmerkė LGBT vėliavas, pakabintas ant ambasadų pastatų, kurios Rusijoje pagal įstatymus yra nelegalios, šių veiksmų dar nepakomentavo.

Tokių vėliavų pakabinimas nėra dažnas dalykas Rusijoje, kurioje 2013 m. „homoseksualų propaganda“ buvo uždrausta, o netolerantiškas požiūris į LGBT bendruomenę vis dar išplitęs.

Birželio 25 d. švenčiamos 43-ios metinės, kuomet vaivorykštinė vėliava 1978 m. San Fransiske vykusiame gėjų parade pirmą kartą paskelbta gėjų lygiateisiškumo simboliu

JAV ir Europos šalys jau senai kritikuoja Rusijos požiūrį į gėjų teises.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: