© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Į Lietuvą ateitų daugiau užsienio investuotojų, jei valdžia ryžtųsi įteisinti lankstesnius darbo santykius, teigia “Investuotojų forumo” valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

“Vienintelė paskata, ko dar jiems (užsienio investuotojams – BNS) reikia – tai darbo santykių lankstumas. Pavyzdžiui, Lietuvoje darbuotojo atleidimas yra labai brangus, jei neklystu, išeitinė turi siekti 6 vidutinius darbo užmokesčius. Jeigu tėvai turi vaikus iki 3 metų, jo išvis visai negali, nors darbuotojas gali būti praradęs motyvaciją dirbti. Tas sunkumas atleidimo yra labai didžiulis dalykas”, – po susitikimo su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite ketvirtadienį žurnalistams sakė R.Valiūnas.

“Toliau darbo valandos – kodėl negalima valandas išdėlioti per darbo savaitę? Galbūt vieną dieną darbuotojas dėl gamybos sąlygų gali dirbti 10 valandų, kitą dieną – 6 valandas. Tokių pavyzdžių darbo santykiuose yra daugybė, kur sąlygas būtų galima gerinti”, – pridūrė jis.

Jo teigimu, “Investuotojų forumo” vizija ir tikslas – Lietuvoje padaryti geriausias Europoje investavimo sąlygas.

“Kai mes kalbame apie priemones, kaip mūsų tikslų pasiekti, tai mūsų nuomonė dažnai išsiskiria su įvariais asmenimis, politikais. Mes diskutuojame keliomis temomis nuolat. Šios Vyriausybės geriausias sprendimas – Teritorijų planavimo įstatymo pakeitimai, tačiau daugelis klausimų nejuda iš vietos”, – sakė R.Valiūnas.

Diskusija dėl darbo santykių liberalizavimo Lietuvoje vyksta jau daug metų, investuotojai, kalbėdami su valdžia, nuolat kelia šią problemą.

“Investuotojų forumas” vienija daugiau kaip 50 kompanijų iš bankininkystės, telekomunikacijų, paslaugų ir kitų sektorių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: