Organizatorių archyvo nuotr.

Atėjus naujiems metams, daugelis šeimų bei draugų kompanijų ima planuoti atostogas svečiose šalyse. Dažniausiai kreipiamasi į kelionių agentūras, kurios siūlo konkrečius kelionių paketus, su įskaičiuotais skrydžiais, pervežimo, apgyvendinimo paslaugomis, maitinimu arba individualiai ieškoma skrydžių krypčių, viešbučio ar apartamentų ir kelionė planuojama pagal asmeninius poreikius. Organizuojant kelionę individualiai, svarbu apžvelgti iš Lietuvos skrendančių avialinijų kryptis ir įvertinti, kur norite keliauti šiemet. Išsirinkus kelionės kryptį galite ieškoti, kur norite apsistoti, pramogauti. Taip pat galite pasirinkti sau tinkamiausią maitinimo tipą, o jeigu gaminti mėgstate patys, šiuo atveju nakvynei rinkitės ne viešbučius, o apartamentus. Jeigu į kelionę ruošiatės ne vienas, o kartu su šeimos nariais, atostogoms prireiks plačiau atverti piniginę. Kreipkitės čia ir sužinokite daugiau informacijos apie brangiau kainuojančių paslaugų finansavimą internetu. Na, o kryptis, kuriomis norėsite keliauti atėjusiais 2020-ais metais, taip pat patariama rinktis pagal orų prognozes, juk nenorite įspūdingais kraštovaizdžiais garsėjančioje Balio saloje atostogauti būtent tada, kai prasideda liūčių sezonas?

Jeigu planuojate atostogas pavasarį, kuomet Lietuvoje prasideda atšilimo laikotarpis, galimi lietūs, o pabėgti norisi į šiluma alsuojančius kraštus, tiek kelionių organizatoriai, tiek skirtingos avialinijos vykdo skrydžius į Italiją, Maltą, Kiprą, Ispaniją bei jai priklausančias salas, Turkiją bei Graikiją. Kovo-gegužės mėnesiais šiose šalyse lepina maloni šiluma, todėl kiekvieną pavasarį nemaža dalis turistų renkasi savaitės trukmės poilsines atostogas. Jeigu keliauti planuojate trumpesnėms atostogoms, laikotarpiui, pavyzdžiui, nuo penktadienio iki sekmadienio, pavasarį palanku aplankyti tokius didmiesčius kaip Londonas, Barselona, Berlynas, Paryžius. Taip pat kiekvieną pavasarį vis daugiau turistų keliauja į Nicą, Romą. Organizuojant trumpas išvykas, kelionių ekspertai rekomenduoja savarankiškai įsigyti skrydžių bilietus bei išsirinkti, kur viešnagės metu bus ilsimasi, kadangi tokiu būdu geriausiai bus patenkinami asmeniniai poreikiai, norai, o kelionės išlaidos nesieks ypač didelės sumos.

Pasak kelionių organizatorių, dažniausias lietuvių pasirenkamas laikas atostogoms – vasara. Keliaujama ne tik po užsienio šalis, bet ir po Lietuvą, populiarios tiek poilsinės, tiek pažintinės kelionės, kurių trukmė – nuo savaitės iki mėnesio laiko.  Vasaros metu daugumoje Europos šalių vyrauja šilti orai, o užsakomieji skrydžiai į Europos kurortus vykdomi kiekvieną savaitę, net keliomis dienomis. Vasaros metu karščiausiais taškais įvardijamos tokios šalys kaip Portugalija, Ispanija, Prancūzija, Bulgarija. Tiesa, Egipte, Turkijoje, Maroke vasaros metu gali būti pernelyg karšta, ypač keliaujant su mažais vaikais. Minėtose šalyse vasarą oro temperatūra gali siekti net 40 laipsnių karščio. Tuo tarpu Azijos kraštuose – Tailande, Vietname vasaros būna lietingos, orai šiose vietovėse gali keistis drastiškai, todėl egzotinėms kelionėms palankiausias laikas – kalendorinė žiema.

Azijos šalyse liūčių sezonas pasibaigia rudens viduryje, todėl jei labiausiai domina egzotinės kelionės, atostogoms patariama rinktis antrą rudens pusę. Nuo rugsėjo mėnesio nevėlu keliauti į Kiprą, Graikiją ir jai priklausančias salas, Madeirą – Portugalijai priklausančią salą. Kiekvienais metais lapkričio mėnesį vis daugiau keliautojų renkasi Jungtinius Arabų Emyratus. Nors rudenį čia atslūgsta didieji karščiai, tačiau temperatūra siekia 25-30 laipsnių karščio, todėl verta gerai pagalvoti, į kokius kraštus palanku keliauti kartu su mažaisiais šeimos nariais, o į kokius – su draugų kompanija.

Į Europą pasibeldus žiemiškiems orams, vis populiaresnės tampa kelionės į kalnus, o pasiilgus šilumos skrendama į Egiptą, Tenerifę, Gran Kanariją, Šri Lanką, todėl renkantis kelionę svarbu pasidomėti, kokiomis kryptimis iš Lietuvos skrenda skirtingos avialinijos, kokius kelionių paketus siūlo organizatoriai, o į kokias šalis verta individualiai pirkti skrydžių bilietus ir savarankiškai rezervuoti apgyvendinimo paslaugas.

Užsakymo Nr. KMC200007

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: