© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bendrovės “EVP International” vadovas Kostas Noreika prognozuoja, kad šiemet mokėjimų rinkos tendencijos Lietuvoje bus panašios kaip ir pernai – komerciniai bankai vėl panašiu procentu neteks mokėjimų rinkos dalies.

“Tačiau jau kitąmet, tikime, bus esminis lūžis. Tam įtakos turės alternatyvių, ne bankinių, paslaugų teikėjų galimybė prisijungti prie Lietuvoje veikiančios mokėjimų sistemos”, – “Lietuvos žinioms” svarstė K. Noreika.

Elektroninių mokėjimų įstaigą “Paysera” valdančios bendrovės “Transfer Go” vadovas Daumantas Dvilinskas dienraščiui aiškino, kad nuo 2016 metų “Payseros” klientai turės tokius pačius sąskaitų numerius, kaip ir bankų – pervedimai vyks paprasčiau – pervedimo savikaina bus mažesnė, bet D. Dvilinskas žada, kad pervedimo kainą klientams planuojama dar labiau sumažinti.

K. Noreika prognozuoja, kad Lietuvoje veikiantys bankai ir toliau mažins klientų aptarnavimo vietų skaičių, bankomatų tinklo nebeplės – mat pernelyg daug alternatyvių grynųjų pinigų išėmimo ir įnešimo galimybių už konkurencingą kainą:”Bet nemanau, kad kokių nors konkrečiai paslaugų bankai galėtų atsisakyti per artimiausius porą metų. Tiesiog didesne jų pajamų ar paslaugų dalimi turėtų tapti verslo finansavimas ir gyventojų kreditavimas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: