© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos rublio kurso kritimas jau sumažino dalies Lietuvos eksportuojančios pramonės uždarbį, kuris kompensuodavo verslo Rytuose riziką, rašo “Verslo žinios”.

“Jei vertintume tik ekonomiką ir neliestume politikos, nuostolių patiriame dėl nuvertėjančio rublio. Prekes parduodame partneriams, kurie su mumis atsiskaito eurais, tačiau produktus realizuoja už rublius. Nuostolius tenka dalytis”, – sakė bendrovės “Rokiškio sūris” valdybos pirmininkas Dalius Trumpa. Jis laukia, kol rublio kursas stabilizuosis, ir nebijo, kad mažės pardavimai dėl brangimo, kuris palies vietos vartotojus.

“Kol kas šalies kaimynės ekonominių sunkumų nepajutome. Sėkmingai grįžtame į prekybos centrų lentynas. Sūrių pardavimai tokie patys, kaip prieš draudimus, šviežių produktų – 50 proc. buvusių prieš draudimą. Apyvartai atkurti reikės dar kelerių metų”, – sakė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius. Rublio kurso kritimas atneša nuostolių, tačiau G.Bertašius nemato grėsmės dėl to prarasti rinką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: