© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Vos įėjus pro šios kavinės duris, tave pasitinka malonios šypsenos ir mandagumo perpildyti padavėjų veidai, o dažnai ir pats švytintis įstaigos šeimininkas.

Taip, tai nepaprastai jauki ir maloni vieta, nors ir užrašai ant kavinės jus gali suklaidinti (virš kavinės esančioj užkaboj rašoma „Pas Romano“, o ant jos šonų „Pas Paolo“), tačiau toks jausmas, kad randiesi ne Lietuvoje – lietuviai per daug rūstūs ir dažnai pervargę nuo gyvenimo, ko nepasakysi apie čia dirbančius žmones. Nors, ką aš čia kalbu… Gi šios kavinės „šefas“ ir picų kepėjas – italas, kuris ne tik kad laužyta kalba kalba lietuviškai, bet ir po visos valgio „pradanginimo“ procedūros ateina pasiteirauti, ar buvo skanu bei ar nieko netrūksta.

Vos spėjus ištiesti kojas ir nusiimti skraistę, iškart prišoka padavėja, kuri teiraujasi, ar jau ką nors išsirinkau, nors akyse net meniu dar neteko matyti. Maloniai pasakau, kad palauksiu meniu ir vos po minutėlės gaunu ne tik meniu, bet ir lėkštutę sausainiukų. Atrodo skaniai, tačiau neužsisakiau nieko atsigerti. Po kiek laiko, padavėja man pasiūlo pietums tinkančio pusiau saldaus vyno ir tik už 5lt ! Surizikuoju, kadangi niekada nebuvau Italijoje, tad gal bent per pietus pabuvosiu ir, kaip tikras italas, išgersiu itališko naminio vyno.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pradžiai užsisakau dienos sriubos. Kadangi žmonės čia dosnūs, prie raugintų kopūstų sriubos (4,5lt) man atneša ir česnakinį paplotėlį. Na, atėjau čia nepersivalgyti, bet kitaip čia, turbūt, neįmanoma. Kadangi viską užsisakiau iškart, vos suvalgiusi sriubą, ant stalo jau matau garuojančią vidutinio dydžio picą su vištiena (11,5lt). Beje, nuo pietų visoms picoms šioje kavinėje – 50% nuolaida.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pica buvo tikrai labai skani, apskritai, šioje kavinėje, kiek teko valgyti anksčiau, produktų ant picos yra negailima. O ir padažas yra padaromas naminis, kas iškart patiekalą pagardina dar labiau.

Suvalgiusi picą, pasijaučiau tokia soti, jog dar galvojau pasėdėsiu keletą minučių, kol skaniai išgersiu taurę vyno, bet ką jūs galvojat, ant stalo atsirado desertas. Nežinau, kas ten buvo (panašu į kažkokį tai varškės su cinamonu deserą), tačiau gavau jį tiesiog dėl to, kad čia valgiau. Už dyką. Suvalgius jį ir smagiai besišnekučiuojant su drauge, ant stalo atsirado ir antras desertas, kurį vėliau gavome dar kartą. Šį kartą gavome laimo šerbetą.  Nenorėdamos varginti padavėjos ir gauti dar po kokius 3 desertus, mes susimokame savo sąskaitas ir, maloniai išlydėtos pačio savininko, paliekame kavinę. Kavinę paliekantiems vaikams italas asmeniškai įteikia po ledinuką. To jau šiek tiek per daug, nes kažkiek primena “Maximą” su jos puponautais.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 5. Širdis neleidžia rašyti mažiau, nes maistas čia visada patiekiamas šiltas ir tikrai labai gardus.

Aplinka: 3. Sėdėjau lauko terasoje, į vidų užėjau labai trumpam. Viduje gal ir tvarkinga, lauke kaip lauke – yra gėlių, gan šilta, tačiau truputį perpildyta žmonių, o ir rūkančiųjų dūmai kaupiasi kaip lietaus debesys virš galvos.

Aptarnavimas: 4. Aptarnavusi padavėja sukosi aplink it bitutė, maistas buvo patiektas šiltas ir pati padavėja atrodė labai šilta ir miela. Nepatiko tik tas (gal daug kas dabar pasijuoks iš manęs) jog pastoviai ji, vargšė, nešė tuos desertus, nors ir nebereikėjo. Nepatiko ir tas, kad valgant paskutinį kąsnį, ji jau laukdavo kažkur netoli, kad galėtų paimti lėkštes.

Verta apsilankyti: 4. Čia visada apstu žmonių, kainos ir maisto kokybė nesulyginama – kainos nedidelės, tačiau maistas tikrai skanus, nėra prie ko prikibti. Įkyru tik tai, jog per pietus atėjęs rasi begalę žmonių, tačiau maistas, bet kokiu atveju, tau patiekiamas tikrai greitai. Malonūs veidai, begalinis rūpestis ir dosnumas – čia tikrai verta apsilankyti.

Galutinis įvertinimas :

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: