Džefas Bezosas (dešinėje) © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad Džefas Bezosas (Jeff Bezos) gali pasiekti pirmąjį trilijoną JAV dolerių sukaupto turto jau 2026 metais.

Džefas Bezosas gali tapti pirmu pasaulyje žmogumi, kurio turto grynoji vertė siekia trilijoną JAV dolerių. Pasirodo, yra daugybė žmonių, nepatenkintų, kad Amazon įkūrėjas ir generalinis direktorius vėl susikraus nepadoriai dideles sumas.

Remiantis Amerikos verslo žurnalo “Forbes” duomenimis, 56 metų vyro grynoji turto vertė šiuo metu siekia 142,8 milijardo JAV dolerių, o tai reiškia, kad jis net 40 milijardų lenkia antroje turtingiausiųjų sąrašo vietoje esantį Bilą Geitsą (Bill Gates). Interneto svetainėje “Comparisun” atliktame tyrime prognozuojama, kad ateinančiais metais Bezoso turto vertė gali šoktelti dar aukščiau.

Pagal šį tyrimą, Bezosas, kuriam priklauso 11 % “Amazon” akcijų, pirmąjį trilijoną dolerių gali pasiekti jau 2026 metais. Po Bezoso labiausiai tikėtini kandidatai į trilijoną dolerių yra Kinijos nekilnojamojo turto vystytojas Xu Jiayin (2027 metais) ir vienas iš “Alibaba” įkūrėjų Jack Ma (2030 metais).

Tyrimas atliktas kovo mėnesį, tačiau “Amazon” toliau išnaudoja karantino privalumus, todėl duomenys neseniai atnaujinti. Kompanija pasiekė pirmojo metų ketvirčio rekordą – šio laikotarpio pelnas siekė net 75 milijardus JAV dolerių.

Neilgai truko, kol pasipylė pasipiktinimų banga, kad dešimtys milijonų darbuotojų per pastaruosius mėnesius neteko darbo, o tuo tarpu Bezosas ketina tapti trilijonieriumi.

Jeigu tai nekelia jums noro tiesiog nusiplauti, pagardinti, išsikepti ir suvalgyti turtinguosius, tikriausiai jūs nesate alkani”, Twitter paskelbė buvęs Ilinojaus kongreso kandidatas Entonis Klarkas (Anthony Clark).

Ankstesniame šio mėnesio pranešime Bezosas pasaulinę pandemiją pavadino “sunkiausiu metu, su kokiu kada nors teko susidurti” ir pažadėjo skirti bent 4 milijardus JAV dolerių kovai su COVID-19. Ketvirtadienį kompanija paskelbė, kad per artimiausias savaites pradės masinę veido apsaugos priemonių gamybą ir pardavinės jas už savikainą.

Per paskutinius mėnesius bendrovėje kilo darbuotojų sumaištis – prasidėjo protestai visuose šalies padaliniuose dėl saugumo, skaidrumo ir priedų už pavojingas darbo sąlygas. Kovo mėnesį įmonė atleido protesto organizatorių Krisą Smolsą (Chris Smalls) už tariamą karantino pažeidimą. Smolsas teigė, kad tai buvo kerštas, o vėliau nutekinti įrašai atskleidė, jog įmonės vadovai koncentravosi į susidorojimą su Smolsu.

Šią savaitę įmonė patvirtino, kad gegužės pabaigoje sandėlių darbuotojams mokės priedus už pavojingas darbo sąlygas, o viršvalandžiai bus apmokėti dvigubai. Trečiadienį demokratijos atstovė iš Naujojo Džersio Bonė Vatson Koleman (Bonnie Watson Coleman) Twitter paskelbė, kad tai yra “žiauraus gobšumo” žingsnis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: