© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Šiltą vasaros dieną pietaujame „Buon Giorno“ tavernoje – Costadoro coffee lab. Norime pasijausti lyg Italijoje ir paragauti tikro itališko maisto.

Šios tavernos nepastebėti neįmanoma. Ji įsikūrusi Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje 34, puikiai matomoje ir patogioje vietoje žingsniuojantiems iš Laisvės alėjos į senamiestį ar atvirkščiai. Taverna nuolat pilna atsipalaidavusių, vyną begurkšnojančių lankytojų įsitaisiusių ant senamiečio šaligatvio po dideliais gelsvais plastikiniais stogais. Dažnas užsukęs praeivis nusivilia negavęs laisvos vietos, todėl, ypač savaitgalio vakarais, rekomenduojama staliuką rezervuoti norint maloniai praleisti laiką tavernoje „Buon Giorno“.

Prisėdame tavernos viduje, nes visi lauko staliukai užimti besimėgaujančių vasaros šiluma. Jaučiames beveik kaip Italijoje. Salė nėra didelė, tačiau staliukų nemažai, stovinčių visai šalia vienas kito, todėl tavernai užsipildžius lankytojais nesunku megzti naujas pažintis su sėdinčiais prie gretimo staliuko. Tiems, kas mėgsta sėdėti nuošaliau, galima pasirinkti vietą tavernos gale už sieninės pertvaros.  Interjeras jaukus – Italijos vaizdai tapyti ant sienų, švelnios spalvos, mediniai staliukai ir dideli patogūs sėdmaišiai, lentynos nukrautos vyno buteliais bei taurėmis ir itališkais skanėstais. Galima prisėsti ir ant palangių ir taip grožėtis pagrindine senamiesčio gatve. Atmosfera jauki ir maloni. Padavėjai, matosi, jog nuvargę nuo vasariškos šilumos ir lankytojų gausos, tačiau šypsosi ir aptarnauja greitai bei maloniai. Vos mums prisėdus pateikia meniu. Rinktis ką valgyti ilgai netenka. Patiekalų pasirinkimas nėra labai platus, tačiau subtilus ir valgyti tikrai yra ką. Juk sakoma – geriau kokybė nei  kiekybė. Nespėjame meniu užversti, o padavėja jau teiraujasi ar išsirinkome.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nusprendžiame užsisakyti picas. Kokia gi Italija be picų? Jas išsirenkame su mozzarella sūriu, pomidorais ir mortadella kumpiu (19 Lt). Maisto sulaukiame pakankamai greitai. O gal mums taip tik atrodo smagiai besišnekučiuojant? Pamatę picas iškart puolame ragauti, nes jau vien nuo vaizdo ir kvapo tysta seilės. Delizioso! (ital. nuostabu) Pica tikrai puiki. Kitose vietose valgant picas daugelis jas įpratę gausiai gardiname padažais, čia jų negavę nustembame, tačiau paragavę suprantame, jog jokių padažų tikrai nereikia. Pica minkštutė, ingridientais gausiai nuklota. Nieko netrūksta ir viskas puikiai dera, net ir garšvų lapai, kas pradžioje pasirodė netikėta. Keli šlakeliai aliejaus su prieskoniais ant garšvų – viskas ko reikia. Pasisotiname ir sėdime laimingi – skaniai ir sočiai pavalgę.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Desertui nusprendžiame paragauti tiramisu (8 Lt), taip pat užsisakome kavos. Jos sulaukiame greitai ir iš karto ragaujame. Negaliu nepagirti – čia ji tikrai puiki. Desertai atkeliauja netrukus. Net nustembame kaip sparčiai buvome aptarnauti, o rodos lankytojų netrūksta. Tiramisu puikus – vėsus ir saldus – pats tas, ko reikia šiltą vasaros popietę.

Taverną paliekame patenkinti. Maloniai praleidome laiką, skaniai ir sočiai pavalgėme. Kitą kartą norėdami pasijausti lyg Italijoje, paragauti subtilesnių patiekalų būtinai užsuksime būtent čia.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Įvertinimas:

Maistas: 5 Tiesiog skanu! Mėgstantiems dideles tradicinių lietuviškų patiekalų porcijas skęstančias padaže čia eiti neverta, tačiau norintiems paragauti truputėlio „Italijos“ – puiki vieta apsilankyti.

Aplinka: 5 Jauku ir skoninga. Atmosfera maloni ir neįpareigojanti. Jautiesi patogiai ir nevaržomai. Čia puiki vieta ateiti su būriu draugų jaukiam ir nuoširdžiam bendravimui prie vyno taurės bei ragaujant skanų maistą.

Aptarnavimas: 4 Blogai vertinti aptarnavimo negalima – juk nuovargis – ne nuodėmė. O jei ir šypsena šmėžteli ir užsakymo ilgai laukti netenka – tai jau visai gerai. Aptarnaujantis kolektyvas malonus, jauni ir simpatiški žmonės dirba tikrai puikiai.

Verta apsilankyti: 5 Tiems kas mėgsta pasisėdėjimą skoningoje aplinkoje, šurmuliuojančių ir besišypsančių žmonių apsuptyje ir tiems, kas nori atrasti naujų itališkų skonių ir vaišintis puikia kava bei namų vynu iš ąsotėlių.

Galutinis įvertinimas:

Daugiau: užuolaidų karnizai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: