© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kaunas, ypatingai pats centras, tikrai turi nemažai visiems gerai žinomų vietų, kuriose galima skaniai pavalgyti. Senamiestis, nors ir išvaikščiotas šimtus kartų, dažnai sugeba netikėtai nustebintI. Keliaudama namų link, stabteliu ties man nauju kavinės pavadinimu – „Rytų Kinija“.

Žinoma, pirmoji mintis šovusi į galvą – mažas ryžių dubenėlis (kuriuos ne itin mėgstu) ir vos keli gabaliukai vištienos bei daržovių. Užsuku į vidų su ta mintimi, kad jei meniu pamatysiu kosmines kainas (už lėkštę ryžių nesiruošiau mokėti 20 Lt.), apsisuksiu ir keliausiu namo, bet mano nuostabai, gaunu meniu su gan padoriomis kainomis. Padavėja nusistebi, jog renkuosi iš meniu ir pasiūlo man rinktis iš „Dienos pietūs“ meniu, kurio, iš tikro, net nepastebėjau. Dienos pietų metu (12 – 16 val.), viskas man kainuotų vos 10.90 Lt.

Ilgai besirinkdama ką valgyti iš begalės rūšių vištienos, galų gale išsirenku vištieną su medumi ir ananasais. Padavėja nedrąsiai pasiteirauja, ar norėsiu sriubos, kuri taip pat įeina į dienos pietus, tad pasiteirauju, kokią sriubą šiandien man nori pasiūlyti. Labai nustebti netenka, gal net, sakyčiau, labiau prunkšteliu nei nustembu, nes man siūlo sriubą su vištiena. Et, skanu ta vištiena, gal nebus jos per daug.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Belaukdama maisto, apžvelgiu kavinės interjerą. Iš pradžių pasijaučiau lyg kokiam restorane, nes ant kiekvieno stalo yra padėtos lėkštės, kažkuo primenančios močiučių servizus, juose servetėlės, šalia įrankiai. Nors, kaip po to pamatysiu, į juos maisto tikrai nededa, tačiau ant stalo vietą jie vis tiek užima. Groja, greičiausiai, rami kinų muzika, tad truputį pasiklausau, tačiau vėliau pradedu jos nebegirdėti – per daug ramybės. Kas labiausiai krito į akis, tai žibintai, kurie primena filmuose dažnai matytus Azijos šalių kvartalus, ar tai kokius namų kiemus ir juose iškabintus šviestuvus. Taip pat labai patiko stalus atskiriančios bambukinės pertvaros. Mintyse pajuokauju, jog trūksta tik kokių pandų iškamšų.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Sriubą gaunu vos po poros minučių, o antro patiekalo tenka laukti daugiau nei pusvalandį. Buvo gan liūdna žiūrėti į skaniai valgančius žmones, nors jie ir atėjo vėliau nei aš. Na, bet apsidžiaugiu bent tuo, jog priėjusi padavėja man praneša, kad vištiena bus paruošta už 5 minučių. Beje, pamiršau pasakyti, jog sriuba buvo išties skani. Nesitikėjau to, kai pamačiau, kas plaukioja mano dubenėly, bet skrandis apšilo, o ir maloniu skoniu mėgavausi iki tol, kol atnešė antrą patiekalą.

Prie vištienos su medumi, patiekė ryžius ir kopūstų salotas. Turiu pastebėti, kad kai pamačiau, kokio dydžio mano porcija, gan nustebau, nes nors ir mėgstu pavalgyti, čia jau buvo tikras iššūkis. Beje, medaus buvo šiek tiek per daug, gan greitai, kaip ten sakoma, širdis apsalo ir skrandis apsunko. Tačiau, malonus maisto skonis ir kvapas vis dar vertė mane valgyti. Kaip bebūtų, lėkštės „ištuštinti“ nepajėgiu, bet pasižadu, kad kitą kartą čia atėjusi suvalgysiu viską. Čia panašiai, kaip su Karmėlavos cepelinais – niekada viso neina suvalgyti (bent jau man), po to jau net prasideda lažybos su draugais, bet vistiek kiekvieną kartą vis tas pats. Na, viltis miršta paskutinė. Aš čia tikrai grįšiu, jei ne dėl to, kad pasižadėjau sau kitą kartą viską suvalgyti, tai tikrai dėl to, jog čia galima nebrangiai, tačiau sočiai,skaniai pavalgyti ir papildyti savo maisto racioną įvairesniais patiekalais.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 4: Man patiko. Esu vištienos gerbėja, tad paragauti įvairesnių jos variantų, nei orkaitėj keptos su grybais ar tai kokiais svogūnais, tikrai visada sutiksiu. Ir šiaip, net tie patys mano nemėgstami ryžiai, buvo suvalgyti patys pirmi.

Aplinka 3: Gan įdomu ir jauku, bet man visko per daug. Kaip ir juokavau, trūksta tik pandų iškamšų ir bus tikrai kažkas panašaus Aziją, ar bent kaip aš tai įsivaizduoju.

Aptarnavimas 4: Nors ir teko ilgai laukti, matėsi, kad padavėja – naujokė. Neesu piktasis klientas, kuris negavęs maisto 15 minučių, išsikeikia trenkdamas durimis, tad ramiai, be jokio streso, užsiimu žurnalo skaitymu. O bendrai paėmus, padavėja, nors ir išsigandusi, buvo labai miela ir net susirūpinau, kad tik jai viskas gerai sektųsi.

Verta apsilankyti 4: Na, greičiausiai, juokinga būtų teigti, kad čia tokia nuostabi vieta, jog eikite visi ir valgykite tik čia, niekur kitur. Tačiau „Rytų Kinijoj“ tikrai galima skaniai ir nebrangiai pavalgyti, ramiai pabūti su savo mintimis, nes lankytojai čia, kaip bebūtų keista, labai ramūs. Tad, jei ieškote ramios vietos ir skanių, sočių pietų, „Rytų Kinija“ tikrai jums tai pažada.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: