Didžiausia Baltijos šalyse elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ Kaune subūrė patyrusius programuotojus ir atidarė IT padalinį. Kaune startuosiančiai naujai IT komandai keliamas tikslas suteikti naują pagreitį įmonės technologinei transformacijai ir plėtrai.

Pasak „Barboros“ verslą Baltijos šalyse ir Lenkijoje valdančios įmonės „Radas“ vadovo Andriaus Mikalausko, naujasis IT padalinys Kaune įmonei suteiks dar daugiau greičiau ambicingiems planams įgyvendinti – augti ir toliau plėstis Lenkijoje ir lyderiauti Baltijos šalių rinkose, pasiūlant geriausią paslaugą klientams.

„Esame gerai išvystę el. prekybos verslo modelį ir prekių surinkimo bei pristatymo procesus, kuriuos pandemijos metu dar labiau ištobulinome. Tad spartus augimas ir noras „Barboros” verslą plėsti naujose rinkose sukūrė poreikį stiprinti ir didinti IT komandą bei įgyvendinti technologinius pokyčius. Nebesame tik elektroninė maisto parduotuvė. Pernai palaipsniui pradėjome transformuotis į tech įmonę, o su nauja „Barboros“ IT profesionalų komanda Kaune šią transformaciją paspartiname ir esame pasiruošę įjungti dar didesnį verslo plėtros greitį“, – sako A. Mikalauskas.

Andrius Mikalauskas

Suteikia galimybę dirbti iš bet kur

Impulsą suburti IT komandą Kaune suteikė ir naujas įmonės požiūris į darbo organizavimą. Pandemijos metu visa „Barboros” administracija dirbo ir iki šiol tebedirba nuotoliniu būdu. Didele dalimi nuotoliniu būdu buvo įgyvendinti ir didžiausi „Barboros“ plėtros projektai, kaip įėjimas į Lenkiją.

„Per praėjusius metus išmokome darbą organizuoti per nuotolį. Plėtrai į Lenkiją taip pat pasiruošėme beveik nuotoliniu būdu – Varšuvoje tuo metu dirbo vos keli kolegos. Nuotolinis darbas ir per kelias vietas išsibarsčiusi komanda – nauja darbo rinkos realybė, kuri „Barboroje“ labai lengvai prigijo“, – apie darbo organizavimo pokyčius kalba įmonės „Radas“ vadovas.

„Barboros“ administracijoje šiuo metu yra per 130 darbuotojų, kurie visą karantiną dirba iš namų. Ir pandemijai pasibaigus įmonė ketina leisti laisvai patiems darbuotojams pasirinkti, kaip jiems patogiau dirbti: iš namų, ofiso ar mišriai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: