© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ištuštėjus Rusijos Kaliningrado srities parduotuvių lentynoms lietuviškų ir kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse pagamintų prekių išsiilgę kaimynai rusai vis dažniau pėsčiomis suka į Lietuvą – dėl Rusijos valdžios paskelbto embargo jų parduotuvėse nebeliko ne tik Lietuvoje, bet ir kitose ES valstybėse pagamintų maisto produktų, kai kurių kitų prekių, tarp jų – ir geros kokybės tabako gaminių, prie kurių šio krašto gyventojai jau buvo pripratę.

Per keturis šių metų mėnesius Lietuvos valstybės ir Rusijos sieną Kybartų pasienio poste kertančių pėsčiųjų srautas, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo penktadaliu, ketvirtadienį rašo “Lietuvos žinios”.

Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto viršininkas Raimondas Šapoka dienraščiui teigė, kad pareigūnai yra užfiksavę, jog pagrindinis kaliningradiečių traukos centras – Kybartų prekybos centrai.

Kaliningradiečių dėmesio sulaukia ir pasienio poste esanti neapmuitinamų prekių parduotuvė. Pagrindinės prekės, kurias čia renkasi beveik kiekvienas pirkėjas, – tabako gaminiai, nes Kaliningrado srityje geresnės kokybės tabako gaminių kainos gerokai didesnės negu neapmuitinamų prekių parduotuvėje Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: