Kadangi bet kokia paskola yra finansinis įsipareigojimas, kurį reikės laiku vykdyti, asmeniui, ar šeimai, besikreipiančiai dėl finansavimo, yra būtina tinkamai įvertinti skolinimosi galimybes. Dažniausiai tam yra kreipiamasi į asmeninius finansų ekspertus, kurie peržvelgia siekiančio pasiskolinti kredito istoriją, gaunamą uždarbį ir kitus svarbius aspektus, galinčius turėti įtakos banko sprendimui. Bankas, kredito unija ar bet kokia kita finansavimą suteikianti bendrovė didelį dėmesį skiria ne tik jau minėtai kredito istorijai, bet ir kitiems aspektams kaip asmens amžius, pajamų stabilumas ir pan. Daugiau informacijos apie paskolų tipus, jų sąlygas yra pateikiama tinklapyje, o tolimesnėje straipsnio dalyje apžvelgiami pagrindiniai reikalavimai, galintys nulemti teigiamą sprendimą dėl paskolos gavimo.

Kiekviena paskolas teikianti bendrovė būtinai atsižvelgia į teikiančiojo paraišką amžių. Svarbu, jog asmuo būtų pilnametis, tačiau ne vyresnis nei numatytas amžiaus cenzas. Tam, kad bankas priimtų teigiamą finansavimo sprendimą paraišką teikiančio asmens atžvilgiu, šiam svarbu gauti pastovias pajamas. Taip pat paskolas teikiančios įstaigos dažniausiai pateikia tikslią pinigų sumą, nurodančią, kokio dydžio pajamas asmuo turi gauti, jeigu nori sulaukti finansavimo. Esant situacijai, kai siekiant gauti paskolą asmens uždirbamų pajamų nepakanka, dėl šios galima kreiptis kartu su bendraskoliu. Dera paminėti, jog teikiantis paraišką asmuo gali būti dirbantis ne tik pagal daugeliui įprastą darbo sutartį, tačiau ir pagal individualią veiklą ar verslo liudijimą. Tačiau tokiu atveju bankas reikalauja pateikti pajamas pagrindžiančius dokumentus kaip metinė pajamų deklaracija, banko sąskaitos išrašai, specialūs verslu užsiimančių žmonių pildomi žurnalai ir pan. Jeigu asmuo tvarkingai pildo minėtus žurnalus ir turi galimybę pateikti įvairius išrašus, visa tai pagreitina ir palengvina paskolos sprendimo ir gavimo procesus.

Dar vienas ypač svarbus reikalavimas kiekvienam besikreipiančiam dėl finansavimo – gera kredito istorija. Šioje istorijoje yra pateikiama informacija apie asmens buvusias ar esamas paskolas, lizingu įsigyjamus daiktus, jeigu buvo turėta – skolas. Remiantis specialistų rekomendacijomis, jeigu asmuo nori teikti paraišką finansavimui gauti ir šiuo metu turi įsiskolinimų, juos patariama kuo greičiau padengti. Bet kokia skola, ar, juo labiau, vėluojama apmokėti, turi neigiamos įtakos ne tik kredito istorijos reitingui, bet ir naujoms galimybėms pasiskolinti ar įsigyti brangesnius pirkinius lizingu.

Turimi finansiniai įsipareigojimai jokiu būdu neturi tapti našta ar galvos skausmu, todėl pasikonsultavus su asmeniniu finansų ekspertu rekomenduojama tam tikrą laikotarpį atlikti nedidelę „treniruotę“, kuri leis įvertinti uždirbamas pajamas ir pastebėti, ar jų pakanka ne tik kasdienės reikmės prekėms įsigyti, o taip pat, teigiamu paraiškos atveju, nekils nesklandumų ateityje grąžinant paskolą. Dažniausiai šio treniravimosi metu yra preliminariai apskaičiuojama norima pasiskolinti pinigų suma, aptariama galima įmokų suma ir vadovaujantis šiais skaičiais, kiekvieną mėnesį atsidedamas tam tikras pinigų kiekis. Šis metodas suteikia galimybę pastebėti, ar gaunamų pajamų pakanka ne tik kasdieniams maisto produktams, būtiniems įsigyti drabužiams, avalynei, komunaliniams mokesčiams, auginant vaikus – jiems skirtoms reikmėms apmokėti, bet taip pat šeimos biudžete lieka pinigų, kuriuos galima atsidėti. Būtent šią pinigų dalį teigiamu paraiškos atveju galima skirti paskolos įmokoms.

Kai besikreipiantis dėl paskolos asmuo atitinka visus banko taikomus reikalavimus, svarbiu akcentu tampa tinkamos paraiškos pasirinkimas, kadangi teikiamos paskolos yra skirstomos į atskirus tipus: vartojimo, automobiliui įsigyti, namų remontui ir pan.

Užsakymo Nr. KMC180081

Naudinga žinoti: verslo paskola

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: