© Gintės Vasiliauskaitės nuotr. KaunoZinios.lt

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nutarus, kad 2011 metais bankrutavusio “Snoro” indėlių sertifikatų turėtojai turi atgauti savo pinigus, žmonės ir įmonės draudimo išmokas atgaus per SEB banką, pranešė Indėlių draudimo fondas. Išmokas fondas SEB bankui planuoja pervesti iki gruodžio 15 dienos.

Apie tikslią išmokų atsiėmimo tvarką ir datą, kada indėlių sertifikatų turėtojai galės kreiptis į SEB ir atsiimti lėšas, fondas žada informuoti vėliau.

“Indėlių ir investicijų draudimas” atstovė Valdonė Ugianskienė BNS anksčiau sakė, kad tokių draudimo išmokų bus 4 tūkst., o jų suma sieks apie 30 mln. eurų. Visa tokių indėlių suma siekė apie 96 mln. eurų.

LAT antradienį nutarė, kad 2011 metais bankrutavusio “Snoro” indėlių sertifikatų turėtojai atgaus savo pinigus – kompensacijų suma už vieną sutartį sieks iki 100 tūkst. eurų, tačiau “Snoro” obligacijų turėtojams kompensacijos nepriklauso.

Šiuo metu sustabdytos bylosdėl indėlių sertifikatų teismuose bus atnaujintos, o draudimo įmonė sieks baigti jas taikiai ir kuo greičiau.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: