Organizatorių archyvo nuotr.

Kelionės su vaikais gali būti smagi, tačiau kartu ir sudėtinga patirtis, nes reikia atrasti lankytinas vietas, kurios ne tik atitiktų jaunosios kartos poreikius, bet taip pat suteiktų poilsio galimybių visai šeimai. Pateikiame TOP 6 atostogų kryptis, puikiai tinkančias šeimoms, norinčioms kartu sukurti neišdildomus prisiminimus.

1. Kopenhaga, Danija

Kopenhaga – labai patraukli kelionės kryptis, keliaujantiems su vaikais, nes gali pasiūlyti tokių pramogų, kaip istorinis pramogų parkas „Tivoli Gardens“, kuriame yra atrakcionų ir žaidimų įvairaus amžiaus žmonėms. Šiame mieste taip pat yra vienas didžiausių Šiaurės Europoje Danijos nacionalinis akvariumas, daugybė parkų ir interaktyvių muziejų, kurie patraukia mažųjų lankytojų dėmesį.

2. Londonas, Jungtinė Karalystė

Londonas – tai istorijos, kultūros ir šeimoms pritaikytų pramogų derinys, todėl šis miestas yra puikus pasirinkimas keliaujantiems su vaikais. Miestas gali pasigirti tokiomis įžymybėmis, kaip Bekingemo rūmai ir Londono bokštas (Londono Taueris), kuriuose pasakojamos įspūdingos istorijos apie karalius ir karalienes. Hario Poterio studija, siūlanti pažvelgti į stebuklingų filmų užkulisius – tai vieta, kurią privalo aplankyti kiekvienas Hario Poterio gerbėjas. Daugybė parkų ir žaidimų aikštelių, taip pat vaikų muziejai, pavyzdžiui, „Discover Children’s Story Centre“, siūlo interaktyvią mokymosi patirtį visame mieste.

3. Edinburgas, Škotija

Edinburgas – tai miestas, kuriame istorija susipina su smagia veikla įvairaus amžiaus žmonėms. Aplankykite istorinę Edinburgo pilį, patyrinėkite „Camera Obscura & World of Illusions“ muziejaus paslaptis arba pakilkite į Artūro sėdynę, nuo kurios atsiveria puikus miesto vaizdas. Rugpjūtį Edinburge vyksta didžiausias pasaulyje menų festivalis „Edinburgh Festival Fringe“, kuriame dažnai vyksta daugybė šeimoms skirtų spektaklių.

4. Berlynas, Vokietija

Berlynas – tai miestas, garsėjantis savo istorija ir kultūra, tačiau jame taip pat gausu lankytinų vietų, kurios patiks vaikams. Vokietijos sostinėje yra daugybė muziejų, pavyzdžiui, „Labyrinth Kindermuseum“, kuriame įrengti interaktyvūs, vaikams pritaikyti eksponatai. Berlyno zoologijos sodas yra vienas seniausių ir prestižiškiausių zoologijos sodų Europoje, kuriame gyvena daugybė įvairių gyvūnų. Miesto parkai, pavyzdžiui, Tyrgartenas, suteikia daug erdvės vaikams bėgioti ir žaisti. Taigi, Berlynas yra puikus edukacinių ir pramoginių veiklų šeimoms derinys.

5. Antalija, Turkija

Antalija yra Turkijos Rivjeros perlas, garsėjantis nuostabiais paplūdimiais, istorinėmis vietomis ir šeimoms draugiškais kurortais. Šiame mieste galėsite ne tik pailsėti, bet ir pažinti vietinę kultūrą. Čia galima aplankyti Antalijos akvariumą, senovinius Aspendos ir Perge miestus bei nuostabius Dydeno krioklius. Šeimos taip pat gali mėgautis dideliu pramogų parku „Legendų šalis“, kuriame veikia vandens parkas bei įvairūs atrakcionai.

6. Kreta, Graikija

Kretoje, didžiausioje Graikijos saloje, rasite nuostabių paplūdimių, senovinių griuvėsių ir gyvybingų miestų. Šeimos gali tyrinėti mitinę Dzeuso gimimo vietą Dikteono oloje arba aplankyti senovinius Knoso rūmus netoli Herakliono. Saloje taip pat yra keletas vandens parkų ir akvariumų, todėl ji yra ideali vieta šeimoms, ieškančioms tiek edukacinių, tiek pramoginių veiklų.

Kelionės su vaikais gali suteikti neišdildomų prisiminimų ir stiprinti šeimos ryšius. Pasirinkus vieną iš šių puikių atostogų krypčių, tėvai gali būti tikri, kad jų atostogos bus ne tik malonios, bet ir įdomios visiems šeimos nariams. Nuo Kopenhagos pramogų parkų iki Kretoje tykančių istorinių paslapčių – kiekviena iš šių vietų siūlo unikalią patirtį, leidžiančią pažinti naujas kultūras ir gamtos stebuklus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: