Organizatorių archyvo nuotr.

Šaldymo įranga naudojama įvairiose pramonės šakose. Maisto gamyba, ūkio produktų sandėliavimas, medikamentų laikymas – visa tai be šaldymo įrangos būtų tiesiog neįmanoma. Šaltis leidžia išsaugoti produktų šviežumą, prekinę išvaizdą, galiausiai, taip stabdomi įvairūs biologiniai procesai.

Pramoniniai šaldymo įrenginiai naudojami dideliems produktų kiekiams, jie užtikrina galimybę reguliuoti pasiūlą nepriklausomai nuo produkcijos natūralių savybių – taip tiekėjai, gamintojai ir logistai gali prisitaikyti prie rinkos poreikių. Tokia šaldymo įranga atlieka labai svarbią funkciją, todėl čia reikalinga aukšta kokybė ir patikimumas. UAB „Šalteklis“ siūlo platų pramonei skirtų šaldymo įrenginių asortimentą ir projektavimo bei įrengimo paslaugas. Tokios įrangos pasirinkimas – atsakingas procesas, tad kviečiame sužinoti apie tai daugiau. Tinkami sprendimai leidžia ne tik sutaupyti, bet ir efektyviau veikti įvairiuose sektoriuose, optimizuoti sistemą pagal naudojimo sąlygas.

Šaldymo įrangos projektavimas

Pramoninė šaldymo įranga yra parenkama pagal technologinę užduotį. Numatoma visa šaldymo grandinė, atsižvelgiama į įvairias produkto savybes, pavyzdžiui, vieneto dydis, svoris ir kt. Technologinį procesą unifikuojant yra laimima visais atžvilgiais: optimaliai panaudojama energija, sumažinami kaštai, geriau užtikrinamas produkto šaldymas.

Projektuojant taip pat svarbu įvertinti šaldymo galios atsargą. Šaldymo sistemą parinkti galima ir atsižvelgiant į standartines rekomendacijas bei patalpos dydį, tačiau svarbu žinoti tikslinę įrangos paskirtį:

  • ilgalaikio šaldymo saugyklos naudojamos derliui, pagamintai produkcijai saugoti, palyginti ilgais periodais;

  • trumpalaikis šaldymas reikalingas logistikos centruose, parduotuvėse – ten, kur produktai nuolat keičiasi, yra sandėliuojami ar paskirstomi;

  • greito užšaldymo kameros / tuneliai naudojami gamyboje, dažniausiai ruošiant įvairius šaldytus produktus.

Priklausomai nuo šaldymo tipo, reikia skirtingų sprendimų. Daugiausiai galingumo iš įrangos reikalauja pats atšaldymo procesas, ilgalaikis saugojimas įrangos atžvilgiu nekelia tokių aukštų reikalavimų, todėl jau renkantis įrangą priimti sprendimą dėl jos tikslinės paskirties.

Šaldymo kameros projektavimas taip pat kelia svarbių klausimų. Čia itin svarbus termoizoliacijos vaidmuo – kuo ji plonesnė, tuo didesnis šaldymo poreikis. Taupant, galima rinktis sumanius sprendimus: pavyzdžiui, didinti ne šaldymo patalpos plotą, o jos aukštį, nes didinant tūrį aukščio sąskaita, termoizoliacijos kaina neauga taip drąstiškai, kaip didinant plotą.

Šaldymo įrangos valdymas

Šaldymo procesui valdyti naudojama elektroninė valdymo sistema, kuri leidžia lengvai ir patogiai ar net automatiškai keisti įvairius parametrus. Sistema parenkama pagal poreikius ir kameros paskirtį, ji gali sujungti kelis vartotojus ir pagerinti įrangos pritaikymo galimybes. Tokia valdymo sistema leidžia optimizuoti elektros energijos suvartojimą, mažinti šaldymo kainą, tiksliai palaikyti ir keisti temperatūrinius režimus, personalo darbo krūvį ir kt.

Šiandien valdymo sistema yra neatsiejama pramoninės šaldymo įrangos dalis, tačiau ji vis dar komplektuojama atskirai, todėl pirkėjams tenka mokėti brangiau. UAB „Šalteklis“ žengia žingsniu toliau – įmonė savo klientams valdymo ir monitoringo sistemą „ReFreex“ siūlo kaip standartinę įrangą. Tai automatizuoti sprendimai, kurie padeda verslui nemažai sutaupyti ir užtikrina šaldymo tikslumą.

ReFreex“ šaldymo sistema leidžia sumažinti naudojamo freono kiekį iki 80 proc., o dirbtiniam šalčiui sukurti reikalingos elektros sąnaudos gali būti sumažinamos perpus. Vertinant ilgalaikę perspektyvą, šios savybės leidžia išties daug sutaupyti. „ReFreex“ veikimas yra pagrįstas optimalaus darbo režimo parinkimu. Naudojamas centralizuotas skaitmeninis valdymas, kuris leidžia tarpusavyje derinti įvairių šaldymo agregatų savybes parenkant tinkamiausius režimus.

Kalbant apie valdymo sistemą, svarbu atkreipti dėmesį, kad ji iš tikrųjų padeda sutaupyti. Pramoninė šaldymo įranga yra projektuojama pagal veikimo sąlygas, todėl dar projektavimo etape svarbu numatyti tinkamus sprendimus. Naudojant „ReFreex“ galima sumažinti sistemos komponentų skaičių, nes jie yra panaudojami optimaliai. Tai ne tik sumažina kainą, bet ir padidina visos šaldymo sistemos patikimumą. Rinkitės inovatyvius ir patikimus pramoninio šaldymo sprendimus, kuriuos siūlo UAB „Šalteklis“ – įmonė pramoninio šaldymo rinkoje veikianti jau 20 metų. Modernūs ir efektyvūs sprendimai lemia, kad UAB „Šalteklis“ šaldymo įranga yra naudojama įvairiose pramonės srityse daugelyje pasaulio šalių: nuo nedidelių paskirstymo taškų iki logistikos centrų ir gamybos cechų.

Užsakymo Nr. KMC200057

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: