© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Elektros jungtį tarp Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) ir Alytaus už 22,623 mln. eurų ties elektros liniją nuo Alytaus iki Lenkijos sienos baigianti statyti bendrovė “A.Žilinskio ir Ko”.

“Litrid” su “A.Žilinskio ir Ko” rugsėjo 10 dieną pasirašė rangos darbų sutartį. Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad darbai turės būti baigti iki 2018 metų rugpjūčio 14 dienos.

Be “A.Žilinskio ir Ko”, konkurse dalyvavo įmonių “Axis Power”,”Ausga” ir “Enerteka” konsorciumas (pasiūlymo kaina – 22,975 mln. eurų), “Empower-Fidelito” ir Estijos “Empower” (26,318 mln. eurų), “Eltel Networks” kartu su Lenkijos “Eltel Networks Energetyka” (27,273 mln. eurų), įmonių “Irdaiva”, “Litenergoservis” ir “Elmonta” susivienijimas (29,04 mln. eurų), Energetikos tinklų institutas kartu su Kinijos “North China Power Engineering” (30,395 mln. eurų).

Lietuvai siekiant sinchronizuoti energetikos sistemą su kontinentinės Europos tinklais, būtina pastatyti dvigrandę 400 kV oro liniją nuo Alytaus iki Lenkijos sienos bei neatsiejamą jos dalį – 53 kilometrų ilgio dvigrandę 330 kV oro liniją nuo Kruonio HAE iki Alytaus.

Elektros linija eis per Alytaus, Kaišiadorių ir Prienų rajonus ir kirs 509 žemės sklypus.

“A.Žilinskio ir ko” už 21,2 mln. eurų baigia tiesti 400 kV įtampos liniją nuo Alytaus iki Lenkijos sienos bei už 12,6 mln. eurų pastatė transformatorių pastotę Alytuje. Šie įrenginiai yra elektros linijos į Lenkiją “LitPol Link” dalis – ji pradės veikti šių metų pabaigoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: