Donaldas Trumpas / fb.com/DonaldTrump nuotr.

Vaizdo įrašų platforma „YouTube“ vėl aktyvavo buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyrą, kuri buvo užblokuota po Kapitolijaus šturmo 2021 metų pradžioje. D. Trumpas dabar vėl gali kelti turinį, penktadienį tviteryje pranešė „YouTube“. „Google“ bendrovės socialinis tinklas pareiškė, kad, priimant sprendimą, kruopščiai pasverta „smurto rizika“ ir galimybė rinkėjams „prieš rinkimus vienodai išgirsti visus pagrindinius šalies kandidatus”.

„YouTube“ bei kitos platformos – „Twitter“, „Facebook“ ir „Instagram“ – D. Trumpo paskyras blokavo po tuometinio prezidento radikalių šalininkų surengto Kapitolijaus šturmo 2021 metų sausio 6 d. Šis žingsnis buvo argumentuojamas tolesnio smurto grėsme.

„Twitter“ bei „Facebook“ ir „Instagram“ patronuojančioji įmonė „Meta“ D. Trumpo paskyras jau grąžino. „Twitter“ šį žingsnį žengė lapkritį, praėjus kelioms savaitėms po to, kai socialinį tinklą perėmė Elonas Muskas. „Meta“ apie D. Trumpo paskyrų atblokavimą paskelbė sausio pabaigoje.

Vis dėlto D. Trumpas, kuris lapkritį paskelbė apie savo dalyvavimą 2024 metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kol kas negrįžo į minėtas platformas. 76-erių respublikonas vis pabrėžė, kad nori koncentruotis į savo įkurtą tinklą „Truth Social“. Tačiau dešiniojo populisto pasiekiamumas čia yra daug mažesnis nei jis jį turėtų „Twitter“, „Facebook“ ir kituose socialiniuose tinkluose.

Šimtai rinkimus pralaimėjusio prezidento šalininkų 2021 metų sausio 6 d. šturmavo Kapitolijų, kad užkirstų kelią oficialiam demokrato Joe Bideno pergalės prezidento rinkimuose 2020 metų lapkritį patvirtinimui.

D. Trumpas daug savaičių melagingai tvirtino, kad pralaimėjo rinkimus dėl sukčiavimų. Prieš Kapitojaus šturmą jis kalboje ragino savo rėmėjus keliauti prie Kapitolijaus ir kovoti „kiek reikės“.

Rasa Strimaitytė
(ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: