Pexels.com archyvo nuotr.

Antrąjį 2022-ųjų metų ketvirtį Bitcoin prarado apie 58% savo vertės, o tai yra didžiausias ketvirčio nuostolis per daugiau nei dešimtmetį. Anot kriptovaliutų ekspertų, tai prasčiausias ketvirčio Bitcoin rodiklis nuo 2011-ųjų metų trečiojo ketvirčio, ​​kai jis prarado 68,1% savo vertės.

Bitcoin ir likęs skaitmeninis turtas buvo neigiamai paveiktas dėl kelių priežasčių, įskaitant Ukrainos ir Rusijos karą, didėjančią infliaciją ir artėjančio nuosmukio prognozes.

Bitcoin per mažiau nei 24 valandas nukrito beveik 10%, o tai padidino nuolatinių nuostolių seriją per pastaruosius kelis mėnesius. Pirmą kartą nuo 2020-ųjų metų lapkričio mėnesio Bitcoin kaina yra mažesnė nei 19 600 eurų, tai yra didžiulis nuosmukis nuo visų laikų rekordinės vertės – 66 700 eurų už monetą 2021-ųjų metų lapkritį. Nuo šio piko Bitcoin vertė prarado 900 mlrd. eurų.

Įvykusi globalinė pandemija atnešė kriptovaliutų sektoriaus hiperaugimo laikotarpį, kai jaunieji investuotojai turėdami daug laisvo laiko ir mažai veiklos, kuriai reiktų pinigų, pradėjo investuoti į skaitmeninę valiutą. Nuo 2020-ųjų metų kovo iki 2021-ųjų metų lapkričio mėnesio Bitcoin kaina buvo pakilusi net dvylika kartų iki 62 800 eurų.

Dabar su kriptovaliutomis susijusios įmonės stengiasi išgyventi. „Coinbase“ birželį atleido 18 procentų savo darbuotojų. Gemini, BlockFi ir Crypto.com taip pat mažina darbo vietas. Per pastarąjį dešimtmetį dėl dviejų užsitęsusių kriptovaliutų nuosmukių Bitcoin jau yra praradęs daugiau nei 80% savo vertės.

Jei dabartinis smukimas  pasieks tokius lygius, kai Bitcoin pasieks 9 800 eurų, o Eteris – 750 eurų vertę, tuomet viskas gali drastiškai pasikeisti į labai blogą pusę. Visgi manoma, kad Eteris gal ir gali pasiekti žemiausią ribą iki 750 eurų, tačiau labai abejotina ar Bitcoin nukris iki 9 800 eurų.

Yra daug priežasčių, dėl kurių Bitcoin gali sukelti tokius nuostolius kriptovaliutų investuotojams 2022-iais metais, pavyzdžiui, pandemija, ekstremalios rinkos sąlygos, karas, vykstantis Ukrainoje, infliacija. Bitcoin nuvilia pasaulinę kriptovaliutų rinką, nes vis labiau nukrenta, užuot pakilęs. Kai kurie kriptovaliutų investuotojai pradėjo pardavinėti savo Bitcoin akcijas, kad išvengtų rimtų pasekmių savo kriptovaliutų piniginėse.

Įspėjimas: informaciją apie kriptovaliutų kurso svyravimus siūlome vertinti itin atsargiai. Šis tekstas neskatina nei įsigyti nei parduoti kriptovaliutų. Investuojai patys atsako už savo sprendimus ir jų pasekmes. 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: