© KaunoZinios.lt nuotr.

Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė teigia, kad jos vadovaujamai įstaigai kreditų biurų duomenimis apie turizmo sektoriaus įmonių finansinę padėtį domėtis nepriklauso, todėl įstaiga neprisiima atsakomybės dėl beveik tūkstančio klientų pinigus iššvaisčiusio kelionių organizatoriaus “Go Planet Travel” žlugimo.

“Turizmo departamentas šios ir kitų 170 išvykstamojo turizmo kelionių organizatorių priežiūrą vykdė ir vykdo pagal teisės aktais suteiktą kompetenciją, todėl atsakomybės dėl įmonės žlugimo neprisiima. Dabartinė Turizmo departamento turima informacija leidžia teigti, kad dėl “Go Planet Travel” nemokumo ir perspektyvoje – bankroto visą atsakomybę turi prisiimti galbūt neskaidrią veiklą vykdę bendrovės akcininkai ir buvę vadovai”, – dienraščiui “Lietuvos žinios” teigė R.Balnienė.

Anot jos, nuo panašių atvejų turėtų apsaugoti nuo šių metų lapkričio įsigaliosiantis Turizmo įstatymo pakeitimas, numatantis reikalavimą, kad kelionių organizavimo įmonės nuosavas kapitalas negali būti mažesnis už pusę įstatinio kapitalo, o minimali kelionių organizatorių, kurie vykdo keliones organizuotais skrydžiais, laidavimo draudimo suma padidinta nuo 150 iki 350 tūkst. litų.

Nemokia pasiskelbusi kelionių agentūra “Go Planet Travel” jau kurį laiką buvo vertinama kaip rizikinga, bet priekaištų iš institucijų dėl to nesigirdėjo, o vartotojai, susivilioję žema kaina, drąsiai pirko keliones.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: