© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Šalia buvusio „Rokbario“, buvusio „Antipopso“ ir dabartinio „Underground pub‘o“ įsitaisęs toks ne per senas bariokas, kavine „49“ pavadintas.

Dar pakankamai neseniai šiose patalpose nesėkmingai mėgino reabilituotis „Konrad pub’as“, tačiau dėl pižoniškų kainų ir pasiklydimo (ne)estetikoje pastarajam buvo lemta, nelyg dūmui, išnykti. Taigi kas naujo kavinėje „49“, kokius kozirius ji laiko savo virtuvėje ir magiškajame masoniškame (ir ne tik) trikampėlyje?

Pirmas (apgaulingas) vaizdas įsirovus į šią kavinukę – „konradas“ tiesiog pakeitė pavadinimą. Tą paneigia tiek kažkur matyta padavėja, tiek vėlesnė empirika.

Kad jau paminėjau padavėją, tai reikalinga pastebėti, kad kavinė „49“ ir kavinė  „33“ yra tartum dvi artimos, pėdukėmis besikeičiančios sesės. Pėdukės šiuo atžvilgiu – barmenės, padavėjos. Pamąsčius nuodugniau, supranti, kad ir barų specifika bei maistas itin panašūs. Kad ir kaip ten, lygybės tarp barų dėti nedera.

Prisegu kelis meniu „šūvius“, kad įsitikintumėt prieinama „49“ kaina. Ypač gundo salotos, alus, užkandžiai, jų kainos. Superinė naujiena pasiilgusiems pilstomo „Vilniaus alaus“ – jo čia dvi rūšys: kvietinis ir tamsusis, o kaina +-4. alėja, aren’t you worrying? Nefasono mėgėjai galės atsigaivinti „Bačkorių“ alučiu (kaina tokia pat).

Iš trejų dienos pietų neišsirinkęs nei vieno, užsisakau šaltibarščių ir natūralų vištienos kepsnį su špinatų padažu. Vaizduotę nejaukiai kutena dejuojančios mikrobangės garsai. Ką gi, bulvės atrodo tikrai ne iš Roberto receptų, tačiau skystis neblogas, primena namus.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Kepsnys iš pradžių atrodo keistokai, taip pat ne per daug didelis (ypač, jei esi įpratęs prie „Metropolio“ porcijų), tiesa, laikui bėgant, padėtis pakinta, ir gardžiuodamasis šlamšti iš tiesų pakankamai natūralaus skonio kepsniuką.

Einant į tualetą, nutinka vienas didesnių kavinės feilų, pasigirsta gana stiprus ir nervingas: o kur jūs einat?! Nemaloniai cakteli liežuviu, atminęs, jog ta padavėja taip pat dirba kiek tamsesnio pobūdžio „33“-iuose. Kalbant apie skyles – tūlikas taip pat pakankamai juokingas. Nors kavinė „49“ pozicionuoja pakankamai neaukštomis kainomis ir artuma, kai kuriuos stilistikos elementus vis dėlto reikėtų pakoreguoti. Tarkim, kam to juokingo WC purškalo ar prezervatyvų aparato, kuris tikrai pritinkamas kaimyninėje „Underground pub’o“ skylutėje.

Antras minusas in a row – nėra keptų svogūnų žiedų (nors meniu tai nurodyta!). Tenka apsieiti su pora vištienos sparnelių, ir skaniai pabaigti tamsų „Vilniaus“ alų.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 3 Virtuvė ir maisto kaina visai maloniai nustebins. Vis dėlto dažnai gali tekti nusivilti į meniu įtrauktais, tačiau nepatiekiamais į stalą patiekalais.

Aplinka: 3 Aplinka nėra stebuklinga, nėra ir tragiška. Gali sau įmušęs durnių žiūrėti VH1 ir nesigrauždamas graužti sparnelius. Tačiau, jei atsibos viduje, visada galima prisėsti erdvėje lauko pavėsinėje ir žvilgčioti kad ir į „Underground pub‘o“ rūkytojus.

Aptarnavimas: 3 Aptarnavimas čia kaip kada. Priklauso, kas tuo metu dirbs. Gausi arba gana malonią merginą, žinančią, kaip pokštauti, arba pakankamai necharizmatišką vidutinio amžiaus damą, kurios pagrindinis žodis yra „ne“.

Verta apsilankyti: 3 Kavinė galėtų įsileisti daugiau šviesos, pamaloninti aptarnavimą, truputį atsišviežinti, taip sukurdama sau didesnius šansus išgyventi. Lankytojų ne visada apstu, bet, kas žino, jei „49“ susiims kaip demokratiškai išalkusių hienų minia. vis daugiau pro šalį praeinančių (o gal traukiančių į „underground“) žmonių pasuks į kavinukę. Juk bandyti smagu. 33, 49, koks kitas sekos narys?

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: