Organizatorių archyvo nuotr.

Nuo šeštadienio, balandžio 25 dienos, prekybos centre Kauno „Akropolis“ atnaujinus visų parduotuvių ir paslaugų teikimo vietų darbą, žmonių eilių ar susibūrimų nebuvo, automobilių eismas daugiaaukštėje aikštelėje vyko sklandžiai ir ramiai.

„Siekdami užtikrinti saugų ir patogų apsipirkimą, situaciją prekybos centre atidžiai stebėjome nuo šeštadienio ryto. Pirkėjai viso savaitgalio metu elgėsi sąmoningai ir atsakingai, paisė prekybos centre galiojančių elgesio taisyklių – laikėsi reikiamo atstumo, naudojosi prie įėjimų ir parduotuvių įrengtomis dezinfekavimo priemonėmis, dėvėjo kaukes. Erdvės saugiam ir patogiam apsipirkimui Kauno „Akropolyje“ yra daug, todėl poreikio riboti lankytojų srautų prie įėjimų nebuvo. Dauguma prekybos centre lankėsi jau apgalvoję pirkinius iš anksto – juos domino ne tik gausios pavasario kolekcijos, dažnas pirkėjas užsuko sutvarkyti susikaupusių reikalų ir į paslaugų teikimo vietas“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė.

Visą šį pandemijos laikotarpį Kauno „Akropolio“ darbuotojų ir lankytojų saugumui skiriama labai daug dėmesio. Ir toliau dėmesingai laikomasi visų specialistų nurodymų bei taikomos papildomos apsaugos priemonės, užtikrinant aukščiausius higienos standartus pastato viduje.

Prekybos centre intensyviai dezinfekuojami visi dažniausiai liečiami paviršiai, padidintas prekybos centro vėdinimas. Sudarytos sąlygos dezinfekuoti rankas naudojantis prekybos centro teikiamomis priemonėmis, laikytis rekomenduojamų atstumų tarp lankytojų – tam sužymėtos vietos prie bankomatų, „Maxima XXX“ eilėse prie kasų, liftuose ir kt. erdvėse.

Rūpindamiesi klientų saugumu ir sveikata, prekybos centro atstovai taip pat primena svarbias elgesio taisykles. Viso apsilankymo Kauno „Akropolyje“ metu pirkėjų labai prašoma dėvėti veido kaukes arba kitas veidą dengiančias priemones. Prekybos centre saugiausia lankytis ne daugiau dviese, vengiant sambūrių, išskyrus tos pačios šeimos narius.

Nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresniems nei 60 metų asmenims, taip pat turintiems lėtinių ligų), karščiuojantiems ir turintiems nedarbingumo pažymėjimą šiuo metu taip pat saugiau likti namuose.

Visiems labai svarbu laikytis bendrųjų higienos reikalavimų – dezinfekuoti ir plauti rankas, čiaudėti ir kosėti tik prisidengus alkūne. Mokėjimams rekomenduojama rinktis alternatyvą  – banko korteles arba bekontakčius atsiskaitymus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: