Technologijų bendrovei „Apple“ pristačius savo pačių kurtą „M1“ lustą „MacBook” kompiuteriuose, buvo nekantriai laukiama kada jis bus integruotas ir kituose įrenginiuose. Į Lietuvą jau atvyko pirmosios „iPad Pro“ planšetės su  „M1“ lustu. Jos ne tik greitesnės ir našesnės, bet ir puikiai pritaikytos mobiliam darbui. Naujas ekranas, 5G palaikymas, patobulintos kameros ir didelis garsiakalbių bei mikrofonų masyvas leidžia kokybiškai dirbti, pramogauti ir mokytis ten, kur tik bebūtumėte. 

Kūrybai, laisvalaikiui, darbui, žaidimams ir mokslams 

Naujasis patobulintas „iPad Pro“ su „M1“ lustu ir iki 10 valandų veikiančia baterija tampa itin universaliu įrankiu, galinčiu atliepti skirtingų sferų žmonių – kūrybininkų, žaidimų gerbėjų, menininkų, studentų ar verslo poreikius.

„iPad“ puikus pasirinkimas, kai reikia daug mobilumo, pavyzdžiui, dirbant kūrybinių industrijų srityje, daug keliaujant, vykstant į komandiruotes ar einant į paskaitas. Taip pat ypač patogu naudoti planšetinį kompiuterį namuose – žiūrėti naujausias „Youtube“ laidas, klausytis tinklalaidžių, mėgautis filmais, žaisti aukštos grafikos žaidimus, piešti ar tiesiog naršyti internete.

Prijungus papildomus priedus – „Apple Pencil“ pieštuką ir „Magic Keyboard“ klaviatūrą, „iPad Pro“ galimybės dar labiau išsiplečia. Jis gali atstoti kompiuterį ir tapti patraukliu įrankiu darbui ir mokslams. Karantino metu taip pat ypač svarbi vaizdo skambučių funkcija. Per „FaceTime“ ir kitas vaizdo transliavimo platformas galite rengti virtualius susitikimus su kolegomis, smagius nuotolinius vakarėlius su draugais ar paskambinti pasikalbėti su artimaisiais.

Galingas lustas ir beveik visą dieną veikiantis akumuliatorius

Lyginant su ankstesniais „Apple“ planšetinių kompiuterių modeliais, šis „iPad Pro“ atsinaujino iš pagrindų. 8 branduolių centrinis procesorius užtikrina iki 50 proc. greitesnį veikimą, o grafikos procesorius suteikia 40 proc. geresnį grafinių vaizdų apdorojimą. Tai leidžia kurti papildytosios realybės modelius, žaisti su konsolės grafikos lygio žaidimais ar sparčiai apdoroti nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Vieninga „M1“ lusto atminties architektūra, 16 branduolių neuroninis variklis, pažangus vaizdo signalo procesorius ir kitos reikšmingos technologijos padeda išlaikyti aukštą našumo lygį ir atlikti užduotis daug greičiau. Dėl itin efektyvaus energijos panaudojimo, pilnai įkrauta planšetė veikia net iki 10 valandų. Toks veikimo laikas numatomas tiek naršant internete, tiek žiūrint filmus ar kitą vaizdinę medžiagą.

Nors planšetiniame kompiuteryje sutalpinta daugybė naujų pažangių technologijų, naujasis „iPad Pro“ vis dar yra labai plonas ir lengvas. 11 colių įrenginys sveria vos 466, o 12,9 colių – 682 gramus. Todėl juos patogu nešiotis kartu su savimi, įsidėti į rankinę ar kuprinę ir pasiimti į kelionę. Šiuos modelius galima rinktis iš dviejų solidžių spalvų – sidabrinės arba kosminės pilkos.

Didžiausia naujiena – ryškus „Liquid Retina XDR“ ekranas

Svarbiausias naujos kartos, pirmosios „iPad Pro“ planšetės su „M1“ lustu išskirtinumas neabejotinai yra ryškiausias iki šiol XDR (Extreme Dynamic Range) ekranas, idealiai pritaikytas didelio dinaminio diapazono HDR (High Dynamic Range) nuotraukoms bei vaizdo įrašams peržiūrėti ir redaguoti. Šį ekraną turi tik didesnis, 12,9 colių „iPad Pro“ planšetės modelis.

1000 nitų ryškumo ekranas tikroviškai atkuria spalvas ir kontrastą, todėl yra itin gerai subalansuotas dinaminių vaizdų peržiūrai – nuo įspūdingų nuotraukų, efektų ir papildytos realybės sprendimų iki sudėtingos grafikos žaidimų ir mėgstamiausių serialų. Maksimalus galimas ekrano ryškumas siekia net 1600 nitų.

Dėl įspūdingo ekrano, apšviesto 10 tūkstančių „Mini-LEDs“ šviesos diodų pagalba, naujasis „iPad Pro“  yra puikus pasirinkimas vaizdo operatoriams, interjero dizaineriams, fotografams, nekilnojamojo turto ekspertams, filmų kūrėjams ir kitiems specialistams, profesionalams ir mėgėjams, kuriems ypač svarbi aukšta vaizdo kokybė ir išskirtinis ekrano ryškumas. Tam, kad sutilptų į itin ploną, vos 6,4 mm storio dizainą, buvo naudojami specialiai sukurti mini diodai, kurie yra net 120 kartų mažesni nei įprasti.

Tuo tarpu 11 colių planšetinio kompiuterio modelis turi 600 nitų ryškumo „Liquid Retina“ ekraną, kuris yra patogaus ir mobilaus dydžio, malonus akims ir beveik neatsispindi. Vaizdas jame atkuriamas labai ryškiai ir tikroviškai. Abiejų modelių ekranai taip pat turi specialias „P3“ plačios spalvų gamos, „True Tone“ ekrano prisitaikymo prie aplinkos ir „ProMotion“ automatinio 120 Hz ekrano dažnių atsinaujinimo funkcijas.

Abu ekranai pasižymi įspūdingu vaizdo atkūrimu, todėl planšetę paprasčiau išsirinkti pagal dydį ir ekrano įstrižainę. Daug dirbantiems su vaizdo turiniu ar naudojantiems planšetę kartu su klaviatūra, rekomenduojama rinktis 12,9 colių įrenginį, o ieškantiems planšetės namams, kelionėms ar mobiliam darbui, verta rinktis 11 colių planšetę.

Pritaikyta mobiliam darbui, kelionėms, pramogoms ir vaizdo skambučiams

Naujosios planšetės puikiai pritaikytos mobiliam ir nuotoliniam darbui, kelionėms, mokymuisi, kūrybai ir pramogoms namuose. 12 MP plačiakampė ir 10 MP ultraplačiakampė kameros padės užfiksuoti nuotraukas, vaizdo įrašus, daryti asmenukes ir užtikrins aukštą vaizdo kokybę „FaceTime“ ir kituose vaizdo skambučiuose. Planšetė pravers virtualiems pristatymams ir smagiems skambučiams su draugais ir šeima.

Patobulinta priekinė kamera su nauja „Center Stage“ funkcija automatiškai išlaikys jus pagrindiniame kadre, tad net jei šiek tiek judėsite, liksite puikiai matomas. Saugiam identifikavimui svarbi „True Depth“ kamera su „Face ID“ funkcija, kuri garantuos, kad visa informacija, laikoma jūsų planšetėje, bus matoma ir prieinama tik jums. O įtraukiančioms papildytosios realybės patirtims skirtas specialus „LiDAR“ skeneris.

Daug dėmesio čia skirta ir garso kokybei. Keturi garsiakalbiai ir penki studijos lygio mikrofonai susitelkia tik į jūsų ir pašnekovų balsą, efektyviai blokuodama pašalinį triukšmą. Tai leidžia dalyvauti vaizdo konferencijose be jokių trukdžių.

Pirmąkart į „iPad Pro“ ateina 5G – tai rodo, kad planšetė jau pasiruošusi ateičiai ir gali prisijungti prie sparčiausių belaidžių tinklų tose šalyse, kur 5G ryšys jau veikia. Naujos kartos „Wi-Fi 6“ ryšys užtikriną aukštą ryšio kokybę ir leidžia naudotis greičiausiu prieinamu internetu kasdieniams darbams atlikti.

Dar daugiau mobilumo ir laisvės suteikia „iPad Pro“ modelis su SIM kortele ir mobiliaisiais duomenimis. Išsirinkę jums tinkamą mobiliojo ryšio operatoriaus pasiūlymą, planšete galėsite naudotis nevaržomai net ten, kur neturite prieigos prie „Wi-Fi“ ryšio.

Dar daugiau jungčių ir galimų priedų 

Kita svarbi naujiena – greita ir universali „Thunderbolt“ / USB 4 jungtis, kuri leidžia prie planšetinio kompiuterio lengvai ir paprastai prijungti įvairius priedus. Pavyzdžiui, papildomą ekraną, išorinius diskus, laikmenas ir kitus aksesuarus. Toks sprendimas bus ypač patogus vartotojams. Pavyzdžiui, galėsite akimirksniu perkelti nuotraukas ar kitus failus iš planšetės į išorinį diską arba atvirkščiai.

Norint išnaudoti visą naujojo „iPad Pro“ planšetinio kompiuterio su „M1“ lustu potencialą, verta išbandyti jį papildančius priedus – „Apple Pencil“ pieštuką, „Magic Keyboard“ arba „Smart Keyboard Folio“ klaviatūrą ir „Magic Mouse“ belaidę pelę.

Pieštukas naudingas pastabų užsirašymui, piešimui ir dokumentų žymėjimui. Magneto dėka jis lengvai prisitvirtina prie planšetės krašto. „Magic Keyboard“ išsiskiria itin sparčia reakcija renkant tekstą ir turi specialų integruotą manipuliatorių dar lengvesniam valdymui. Prie planšetės prijungę šią klaviatūrą, ja galėsite naudotis dar greičiau ir patogiau. Jokie laidai čia nereikalingi – klaviatūra prie planšetinio kompiuterio prisitvirtina magnetu. Šią klaviatūrą nuo šiol galima rinktis iš dviejų spalvų – baltą arba juodą.

Fotografui, studentui ar ekspertui: plačios panaudojimo galimybės 

Atskleisti visas „iPad Pro“ galimybes padeda atnaujinta, itin intuityvi „iPadOS“ operacinė sistema su patobulinta paieška, išmaniu užrašų žymėjimu ir nauju išdėstymu bei dizainu. O internetinėje parduotuvėje „App Store“ galima rasti daugiau nei milijoną programų, sukurtų būtent „iPad“.

Nors naujasis „iPad Pro“ su „M1“ lustu yra sparčiausias ir pažangiausias iki šiol „Apple“ pristatytas planšetinis kompiuteris, atitinkantis aukščiausius standartus ir profesionalų poreikius, jis puikiai tinka ir kasdieniam darbui, mokymuisi, didelės grafikos žaidimams ir darbui su nuotraukomis ir vaizdo turiniu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: