Netekę dalies pajamų už valiutos keitimą ir pervedimus eurais bankai dairosi į šalies turgavietes, kuriose iki šiol karaliauja grynieji pinigai – įvedus eurą ūkininkų turgeliuose ir dengtose prekyvietėse pradėjo dažniau lankytis bankų atstovai ir piršti mokėjimo kortelių skaitytuvus, penktadienį rašo “Lietuvos žinios”.

Prekiautojai, turintys verslo liudijimus, mokėjimo kortelių kol kas baidosi. Tačiau bankai rankų nenuleidžia ir siūlo įvairias nuolaidas. Turgavietėse dirbantys žmonės aiškina, kad mokėjimo kortelių skaitytuvus galėtų įsirengti bet kada, jei tik klientai to pageidautų. O kol poreikio nėra, esą neverta dalytis uždarbiu su bankais.

Trijų didžiųjų – “Swedbank”, SEB ir DNB bankų atstovai dienraščiui tvirtino, kad atsiskaitymo kortelėmis tinklas plečiasi, tačiau nė vienas nenurodė, kiek apytikriai kortelių skaitytuvų yra įrengęs turgavietėse. Kai kurie bankai teigia turgaus prekiautojams siūlantys įvairias akcijas, pavyzdžiui, pirmus tris mėnesius netaiko įrangos nuomos mokesčio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: