© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (ŽLEK) dienraštį “Respublika” priskyrė profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.

Komisijos pirmininkas Linas Slušnys BNS sakė, kad “Respublika”, kaip ir prieš mėnesį neetišku paskelbtas dienraštis “Lietuvos rytas”, daug pažeidimų padarė rašydama apie “Snoro” bankroto administratorius.

“Grėblys tas pats iš principo – tai yra banko “Snoras” administratorių skundai, kurių buvo labai daug ir tie straipsniai buvo labai tendencingi”, – teigė jis.

Pasak L.Slušnio, komisija netrukus turėtų svarstyti, ar prie neetiškų priskirti ir “Vakaro žinias”, kurios ne kartą per pastaruosius metus pažeidė etiką.

Komisija žiniasklaidos priemonių priskyrimą neetiškų kategorijai svarsto, jei per metus yra padaromi trys ir daugiau pažeidimų.

Bendrovės “Respublikos leidiniai” direktorė Diana Veleckienė BNS sakė, kad su ŽLEKsprendimu ji dar detaliai nesusipažino, tačiau jis greičiausiais bus skundžiamas teismui. Tuo metu “Lietuvos ryto” komunikacijos vadovė Toma Kumžienė patvirtino, kad komisijos sprendimas dėl šio leidinio jau apskųstas teismui.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymas numato, kad profesinės etikos nesilaikantiems leidiniams taikomas 21 proc., o ne lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kuris taikomas daugumai laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: