© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maža, gan nepastebima kavinė pačiame Kauno senamiestyje, tačiau čia norėsis grįžti dar ne vieną kartą – toks įspūdis liko po apsilankymo „Shamrock“.

Nors karštas oras žmones traukte traukia ne tik prie ežerų ar į kurortus, o ir pasimėgauti šaltais, gaiviais kokteiliais ar ledais į miestą, „Shamrock“ tenka pastebėti ne vieną laisvą vietą ne tik viduje, tačiau ir lauko terasoje. Nors, apsidairius aplink, žmonių, ko tais, šiandien mieste mažoka. Apkaltinu gerą orą ir prisėdu „Shamrock“ lauko terasoje su nerimastingai skrandyje kirbančiu „kirminu“, kuris reikalauja papietauti.

Atsisėdu lauke, nes užėjus į kavinės vidų galima pasijausti kaip šiokioj tokioj pirty. Apžiūriu vidaus vaizdą sužavi įdomus kavinės interjeras : nedidelė erdvė, tačiau pilna įvairiausiu nuotraukų, muzikinių instrumentų dekoracijų, jaukiai atrodantys stalai ir baras, kuris, rodos, kvieste kviečia atsisėsti ir pabendrauti su barmenu. Labai jauku, yra į ką pasidairyti, ypatingai, jei kažko lauki.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Gan greitai prie manęs prieina linksmai nusiteikusi padavėja, kuri per daug nieko neklausinėdama atneša meniu ir užduoda paprastą klausimą, galbūt aš ko nors pageidauju iš anksto. Žinoma, karštis sausina ne tik žemelę  – pirma šovusi mintis buvo šaltos sultys, tad nieko nelaukusi jų ir paprašiau. Atsivertusi meniu, turėjau tikrai gan didelį pasirinkimą maistui, o ir pats meniu gan įdomiai atrodė, tad paprašiau padavėjos prieiti vėliau.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Ilgai vartyti neteko : mano akis patraukė vištienos sultinys su picos paplotėliais (5lt) . Aišku, atrodo elementaru tas vištienos sultinys, bet įdomu tai, kad su picos paplotėliais. Laukti ilgai neteko, o ir skonis leido suprasti, kad išsirinkau tikrai gerai. Greitai nei sultinio, nei picos paplotėlio mano lėkštėje neliko. Jei kur nors būtų vaikščiojęs bent vienas balandis ar šiaip paukštukas, abejoju ar būčiau pasidalinusi.

Žinoma, sriuba sotus nebūsi, tad greitai pravertus meniu, akį patraukė traški vištiena su padažu ir bulvytėmis fri (11lt) . Susimąsčiau, kad šiandien mano organizmas reikalauja vištienos, tad veide atsirado šypsena, o ir padavėja, man rodos, suprato tai, tad irgi maloniai šypsojosi, kol užsirašinėjo  mano užsakymą.

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Antrojo patiekalo teko luktelėti ilgiau, bet prie pietų prisijungusi draugė privertė užmiršti laukimą maloniu pašnekesiu, tad per daug ir nebegalvojau apie maistą. Išvydus patiekalą šiek tiek nuliūdau, nes tikėjausi didesnės porcijos, tačiau nuraminau save, kad vis dar tęsiasi vasara ir man nereikia papildomų kilogramų. Vištiena buvo be galo skani : traški, malonaus skonio, prie jos buvo labai įdomus padažas su raugintais agurkais, kurio recepto namuose visai užsigeidžiau ir aš. Viskas dera tarpusavyje, likau patenkinta.

Nors ir jaučiausi soti, akis patraukė mėtinis pieno ir ledų kokteilis (5lt). Gaivus ir maloniai nuteikiantis skonis – nutariau, kad dažniau grįšiu čia, jei nepavalgyti, tai tikrai pasimėgauti šiuo kokteiliu.

 

© Evelinos Pabricaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas : 4 Skanu ! Pirmas įspūdis buvo toks, kad už tokias mažas kainas negausiu nieko gero, tačiau galiu drąsiai teigti, kad pavalgiau ne tik ,kad sočiai, bet ir labai skanaus maisto. Beje, išgirdau net iš kelių žmonių, kad čia labai geros picos, tad tikrai grįšiu paskanauti ir jų. Tačiau, negaliu vertinti maksimaliai, nes neragavau daugiau patiekalų, todėl pasilieku vieną balą „kišenėj“ ateičiai.

Aplinka : 5  Kalbant apie vidų, tikrai jauku ir ramu, tačiau lauke truputį erzina karts nuo karto pravažiuojančios mašinos ar garsiai rėkaujantys žmonės, tačiau tai tikrai nesugadina geros kavinės atmosferos ar nuotaikos.

Aptarnavimas : 4  Kiek supratau, šiandien darbavosi vos viena padavėja, tad nors ir teko kartais ilgiau luktelti ar dairytis ir kviesti žvilgsniu ją prieiti, tai buvo vienintelis minusas.

Verta apsilankyti : 5  Tiems žmonėms, kurie nori skaniai ir nebrangiai pavalgyti vienoj iš gražiausių Kauno vietų – senamiesty. Jauki aplinka, malonus aptarnavimas, nedidelis šurmulys, didelis maisto pasirinkimas bei nemažas gėrimų pasirinkimas kokteilių ir alaus mėgėjams !

Galutinis įvertinimas : 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: