© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Naujasis logistikos centras Lietuvos paštui leis sustiprinti savo pozicijas nuolat augančioje siuntų rinkoje. Ši įmonė užmezga vis daugiau tarptautinių ryšių ir tampa siuntų tranzito vartais į Europos Sąjungos šalis, Rusiją ir Baltarusiją, dirba su tokiomis elektroninės prekybos gigantų šalimis kaip Kinija“, – AB Lietuvos pašto logistikos centro atidarymo renginyje šiandien sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Naujasis pašto logistikos centras įsikūrė Kauno rajono Ramučių kaime – Lietuvos centre, kur puikiai išplėtota susisiekimo infrastruktūra. Manoma, kad siuntų srauto augimas ateityje bus naudingas ir šalia esančiam Kauno oro uostui, ir šalies geležinkeliams bei kitoms logistikos įmonėms.

Susisiekimo ministro teigimu, siuntų rinka yra labai perspektyvi, o jos apimčių plėtrą ypač skatina pastaruoju metu sparčiai auganti internetinė prekyba. AB Lietuvos paštas, investuodamas į savo infrastruktūrą, tampa rimta siuntų rinkos dalyve.

Planuojama, kad šis centras pradės veikti jau kovo mėnesį. Jame bus apdorojama kelis kartus daugiau siuntų, nei iki šiol, tai leis labiau optimizuoti visą siuntų surinkimo ir pristatymo logistikos grandinę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: