Lorenzo Quinn nuotr.

Venecija užima labai svarbią poziciją tarp istorinės architektūros miestų. Visi šią vietą labai gerai atpažįstą, užtenka užsiminti apie miestą ant vandens. Dabar jis garsės ne tik savo unikalumu, bet ir šiuolaikinio meno skulptūromis. Ir viena iš jų – milžiniškos rankos, iškylančios iš vandens.

Lorenzo Quinn, šią monumentalią skulptūrą jau įkėlė į vandenį gegužės 13 dieną, bet jos pristatymas vyks vėliau. Šią įdomią skulptūrą turistams pristys ,,57-tos tarptautinės meno bienalės“ parodoje.

Šios rankos buvo pagamintos menininko studijoje kėlė ne menkus iššūkius pervežti jas iki Venecijos viešbučio. Skulptūra buvo įkelta į vieną kanalo valtį, kuri nuplukdė iki eksponavimo vietos.

Quinn gerai žino, kaip naudoti kūno dalis meno srityje – o ypač rankas. Jo skulptūrose rankos piešiamos kaip svarbiausia kūno vieta, su kuria galima išgelbėti, arba naikinti gamtos grožį.

Šalia Grand kanalo, išdygusios milžiniškos rankos buvo sukurtos vaško pagalba. Jos apglėbia vieną Ca‘ Sagredo viešbučio pusę. Šis pastatas yra istorinis, apie jį jau buvo rašoma XIV amžiuje. O per pastaruosius 10 metų jis buvo renovuotas į prabangų viešbutį ant vandens. Plaukiant palei Ca‘ Sagredo viešbutį, šalia galima išvysti ir daugybę kitų, istorinę vertę turinčių pastatų. Venecijos grožis ir istorinė dvasia pritraukia begalę turistų iš viso pasaulio, todėl ši skulptūra prideda didesnį susidomėjimą.

lorenzo-quinn-support-venice-14-1

Halcyon Gallery nuotr.

Balansas yra raktas į sėkmę, pasakoja šios skulptūros autorius Lorenzo Quinn. ,,Žvelgiant dvejopai į žmogaus prigimtį, kūrybą ir destruktyvumą, žmonės gali padaryti didelį poveikį istorijai ir aplinkai. Galima iš naujo subalansuoti pasaulį, kuris sukasi aplink mus.“

Menininko kūrinį užsakė Jungtinės Tautos ir Vatikano miestas, kūrėjui buvo paskirtas darbas sukurti rankų kompoziciją ir skulptūrą Venecijos miestui. Ir tai yra viskas aiškiai suprantama, juk rankos turi tiek daug galios. Jos gali sukurti meilę, bet tai pat turinti naikinimo galią. Pasaulį, kokį mes dabar turime – sukūrė mūsų pačių rankos, ir tik jos gali viską keisti.

lorenzo-quinn-support-venice-16

Venezia Today nuotr.

,,Venecija yra plaukiojantis meno miestas, kuris daugybę šimtmečių įkvėpė formuotis kultūras. Bet toliau šį darbą turi tęsti nauja karta.“- teigia menininkas Quinn.

Globalinis atšilimas yra lyg tiksinti bomba, kurią privaloma nukenksminti, kol ji nesusprogo kartu su visu pasauliu. Ir šis meno kūrinys asocijuojasi su tikėjimu ir viltimi. Pačiam skulptūros autoriui šis kūrinys yra labai svarbus. ,,Aš turiu tris vaikus, ir galvoju apie jų ateitį, kas vyksta pasaulyje, ir kas nutiks jiems. Aš labai jaudinuosi. Noriu kalbėti su žmonėmis aiškiai ir paprastai – per nekaltas rankas, kuri siunčia galingą žinutę. Mes privalome susivienyti, ir pažaboti klimato kaitą, kuri paveiks mūsų tolimesnę kartą.“

lorenzo-quinn-support-venice-2

Lorenzo Quinn nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-4

Lorenzo Quinn nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-5

Lorenzo Quinn nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-15-1

Halcyon Gallery nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-10

machete_scoop nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-12

Yasemin Masis nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-7

Mariateresa Napolitano nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-11

Serena Pavan nuotr.

lorenzo-quinn-support-venice-6

Luana Szpilman nuotr.

Taip pat skaitykite: Gustavo Klimto paveikslai atgyja pasitelkus gyvus modelius (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: