© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Chroniškai nuo plano atsiliekant pridėtinės vertės mokesčio (PVM) surinkimui Finansų ministerija padėtį tikisi pataisyti paankstindama avansinio PVM mokėjimo datą jau nuo 2016 metų. Praėjusią savaitę ministerija parengė mokesčių įstatymų pakeitimų paketą, kuriame, be įvairių mokestinių peržiūriu, numatyta paankstinti PVM, taip pat akcizo mokėjimo ir deklaravimo datas, rašo “Verslo žinios”.

Įstatymo pakeitimų projekte siūloma, kad nuo 2016 metų avansinis PVM būtų mokamas ne iki mėnesio 5, 13 ir 20 dienos, kaip kad yra dabar, bet būtų sumokamas visas iš karto iki mėnesio 5 dienos.

“Tai reiškia, kad įmonės negalės bėgant mėnesiui dalimis mokėti avansinio PVM, bet privalės jį pervesti visą iš karto. Be to, įmonės neteks galimybės išvengti PVM permokų, nes nebeliks trečios avansinio mokėjimo dienos, kai verslas gali sumokėti skirtumą tarp faktiškai mokėtino ir dviejų avansinių mokėjimų. Šis pakeitimas turės neigiamos įtakos įmonių apyvartiniam kapitalui ir atsiskaitymui su tiekėjais ir net su pačiu biudžetu”, – sako Lietuvos laisvosios rinkos instituto vyresnioji ekspertė Kaetana Leontjeva.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: