© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

„Skonis kaip močiutės!“ – niekada neužmiršiu šio mažojo Ralfo sakytinio benefiso, suskelto per „Simpsonus“. Tai va, kai kam „Pas Zitą“ kulinariniai šedevrai tikrai primins močiutės skonį. Kitiems, mėgstantiems išlygas ir tariamąją nuosaką, močiutės skonis gali pavirsti į „kaip močiutės!“.

Nors prisipažinsiu, kad greito tuštinimosi galimybė po Zitos pietų pasiekia savo ekstremumą, valgyklėlė turi savitų pliusų. Pirma, man nepatinka buržua stiliaus restoranėliai, nuo kurių savaime pranyksta apetitas.

Antra, pietaudamas „Pas Zitą“, tu esi visa ko centre: korumpuotų pareigūnų, vos pastovinčių statybininkų, dyzelio asų ar tiesiog neišpuikusių smulkių ofisiukų darbuotojų. Kitaip sakant, čia nykią darbinę aplinką keičia moderniųjų trolių mumių pasaulis, kuriame gali būti savimi, nusimetęs a priori netikrus direktoriaus rūbus.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Baigiant beletristiką, ir pradėjus kalbėti apie maistą, kaktomuša susiduri su senais gerais sąlyginiais sakiniais: „jeigu nori pigiai ir greitai pavalgyti…“, „jeigu nebijai sunegaluot“… Paprastumo dėlei, išvardinsiu patiekalus, kuriuos aprašomame kabakėlyje užsisakyti mažiausiai rizikinga;

Sriubos: (agurkinė rūgštynių, ukrainietiški ir jūreiviški barščiai, pieniška daržovių, bulvienė su frikadelėmis). Jei užsimanysite charčio, atminkite: didesni statymai reikalauja daugiau rizikos. Šaltibarščiai, kuriuos matote nuotraukoje, per skysti ir kartūs, fu.

Antri: (bulviniai blynai su ir be mėsos, troškinukas (jei skubat, paklauskit, ar bent kiek pravėsęs), lietiniai su mėsa (keista, bet pakankamai neriebūs), žemaitiški blyneliai). Privenkit Kaukazietiško kepsnio – kartą vos nenumiriau.

Beje, skanūs ir pigūs (1 lt) pyragaičiai, tuo tarpu čeburėkų ir kibinų kainos nesąmoningai iškeltos, plius, kai net reikia įdėti pastangų juos prisiversti valgyti.

Jei per daug nesiišsidirbinėsi (maisto kiekio atžvilgiu) pietūs (sriuba, antras, gėrimas) tau kainuos tarp šešių ir dešimties litų. Jei kaip Alvinas Burundukas norėsi pasiausti ir pirksi keletą antrų patiekalų bei skanėstus, žiū, ir trylika pasieksi.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 2. Na, ne maistas čia stiprioji vieta… Vis dėlto kaina artima kaip mylimosios krūtys.

Aplinka: 4. Daugiau nerašau vien dėl galimo mano ir tamstos skonių neatitikimo. Ai, kibenimater, 4.

Aptarnavimas: 3  Galėčiau parašyti daug nemalonių žodžių apie pačią Zitą ir jos sugedusią žmonių vertinimo skalę. Vis dėlto šį vakarą neturiu noro žaisti kartuvių. Vaizdelį šviesina jauna, daili ir, matyt, kvailoka padavėja-virėja, gundanti vyriokus savo trumpais šortukais bei nemėgimu nešioti liemenėlės.

Verta apsilankyti: 3  Tai vieta, kuri pati savaime yra iššūkis. Jei tavo marškiniai visąlaik tvarkingai du centimetrus išlindę iš po švarko, čia neisi, ir neik. Bet jei esi kaip Robkė iš „Akvariumo“, pionierius ir eksperimentuotojas nuo gimimo, įkalk pora angliukų, ir pirmyn į Technikos gatvę. Gal ten sutiksi mane, ir mes zitiškai (kaip tikri zitonai) mirktelsim vienas kitam. Suprasim kits kitą.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: