Šiais laikais turbūt niekas nesiginčytų su faktu, kad puikiai įvaldę technologijas asmenys yra vienu žingsniu toliau nei tie, kuriems sunku perprasti techniką. Paprasčiausiai geriausiai apmokamos darbo vietos yra darbui su kompiuteriais. Gyvenimą pasilengvinti galima mokant naudotis įranga. Galiausiai, matematikos išmanymas lavina loginį mąstymą, o tai irgi lengvina gyvenimą. Arduino – vienas iš greitų ir paprastų būdų išmokti programuoti ir pamilti robotikos mokslą. Kuo anksčiau vaikas pradės žaisti su tokiais “žaislais” – tuo sėkmingesnę ateitį jis susikurs.

Arduino

Arduino elektroniniai įrankiai labai skiriasi savo lygiu, tas sau tinkamą nesunkiai atras tiek pradedantysis, tiek jau turintis šiek tiek žinių. Arduino – smegenys, kurios yra jungiamos prie kompiuterio ir kuriomis yra programuojama. Nuostabiausia, kad paprasčiausiai reikia susigalvoti kokią nors idėją ir naudojant Arduino galima gana nesunkiai ją įgyvendinti. Šis technologinis žaidimas labai populiarus visame pasaulyje, kadangi padeda labai greitai perprasti kompiuterijos bei programavimo pagrindus. Šiuo metu Arduino produktų jau galima įsigyti ir vienoje iš Lietuvoje veikiančių elektronikos parduotuvių.

Specialūs konstruktoriai

Tam tikros įmonės gamina ir siūlo specialius konstruktorius, kurie padeda lavinti būsimiems inžinieriams. Žinoma, veikimo mechanizmas taip pat yra elektroninis, tad ne kiekvienas galės lengvai kaip du kart du gauti kokį nors inžinerinį sprendimą.

Konstruktorių rinkiniai yra labai skirtingo sudėtingumo, tad kiekvienas pagal savo galimybes bei žinias pasirinktų tą, kuris jam yra naudingas ir kuris padėtų sėkmingai išmokti konstravimo technologijos.

Robotukai

Jaunieji mokslininkai labai dažnai mėgsta kurti ir programuoti robotus, kurie ne tik lavina loginį mąstymą, tačiau ir kūrybiškumą. Robotukų konstravimo žaidimų yra labai daug ir jie taip pat labai skiriasi savo lygiu. Žinoma, reikia pradėti nuo kuo paprastesnių, kad pavyktų perprasti sistemą ir tuo pačiu, kad pats pirmasis susitikimas su robotu nebūtų labai sunkus.

Vaikai geriausiai mokosi tuomet, kai darbas arba mokslas yra paverčiamas žaidimu. Tuomet jie ne tik maloniai atlieka tam tikrus darbus, tačiau ir susidomi jais. Nustebinkite vaiką žaisliuku, kuris taip pat padeda išmokti naujų dalykų. Vėliau jis Jums už tai padėkos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: